Hyppää pääsisältöön

Sari Valto

Ohjelma Areenassa

 • Sari Valton kasvot

  Keskustele metsien hiilinieluista

  10.06.20199Elämä
  Voiko Suomi samaan aikaan sekä satsata biotalouteen että kasvattaa metsien hiilinieluja? Miten Suomen sinun mielestäsi pitäisi hoitaa metsiään?
 • Sari Valton kasvot

  Keskustele "vanhoistapiioista"

  21.05.2019Elämä
  Onko yksineläminen välttämättä ihmisen oma valinta? Ruotsalainen toimittaja ja kirjailija Malin Lindroth sanoo kirjassaan, että hänelle yritetään aina tarjota tätä selitystä, että "niin, nykyäänhän on ok valita yksinolo." Hänelle kyse ei ole ollut valinnasta, vaan hän on jäänyt vastoin tahtoaan yksin. Kaikki miehet ovat sanoneet hänelle ei.
 • Sari Valton kasvot

  Keskustele epäkohtien korjaamisesta

  14.05.201917Elämä
  Maailma on täynnä suuria epäkohtia, jotka olisivat kuitenkin korjattavissa. Esimerkiksi ilmastonmuutos ja syvä eriarvoisuus. Miksi ihmiset eivät joukolla ala vaatia muutoksia, vaan liian helposti tyytyvät toteamaan, että maailma nyt vaan on epäreilu paikka?
 • Sari Valton kasvot

  Keskustele raitistumisesta

  06.05.20197Elämä
  Oletko itse raitistunut tai oletko seurannut läheisesi kamppailua alkoholismin kanssa? Mikä auttoi, mikä ei? Pitääkö alkoholistin pyrkiä täysraittiuteen vai riittääkö juomisen vähentäminen?
 • Sari Valton kasvot

  Keskustele täällä lihansyönnistä!

  23.04.201926Elämä
  Ruuantuotannon osuus on neljännes ihmisen aiheuttamista ilmastopäästöistä. Suurin osa päästöistä liittyy maidon- ja lihantuotantoon. Eläinperäisen ruuan syöminen hukkaa valtavasti maapallon resursseja. Kasviperäisessa ruuantuotannossa yksi hehtaari riittää
 • Sari Valton kasvot

  Keskustele eläinten ja ihmisten nukkumisesta

  16.04.20192Elämä
  Mitä ajatuksia unitutkijoiden Tarja Stenbergin ja Henna-Kaisa Wigrenin keskustelu herättää unesta ja nukkumisesta?
 • Sari Valton kasvot

  Keskustele muutosliikkeestä

  05.04.20192Elämä
  Miksi ihmiset sopeutuvat maailman vääryyksiin niin ihmeteltävän hyvin? Miksi he eivät vaadi oikeudenmukaisuutta? Toisten palkka ei riitä edes ruokaan, toiset nostavat miljoonaoptioita. Miksi ihmiset tyytyvät tästä tilanteesta vain toteamaan, että maailma nyt vaan on epäreilu paikka eikä asialle tehdä mitään?
 • Sari Valton kasvot

  Keskustele hyvinvointivaltiosta

  02.04.2019Elämä
  Passivoiko sosiaaliturva ihmisiä liikaa? Onko työn tekemisen arvo unohdettu? Vai onko hyvinvointivaltioaate edelleen pätevä? Onko sen edustama järjestelmä oikeudenmukainen?
 • Sari Valton kasvot

  Keskustele mielenterveyspalveluista

  01.04.201910Elämä
  Ohjelmassa keskustellaan mielenterveyspalveluiden, erityisesti asumispalveluiden, kilpailuttamisesta. Mitä ajatuksia keskustelu sinussa herättää? Oletko itse tai onko joku läheisistäsi käyttänyt mielenterveyspalveluja? Oletko ollut saamaasi palveluun tyytyväinen? Miten mielenterveyspalveluja pitäisi mielestäsi kehittää?
 • Toimittaja Sari Valto

  Keskustele täällä priorisoinnista!

