Hyppää pääsisältöön

Musiikin teemailta

 • Vantaan vankilan aitaa ja valvontakamera,

  Väärä seura ja yksi rötös voivat pilata unelmat – Jussi ja Miika eivät halua palata vankilaan

  13.12.2018Yle Radio Suomi
  Noin puolet vangeista on vankilassa vähintään kolmatta kertaa. Kaksi entistä vankia kertoo, mite he onnistuivat katkaisemaan rikoskierteen.
 • Mullon tulivuori sisälläin

  Älkää kysykö

  26.09.2018Yle Radio Suomi
  Suomalainen on sellainen,että kun sille oikein kovaa huutaa, se soutaa vastarannalle. Airon ja vastahangan laki. Kun Pelle oli ladannut ”PERRKELE, olen työtön”, alkoi tutorien ja muitten paremmin tietävien keskuudesta kuulua buuausta ja nurinaa. Asian tarkistettuani kuulin,että eihän tuollaisella rähinällä ole mitään tekemistä musiikin kanssa. Ai mitäh? Itsehän te kuulutatte kapinaa ja sitten kun se on teidän silmienne ja korvienne edessä, vallankumous röyhtäileekin kaljaansa.
 • Salla Nazarenko loikoilee sohvalla

  Ihanan kiihkon kirjoittaja neuvoo: "Sibelius on hyvää taustamusiikkia seksin aikana"

  16.08.2018Yle Radio Suomi
  Musiikki on monelle oleellinen osa lemmenpuuhia. Hidas ja pehmeä sävelkulku tai lantiota liikuttava rokkaava tahti voivat nostattaa tunnelmaa tai vaikkapa peittää seksin ääniä, ähinää ja rytinää, joko omilta tai kumppanin korvilta - tai jopa viereisessä huoneessa istuvien vanhempien tuntosarvilta.
 • Kitaristi Esa Pulliainen (Agents) Arto Nybergin haastattelussa vuonna 2011.

  Kitara-agentti Esa Pulliainen

  30.12.201612Elävä arkisto
  Rautalankaa, rokkia ja iskelmää tuottanut ja versioinut Agents-yhtye perustettiin vuonna 1979. Vuosien varrella yhtyeen solisteina ovat toimineet Suomen maineikkaimmat ja rakastetuimmat laulajat. Yhtyeen kiistaton johtohahmo on kuitenkin sen kitaristi Esa Pulliainen. Elävän arkiston koosteeseen on kerätty Agentsin perustajan haastatteluita vuosien varrelta. Samalla nähdään ja kuullaan yhtyeen tunnetuimpia ja harvinaisiakin esityksiä. Vaihtuvien solistien kanssa, totta kai.
 • Artikkelin kuvituskuva, maiden nimiä ja nuotteja.

  Musiikki ei tunne tullilaitosta – lohtua tutuista sävelmistä

  23.09.2016Musiikki
  Kuka on arabimaailman Johnny Cash? Mitä musiikkia soi kurdien hautajaisissa? Toimittaja Satu Järveläinen selvitti, mitkä laulut kulkevat turvapaikanhakijoiden mukana uuteen kulttuuriin.
 • Neil Young vuonna 2014

  Forever Young!

  06.11.20151Musiikki
  Neil Young täyttää 12. marraskuuta 70 vuotta. Merkkipäivää juhlistetaan Yle Radio Suomessa pariinkin otteeseen, ennakkoon Tero Lieteen Rocktoimittajan illallisella sunnuntaina 8.11. ja synttäreiden jälkeen su 29.11. kokonaisen Neil Young -illan merkeissä. Sinunkin Neil Young -muistojasi kaivataan!
 • Punk-univormu

  7 väittämää punkista

  15.05.20154Musiikki
  Onko enää kapinaa? Onko kilju hyvää? Antaa asiantuntijoiden Mervi Vuorelan ja Virpi "Hilu" Kytöahon vastata. Keskustelussa selviää ainakin se, että elektroninen musiikki on "järkyttävää paskaa" ja sisustusblogit "sielunvihollisuutta".
 • Punk-visa

  Tero Lieteen punk-visa

  15.05.20153Musiikki
  Hakaneula poskeen ja niittirotsi niskaan. 10 kysymystä punkista - testaa tietosi!
 • Pertti Kurikan nimipäivät edustaa Suomen Eurovision laulukilpailuissa Wienissä toukokuussa

  Älä suojaudu punkilta!

  15.05.20155Musiikki
  Pertti Kurikan Nimipäivät nähdään Euroviisujen semifinaalissa tiistaina 19. toukokuuta. Kahta päivää aiemmin Radio Suomessa vietetään Punk-iltaa. Se ei ole sattumaa. Punk-kevät haisee ilmassa.
 • The Sounds vuonna 2014

  Back to the Sixties

  11.02.201515Yle Teema
  Suomen musiikkielämässä tapahtui 60-luvulla vallankumous. Lähes soittotaidottomat pojat valloittivat bändeineen tanssilavat ja tytöt. Markku Veijalaisen dokumentti Back to the Sixties kertoo rautalankapoikien tarinan.