Hyppää pääsisältöön

Roman Schatzin Maamme-kirja

Ohjelma Areenassa

 • Suuri, ilmalla täytetty narrihahmo kulkee palmujen katveessa Nizzan rantabulevardilla.

  Narrin paikalta vallan kahvaan: Miksi äänestäjä luottaa koomikkoon?

  13.04.2019Elämä
  Elämme ajassa, jossa parodiapuolueen perustaja on noussut pääkaupungin pormestariksi ja presidenttiä esittävä koomikko pärjää oikeissa presidentinvaaleissa. Onko yhteisten asioiden päättämisestä tullut vitsi?
 • Miitta Sorvalin roolihahmo Tellervo Von Appelgren poseeraa harmaissa hiuksissaan ja hienossa vaaleassa puvussaan käsi rinnan päällä. Hän katsoo kameraan ylväästi.

  Koomikot Miitta Sorvali ja Antto Terras: Kaikesta voi tehdä pilaa, mutta komiikka vaatii taitoa

  09.04.2019Elämä
  Näyttelijä Miitta Sorvali ja koomikko-kirjailija Antto Terras ovat koetelleet huumorillaan hyvän maun rajoja ja tietävät, että nykypäivän narri saa irvailla joka suuntaan. Miksi huumoriin suhtaudutaan joskus sitten niin vakavasti?
 • Haikara, Viron 100-vuotislogo ja onnentoivotukset. Ilusat sünnipäeva, , 100-aastane Eesti!

  Ilusat sünnipäeva, 100-aastane Eesti!

  19.02.2018Yle Radio 1
  Hyvää syntymäpäivää, 100-vuotias Viro! Viro täytää 100 vuotta lauantaina 24. helmikuuta. Juhlaviikon aikana Yle Radio 1:ssä kuullaan paljon Viro-aiheisia ohjelmia. Musiikkia, historiaa, kulttuuria, ajankohtaisia aiheita.
 • Paavo Nurmi 1920-luvulla

  Paavo Nurmi - katoava suomalainen

  31.08.20152Urheilu
  Vuosina 1912-1936 yleisurheilussa oli kaksi suurvaltaa. Eniten olympiamitaleja saavuttivat Yhdysvallat ja Suomi. Suomen kymmenistä mitaleista Paavo Nurmi toi kaksitoista: yhdeksän kultaa ja kolme hopeaa.
 • Kaksi Koraani-nidettä

  Kuinka Koraania luetaan?

  03.03.2015Yhteiskunta
  Perussuomalaisten kansanedustaja Maria Tolppanen kyseenalaisti Twitter-päivityksessään Koraanin lukemisen radiossa. Hänen mukaansa islamin pyhän tekstin esittäminen julkisesti voi tuottaa lisää Isis-taistelijoita, eikä tätä riskiä pitäisi verorahoilla ottaa.
 • Aki-Mauri Huhtinen ja Emilia Lahti

  Sisun sisin olemus

  06.10.20141Yhteiskunta
  Suomalainen sisu on myyttinen ja moneen suuntaan taipuva käsite. Sisua saa myös pastillirasiasta ja nimipäiväkalenteriinkin se on tulossa vuonna 2015.
 • Lola Wallinkoski ja Wilma Schlizewski

  Lola Wallinkoski: Kauniin naisen pitää tehdä enemmän töitä

  24.03.20144Elämä
  Kauneus ei ole naiselle pelkästään etu työelämässä, sanovat Lola Wallinkoski ja Wilma Schlizewski. Hyvännäköisen naisen pitää usein tehdä enemmän kuin muiden, jotta heidät otetaan vakavasti.
 • saame

  Saamelainen potee joskus etnostressiä

  18.03.2014Yhteiskunta
  Nuorten saamelaisten mielestä kieli on tärkein saamelaista identiteettiä ylläpitävä asia. Inarinsaamelainen räppäri Mikkal Morottaja ja Helsingissä asuva pohjoissaamelainen arkeologi Anni-Helena Ruotsala ovat sitä mieltä, että saamelaisiin suhtaudutaan yleensä positiivisesti.
 • Karhu

  Karhu ei ole karhun oikea nimi

  10.03.2014Yhteiskunta
  Suomenuskoinen Karhun kansa -ryhmä uskoo karhuun, luontoon ja esi-isiin. Karhun kansasta tuli ensimmäinen ”pakanallinen” ryhmä, joka sai virallisesti tunnustetun uskonnollisen yhdyskunnan aseman.