  26.03.20193Elämä
  Miksi aina on niin kiire? Miksi ei-tärkeät asiat elämässä vievät liikaa aikaa niiltä oikeasti tärkeiltä asioilta? Miksi on niin vaikeaa tiputtaa elämästään turhaa sälää? Olisiko aika tehdä elämänmuutos, jonka ytimessä on oppia käyttämään vuorokauden tunnit olennaisiin asioihin? Siis oppia tekemään oikeita päätöksiä.
 • Sari Valton kasvot

  Keskustele priorisoinnista

  25.03.2019Elämä
  Osaatko sanoa ei? Hajotatko itseäsi liian moneen suuntaan? Kuormitutko arjessasi, kun aika ei ole riittää kaikkeen? Osaatko priorisoida tekemisiäsi?
 • Sari Valton kasvot

  Keskustele uraäitiydestä

  18.02.20193Elämä
 • Sari Valton kasvot

  Keskustele luottamuksesta

  11.02.20195Elämä
  Mitä on luottamus työpaikalla? Miten esimies on vastuussa luottamuksellisen ilmapiirin luomisessa? Entä työntekijät? Miten epäluottamusta pitäisi lähteä korjaamaan?
 • Sari Valton kasvot

  Keskustele täällä hyvinvointivaltiosta!

  05.02.201975Elämä
  Hyvinvointivaltio passivoi ihmisiä, luo kannustinloukkuja ja lisää ihmisten piittaamattomuutta. Se on tehnyt toisten kustannuksella elämisestä yhteiskuntamoraalisen kansantaudin. Tätä mieltä on kulttuurin tutkija, sosiologian dosentti Jari Ehrnrooth. Hänen mukaansa yhteiskuntajärjestelmäämme pitäisi muuttaa enemmän kohti yksilön omaa vastuunottoa kannustavaksi.
 • Sari Valton kasvot

  Kuka pitää yllä Suomen lääkäripulaa?

  28.01.201916Elämä
  Iso osa Suomen terveyskeskuksista kärsii lääkäripulasta. Mitä asialle pitäisi tehdä? Kuka tätä pulaa pitää yllä? Kommentoi alla.
 • Sari Valton kasvot

  Keskustele täällä maahanmuutosta!

  22.01.201996Elämä
  Ulkomaalaistaustaisten ihmisten määrä Suomessa on noussut tasaisesti pari viimeistä vuosikymmentä. Tällä hetkellä n 6,5 prosenttia väestöstämme on ulkomaalaistaustaisia. Maahanmuuttojärjestelmämme joutui kovalle koetukselle vuonna 2015, kun maahan saapui lyhyessä aikataulussa yli 30 000 turvapaikanhakijaa. Pitäisikö maahanmuuttopolitiikan suuntaa nyt muuttaa?
 • Sari Valton kasvot

  Keskustele täällä lääketieteen asemasta!

  15.01.201917Elämä
  Miksi modernissa yhteiskunnassamme joku juo hopeavettä ja uskoo parantuvansa sen avulla? Tai jättää lapsensa rokottamatta? Mistä lääketiedekriittisyys johtuu? Vieraina professori Juhani Knuuti sekä lääketiedekriittisyyteen paneutunut tutkija Pia Vuolanto Tampereen yliopistosta.
 • Sari Valton kasvot

  Keskustele kroonisesta kivusta

  07.01.20199Elämä
  Onko sinulla kroonista kipua? Miten pärjäät sen kanssa? Miten kipua pitäisi mielestäsi hoitaa?
 • Sari Valton kasvot

  Keskustele rauhantyöstä

  18.12.20186Elämä
  Mitä mieltä olet rauhanjärjestöistä: onko niiden työllä merkitystä? Mikä olisi vaikuttavinta rauhantyötä mielestäsi?
 • Sari Valton kasvot

  Miksi näemme unia?

  26.11.201810Elämä
  Ihminen nukkuu kolmasosan elämästään ja näkee useiden vuosien ajan unia. Miksi? Haluatko kysyä nukkumisesta tai unien näkemisestä jotain tutkija Katja Vallilta tai tutkimusprofessori Timo Partoselta? Osallistu keskusteluun!