Hyppää pääsisältöön

Sari Valto

 • Yle Radio 1:n tiedefestari

  Radio 1:n tiedefestari: Tiede kuuluu kaikille

  14.01.2021Yle Radio 1
  Juuri nyt ihmiskunta elää hetkeä, jossa tieteen keinoin ratkaistaan maailmanlaajuista pandemiaa. Koronarokotteissa ja muussakin tieteessä ratkaisut kytkeytyvät tavalla tai toisella myös etiikkaan: Mikä on oikein? Ketä halutaan palvella? Millaiset pulmat ovat tutkimusponnistelujen arvoisia?
 • Sari Valton kasvot

  Keskustele palkkaköyhyydestä

  17.02.20204Elämä
  Oletko kokenut palkkaköyhyyttä? Mitä pitäisi mielestäsi tehdä, että "töissä mutta köyhä" -ilmiöön pystyttäisiin puuttumaan?
 • Sari Valton kasvot

  Keskustele masennuksesta

  28.01.202010Elämä
  Onko sinulla kokemusta masennuksesta ja siitä toipumisesta? Mitä arvelet, mistä masennus johtuu? Miten masennuksen hoitoa pitäisi mielestäsi kehittää?
 • Toimittaja Sari Valto

  Keskustele "uhkakuvista"

  20.01.202013Elämä
  Maailma näyttää pyörivän negatiivisuuden voimalla. Politiikassa uhkakuvat jyrisevät, mediassa näkyy vain negatiivisia uutisia ja somessa riidellään. Vai näetkö asiat toisin? Olisiko superpositiivinen poliitikko sinusta uskottava? Tai seuraisitko mediaa, joka keskittyisi positiivisiin asioihin?
 • Sari Valton kasvot

  Keskustele unista

  13.01.202015Elämä
  Pidätkö unia merkityksellisinä vai pelkkänä satunnaisena aivojen tuottamana hälynä?
 • Sari Valton kasvot

  Keskustele patriarkaatista

  07.01.202022Elämä
  Missä sinun mielestäsi näkyvät "patriarkaaliset rakenteet", joihin usein yhteiskunnallisessa keskustelussa vedotaan? Millainen on mielestäsi tasa-arvon tilanne Suomessa?
 • Sari Valton kasvot

  Keskustele autovalinnoista

  03.12.20198Elämä
  Mitä ajatuksia sinulla on siitä, millainen auto kannattaisi valita liikenteen päästöjen vähentämiseksi? Onko sinulla omakohtaista kokemusta esimerkiksi sähköautosta tai biokaasuautosta? Haluaisitko kysyä jotain vähäpäästöisistä autoista?
 • Toimittaja Sari Valto

  Keskustele Suomen aluekehityksestä

  25.11.201914Elämä
  Kaupungistuminen jatkuu. Onko hyväksyttävä, että osa Suomesta yksinkertaisesti tyhjenee vai pitäisikö kehityskulku estää jotenkin?
 • Toimittaja Sari Valto

  Keskustele yliluonnollisesta

  08.11.201918Elämä
  Onko sinulla tai läheiselläsi kokemuksia "yliluonnollisista" asioista? Oletko käynyt meedion vastaanotolla?
 • Toimittaja Sari Valto

  Keskustele susipolitiikasta

  29.10.201968Elämä
  Sudet aiheuttavat länsi- ja kaakkois-Suomessa pelkoa, mutta poikkeuslupia susien kaatamiseen saa aniharvoin, koska kyseessä on uhanalainen eläin. Tiukka kaatopolitiikka aiheuttaa konflikteja. Susikysymykseen liittyy vahvoja tunteita ja epäluottamuksen ilmapiiriä. Miten susikiista pitäisi sinun mielestäsi ratkoa?
 • Toimittaja Sari Valto

  Keskustele ilmastopolitiikasta

  08.10.201931Elämä
  Onko ilmastonmuutoksesta tullut identiteettikysymys, joka jakaa ihmisiä eri puolueisiin? Perussuomalaisten mielestä ilmastonmuutosta liioitellaan julkisuudessa, vihreiden mielestä taas näin ei ole. Mitä mieltä sinä olet?
 • Toimittaja Sari Valto

  Keskustele Isis-naisten lapsista

  01.10.201931Elämä
  Pitäisikö sinun mielestäsi Syyriassa al-Hol -leirillä olevia suomalaislapsia auttaa Suomeen? Menevätkö lastenoikeudet sen edelle, että lasten äidit ovat mahdollisesti tukeneet Isiksen tekemiä julmuuksia? Vai pitäisikö vastuu lapsista jättää heidän äideilleen, jotka ovat kuitenkin vapaaehtoisesti vuosia sitten lähteneet konfliktialueelle?
 • Toimittaja Sari Valto

  Keskustele "lemmestä ja luokasta"

  24.09.20192Elämä
  Millaisia kokemuksia sinulla on puolisoiden yhteiskuntaluokkien ja heimo-ja sukutaustojen vaikutuksesta parisuhteeseen?
 • Toimittaja Sari Valto

  Keskustele valehtelemisesta

  09.09.201936Elämä
  Mikä saa meidät toimimaan vastoin moraaliamme ja turvautumaan joskus valehtelemiseen? Millaisissa tilanteissa toisen valehtelu saattaa saada hyväksyntämme? Entä onko sanonta "rehellisyys maan perii" totta?
 • Sari Valton kasvot

  Keskustele metsäpolitiikasta

  02.09.201925Elämä
  Miten Suomen metsiä pitäisi sekä hyödyntää taloudellisesti että pitää huolta hiilinieluista ja luonnon monimuotoisuudesta? Miten siis sekä säästää että syödä kakku?
 • Sari Valton kasvot

  Keskustele toivosta

  20.08.201917Elämä
  Kirjailija Mark Mansonin mielestä ihmiset pakenevat omaa merkityksettömyytään erilaiseen viihdykkeisiin ja vääränlaisiin toivonlähteisiin. Toivoa etsitään hänen mielestään milloin uudenlaisesta dieetistä, milloin uskonnosta tai ideologiasta. Parempaa tulevaisuutta ei niiden avulla kuitenkaan synny.
 • Sari Valton kasvot

  Keskustele matkailusta

  13.08.201910Elämä
  Onko ilmastonmuutoksella vaikutusta matkailutottumuksiisi?
 • Sari Valton kasvot

  Keskustele metsien hiilinieluista

  10.06.20199Elämä
  Voiko Suomi samaan aikaan sekä satsata biotalouteen että kasvattaa metsien hiilinieluja? Miten Suomen sinun mielestäsi pitäisi hoitaa metsiään?
 • Sari Valton kasvot

  Keskustele "vanhoistapiioista"

  21.05.2019Elämä
  Onko yksineläminen välttämättä ihmisen oma valinta? Ruotsalainen toimittaja ja kirjailija Malin Lindroth sanoo kirjassaan, että hänelle yritetään aina tarjota tätä selitystä, että "niin, nykyäänhän on ok valita yksinolo." Hänelle kyse ei ole ollut valinnasta, vaan hän on jäänyt vastoin tahtoaan yksin. Kaikki miehet ovat sanoneet hänelle ei.
 • Sari Valton kasvot

  Keskustele epäkohtien korjaamisesta

  14.05.201917Elämä
  Maailma on täynnä suuria epäkohtia, jotka olisivat kuitenkin korjattavissa. Esimerkiksi ilmastonmuutos ja syvä eriarvoisuus. Miksi ihmiset eivät joukolla ala vaatia muutoksia, vaan liian helposti tyytyvät toteamaan, että maailma nyt vaan on epäreilu paikka?