Hyppää pääsisältöön

Sari Valto

Ohjelma Areenassa

 • Toimittaja Sari Valto

  Keskustele ilmastopolitiikasta

  08.10.201931Elämä
  Onko ilmastonmuutoksesta tullut identiteettikysymys, joka jakaa ihmisiä eri puolueisiin? Perussuomalaisten mielestä ilmastonmuutosta liioitellaan julkisuudessa, vihreiden mielestä taas näin ei ole. Mitä mieltä sinä olet?
 • Toimittaja Sari Valto

  Keskustele Isis-naisten lapsista

  01.10.201931Elämä
  Pitäisikö sinun mielestäsi Syyriassa al-Hol -leirillä olevia suomalaislapsia auttaa Suomeen? Menevätkö lastenoikeudet sen edelle, että lasten äidit ovat mahdollisesti tukeneet Isiksen tekemiä julmuuksia? Vai pitäisikö vastuu lapsista jättää heidän äideilleen, jotka ovat kuitenkin vapaaehtoisesti vuosia sitten lähteneet konfliktialueelle?
 • Toimittaja Sari Valto

  Keskustele "lemmestä ja luokasta"

  24.09.20192Elämä
  Millaisia kokemuksia sinulla on puolisoiden yhteiskuntaluokkien ja heimo-ja sukutaustojen vaikutuksesta parisuhteeseen?
 • Toimittaja Sari Valto

  Keskustele valehtelemisesta

  09.09.201936Elämä
  Mikä saa meidät toimimaan vastoin moraaliamme ja turvautumaan joskus valehtelemiseen? Millaisissa tilanteissa toisen valehtelu saattaa saada hyväksyntämme? Entä onko sanonta "rehellisyys maan perii" totta?
 • Sari Valton kasvot

  Keskustele metsäpolitiikasta

  02.09.201925Elämä
  Miten Suomen metsiä pitäisi sekä hyödyntää taloudellisesti että pitää huolta hiilinieluista ja luonnon monimuotoisuudesta? Miten siis sekä säästää että syödä kakku?
 • Sari Valton kasvot

  Keskustele toivosta

  20.08.201917Elämä
  Kirjailija Mark Mansonin mielestä ihmiset pakenevat omaa merkityksettömyytään erilaiseen viihdykkeisiin ja vääränlaisiin toivonlähteisiin. Toivoa etsitään hänen mielestään milloin uudenlaisesta dieetistä, milloin uskonnosta tai ideologiasta. Parempaa tulevaisuutta ei niiden avulla kuitenkaan synny.
 • Sari Valton kasvot

  Keskustele matkailusta

  13.08.201910Elämä
  Onko ilmastonmuutoksella vaikutusta matkailutottumuksiisi?
 • Sari Valton kasvot

  Keskustele metsien hiilinieluista

  10.06.20199Elämä
  Voiko Suomi samaan aikaan sekä satsata biotalouteen että kasvattaa metsien hiilinieluja? Miten Suomen sinun mielestäsi pitäisi hoitaa metsiään?
 • Sari Valton kasvot

  Keskustele "vanhoistapiioista"

  21.05.2019Elämä
  Onko yksineläminen välttämättä ihmisen oma valinta? Ruotsalainen toimittaja ja kirjailija Malin Lindroth sanoo kirjassaan, että hänelle yritetään aina tarjota tätä selitystä, että "niin, nykyäänhän on ok valita yksinolo." Hänelle kyse ei ole ollut valinnasta, vaan hän on jäänyt vastoin tahtoaan yksin. Kaikki miehet ovat sanoneet hänelle ei.
 • Sari Valton kasvot

  Keskustele epäkohtien korjaamisesta

  14.05.201917Elämä
  Maailma on täynnä suuria epäkohtia, jotka olisivat kuitenkin korjattavissa. Esimerkiksi ilmastonmuutos ja syvä eriarvoisuus. Miksi ihmiset eivät joukolla ala vaatia muutoksia, vaan liian helposti tyytyvät toteamaan, että maailma nyt vaan on epäreilu paikka?
 • Sari Valton kasvot

  Keskustele raitistumisesta

  06.05.20197Elämä
  Oletko itse raitistunut tai oletko seurannut läheisesi kamppailua alkoholismin kanssa? Mikä auttoi, mikä ei? Pitääkö alkoholistin pyrkiä täysraittiuteen vai riittääkö juomisen vähentäminen?
 • Sari Valton kasvot

  Keskustele täällä lihansyönnistä!

