Hyppää pääsisältöön

RSO Musiikkitalossa

Ohjelma Areenassa

 • Alexander, Fanny ja muita Ekdahlin väen lapsia joulunvietossa elokuvassa Fanny ja Alexander

  Teeman lahjapaketit 2018 – paketteja joka päivä aatosta loppiaiseen

  14.12.2018Yle Teema
  Teema tarjoaa perinteiseen lahjapaketteja koko joulun ajan aatosta loppiaiseen, joka päivä kello 12.
 • Carlo Giuseppe Testore. 300-vuotta vanha sello.

  Tutustu Paulon sellokilpailun historiaan ja suomalaiskilpailijoihin

  12.10.2018Kansainvälinen Paulon sellokilpailu 2018
  Vuonna 1991 ensimmäistä kertaa järjestetty Kansainvälinen Paulon sellokilpailu on vakiinnuttanut paikkansa maailman tärkeimpien sellokilpailujen joukossa. Nyt kuudetta kertaa järjestettävään kilpailuun on osallistunut lukuisa määrä lahjakkaita sellistejä. Moni heistä luo hienoa kansainvälistä uraa konserttilavoilla ja toimii tärkeissä opetustehtävissä.
 • Kuvia Ylen itsenäisyyspäivän ympärillä nähtävästä ohjelmistosta

  Löydä oma tapasi juhlistaa Suomea - Ylen juhlavuoden ohjelmisto huipentuu monipuoliseen tarjontaan

  28.11.20172Ohjelmat
  Yle tarjoaa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden päätteeksi monipuolisen ohjelmiston Suomesta ja suomalaisuudesta. Maamme 100-vuotissyntymäpäiviä voi juhlistaa musiikin, dokumenttien, elokuvien, ikimuistoisten urheiluhetkien ja lukuisten tapahtumalähetysten seurassa.
 • Käyrätorvi

  RSO soi Teemalla joka viikko

  30.04.2017Yle Teema
  Radion sinfoniaorkesterin konsertit Musiikkitalossa soivat nyt Yle Teemalla joka sunnuntai-iltapäivänä. Kaikista kausisarjan konserteista voi nyt nauttia myös Teeman Areenassa suorina lähetyksinä sekä niistä myöhemmin koostetuissa televisio-ohjelmissa Teemalla.
 • Lyömäsoitin nimeltä crotales.

  Katso suorana Musiikkitalosta ja Kansallisoopperasta keväällä 2017

  03.01.2017Klassinen
  Tutustu kevään 2017 nettikatsottavien konserttien tarjontaan! Mukana on myös oopperaa ja balettia.
 • Hannu Linnun apulaiskapellimestarina on tämän vuoden ollut Jaan Ots.

  Nuoren kapellimestarin Jaan Otsin ihanne on Roger Norrington

  21.04.2016Klassinen
  Jaan Ots on toiminut Radion sinfoniaorkesterin apulaiskapellimestarina viime syksystä asti. Hän on opiskellut jokaisen RSOn konsertin partituurin, harjoitellut orkesterin harjoittamista ja ollut valmiina, jos vaikka tulisi sairastapaus tai vieraileva kapellimestari ei jostain syystä pääsisikään paikalle. Onko vuosi RSOn apulaiskapellimestarina ollut hyödyllinen? Ja onko hän sukua rakastetulle ooppera- ja iskelmälaulaja Georg Otsille?
 • Kapellimestari Esa-Pekka Salonen.

  16.9. Perjantaisarja 1

  04.04.20164RSO
  Koko konsertti pelkkää Stravinskya. Esa-Pekka Salonen johtaa legendaarisen Kevätuhrin, puhallinsinfonian sekä Agon-baletin musiikin. Igor Stravinsky: Fanfaari kolmelle trumpetille Igor Stravinsky: Sinfonioita puhaltimille Igor Stravinsky: Agon Igor Stravinsky: Kevätuhri Myöhäisillan kamarimusiikki: Esa-Pekka Salonen: Meeting Esa-Pekka Salonen: Homunculus LOPPUUNMYYTY Katso ja kuuntele konsertin suora lähetys 16.9. klo 19 alkaen.
 • Mikko Franck harjoituttaa RSOta.

  Kapellimestari Mikko Franck: Keskustelu Ranskan radio-orkestereiden yhdistämisestä on päättynyt

  15.02.2016Klassinen
  Kapellimestari Mikko Franck aloitti Ranskan radion filharmonisen orkesterin ylikapellimestarina syyskuussa 2015. Suhde orkesteriin oli pitkä jo sitä ennen, Mikko Franck johti ensimmäisen konsertin orkesterin kanssa jo vuonna 2003. Ennen kuin pesti oli edes alkanut, näytti radion orkesterielämä tuuliselta ja oli puhetta kahden orkesterin yhdistämisestä. Mikä on tilanne tällä hetkellä?
 • Yle juhlii tänä vuonna itsenäisyyspäivää koko päivän

  16.11.2015Ohjelmat
  Yle juhlii tänä vuonna itsenäisyyspäivää koko päivän! Perinteisen Linnan juhlien tv-lähetyksen lisäksi muodin ja tyylin ystäville on tänäkin vuonna tarjolla oma nettipalvelunsa, joka kokoaa kaikki Linnan juhlien puhuttavimmat asut sekä kiinnostavimmat vieraat Yle Areenaan.
 • Minna Lindgren

  Minna Lindgren & konserttivieraat

  13.10.2015Klassinen
  Konsertin jälkitunnelmissa keskustellaan ajankohtaisista asioista ja ikuisista kysymyksistä. Aiheena klassisen musiikin konservatiivisuus.
 • RSOn solisti 16.1.2015 Taru Kircherin haastattelussa.

  RSOn solistina pianotaiteilija Boris Berezovski

  16.01.2015Klassinen
  Venäläinen pianotaiteilija Boris Berezovski soittaa RSOn solistina 16.1. Ravelin pianokonserton G-duuri. RSOn viulisti Taru Kircher haastatteli huumorintajuista pianistia ja tämä kertoi, että musiikki, joka häntä puhuttelee on joko kansanmusiikkia tai klassista - ja parhaimmillaan kansamusiikista vaikutteita saanutta klassista musiikkia.
 • Risto Poutanen

  Soolosellisti Risto Poutasen suora tie huipulle

  01.09.20141Klassinen
  Radion sinfoniaorkesterin soolosellisti Risto Poutanen soittaa kuin enkeli ja kokkaa aivan taivaallista ruokaa. Tänä kesänä molemmat intohimot joutuivat katkolle. Ensin muusikon asuintalo käärittiin pressuihin ja ikkunat teipattiin muovilla julkisivuremontin takia. Sisällä oli tuskaisan kuumaa ja hämärää.