Hyppää pääsisältöön

RSO-konsertit

 • Säveltäjä Magnus Lindberg 2009

  Magnus Lindberg: "Se mitä tehdään tänään, ei ole irti menneisyydestä"

  30.10.2019RSO
  Magnus Lindberg sanoo Lotta Emanuelssonin haastattelussa, ettei pelkää myöntää, kuinka Christoph Willibald Gluckin kaltaiset mestarit ovat vaikuttaneet häneen säveltäjänä.
 • huilu

  Uusia avauksia ja perinteisiä tapauksia: katso suorana Yle klassisen verkossa syksyllä 2016

  05.09.2016Klassinen
  Syksyllä 2016 voit nauttia RSO:n ja HKO:n tasokkaasta kausitarjonnasta Musiikkitalossa, voit katso balettia ja oopperaa suorana Kansallisoopperan lavalta sekä seurata suorana Kansainvälisen Harald Andersén -kuorokilpailun finaalin ja loppuhuipennuksen. Uutuutena tarjolle tulee Ylen äänitystuotantoon liittyvää musisointia: katso suorat kamarimusiikkikonsertit Musiikkitalon Paavo-salista lokakuussa ja joulukuussa.
 • Kuvataiteilija Riitta Nelimarkka visualisoi Debussyä

  Claude Debussy soi Riitta Nelimarkan teoksissa

  05.04.2016Klassinen
  Kuvataiteilija Riitta Nelimarkka on visualisoinut 5 Claude Debussyn preludia. Preludit on sovittanut orkesterille Colin Matthews. Visualisointi nähdään Radion sinfoniaorkesterin konsertissa 6.4.2016. Riitta Nelimarkka kertoo, että Colin Matthewsin orkestraatiot ovat hänestä fantastisia.Visualisoinnon lähtökohtana ja tukirankana olivat värit: kullakin preludilla on oma värinsä, ja ne ovat säilyneet tukirankana koko prosessin ajan.
 • Perttu Kivilaakson ja Eicca Toppisen Indigo-ooppera saa kantaesityksensä Suomen kansallisoopperassa 21.1.2016.

  Katso suoratoistot Musiikkitalosta ja Kansallisoopperasta keväällä 2016

  31.12.2015Klassinen
  Keväällä 2016 Musiikkitalon orkesterikonserttien lisäksi yle.fi/klassinen tarjoaa kuvalliset suoratoistot Lappeenrannan laulukilpailuista 3.-6.1.2016 sekä Suomen Kansallisoopperan kevään uutuusteoksen, Perttu Kivilaakson ja Eicca Toppisen metallinhohtoisen Indigo-oopperan 30.1. Osa tuotannoista nähdään suorana myös Yle Teemalla ja kaikki konsertit kuullaan Yle Radio 1:ssä.