  23.04.201926Elämä
  Ruuantuotannon osuus on neljännes ihmisen aiheuttamista ilmastopäästöistä. Suurin osa päästöistä liittyy maidon- ja lihantuotantoon. Eläinperäisen ruuan syöminen hukkaa valtavasti maapallon resursseja. Kasviperäisessa ruuantuotannossa yksi hehtaari riittää
 • Sari Valton kasvot

  Keskustele eläinten ja ihmisten nukkumisesta

  16.04.20192Elämä
  Mitä ajatuksia unitutkijoiden Tarja Stenbergin ja Henna-Kaisa Wigrenin keskustelu herättää unesta ja nukkumisesta?
 • Sari Valton kasvot

  Keskustele muutosliikkeestä

  05.04.20192Elämä
  Miksi ihmiset sopeutuvat maailman vääryyksiin niin ihmeteltävän hyvin? Miksi he eivät vaadi oikeudenmukaisuutta? Toisten palkka ei riitä edes ruokaan, toiset nostavat miljoonaoptioita. Miksi ihmiset tyytyvät tästä tilanteesta vain toteamaan, että maailma nyt vaan on epäreilu paikka eikä asialle tehdä mitään?
 • Sari Valton kasvot

  Keskustele hyvinvointivaltiosta

  02.04.2019Elämä
  Passivoiko sosiaaliturva ihmisiä liikaa? Onko työn tekemisen arvo unohdettu? Vai onko hyvinvointivaltioaate edelleen pätevä? Onko sen edustama järjestelmä oikeudenmukainen?
 • Sari Valton kasvot

  Keskustele mielenterveyspalveluista

  01.04.201910Elämä
  Ohjelmassa keskustellaan mielenterveyspalveluiden, erityisesti asumispalveluiden, kilpailuttamisesta. Mitä ajatuksia keskustelu sinussa herättää? Oletko itse tai onko joku läheisistäsi käyttänyt mielenterveyspalveluja? Oletko ollut saamaasi palveluun tyytyväinen? Miten mielenterveyspalveluja pitäisi mielestäsi kehittää?
 • Toimittaja Sari Valto

  Keskustele täällä priorisoinnista!

  26.03.20193Elämä
  Miksi aina on niin kiire? Miksi ei-tärkeät asiat elämässä vievät liikaa aikaa niiltä oikeasti tärkeiltä asioilta? Miksi on niin vaikeaa tiputtaa elämästään turhaa sälää? Olisiko aika tehdä elämänmuutos, jonka ytimessä on oppia käyttämään vuorokauden tunnit olennaisiin asioihin? Siis oppia tekemään oikeita päätöksiä.
 • Sari Valton kasvot

  Keskustele priorisoinnista

  25.03.2019Elämä
  Osaatko sanoa ei? Hajotatko itseäsi liian moneen suuntaan? Kuormitutko arjessasi, kun aika ei ole riittää kaikkeen? Osaatko priorisoida tekemisiäsi?
 • Sari Valton kasvot

  Keskustele uraäitiydestä

  18.02.20193Elämä
 • Sari Valton kasvot

  Keskustele luottamuksesta

  11.02.20195Elämä
  Mitä on luottamus työpaikalla? Miten esimies on vastuussa luottamuksellisen ilmapiirin luomisessa? Entä työntekijät? Miten epäluottamusta pitäisi lähteä korjaamaan?