Hyppää pääsisältöön

Sävel on vapaa

Ohjelma Areenassa

 • Muistojen bulevardi

  Muistojen bulevardin sävel on vapaa la 21.3. - toivoa voi jo nyt!

  18.03.2020Yle Radio 1
  Viihdemusiikin valioita, unohtumattomia elokuvasävelmiä, jazzklassikoita, ikivihreitä iskelmiä, musikaalihelmiä ja paljon muuta!
 • Beethoven 250 -logo

  Yle juhlii 250 vuotiasta Beethovenia

  21.01.2020Klassinen
  Vuonna 2020 tulee kuluneeksi 250 vuotta Ludwig van Beethovenin syntymästä. Ristiriitaisen persoonan ja musiikin radikaalin uudistajan elämää ja teoksia tutkaillaan Yle Radio 1:n musiikkiohjelmissa tammikuussa, kesäkuussa ja joulukuussa.
 • Ludvig van Beethoven

  Beethoven 250: Beethovenin sävel on vapaa

  16.01.2020Yle Radio 1
  Säveltäjä Ludwig van Beethovenin (1770-1827) syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 250 vuotta. Sen kunniaksi vuoden ensimmäinen Sävel on vapaa lauantaina 25.1. on omistettu yksinomaan Beethovenin musiikille tai sovituksille Beethovenin teoksista.
 • Sävel on vapaa

  Joulumusiikin sävel on vapaa! Toivoa voi jo nyt

  18.12.2019Yle Radio 1
  Lauantaina juuri ennen joulua vietetään tunnelmallinen ilta joulumusiikkia kuunnellen. Jouluisia klassisia toivesäveliä toteuttavat kuoronjohtaja Matti Hyökki ja toimittaja Riikka Holopainen. Soita siis numeroon 09 144800 ja toivo sinulle rakkainta joulumusiikkia. Puhelinlinjat Pasilaan aukeavat lauantaina tuntia ennen lähetystä klo 18.
 • Sävel on vapaa

  Pyhäinpäivän illassa soivat hengelliset toiveet - toivoa voi jo nyt

  01.11.2019Yle Radio 1
  Kirkkomusiikin ja hengellisen musiikin sävel on vapaa jälleen pyhäinpäivän iltana. Musiikkitoiveita toteutetaan marraskuun toisena päivänä klo 19 alkaen.
 • Sävel on vapaa

  Syksyn ensimmäiset säveltoiveet - Sävel on vapaa la 21.9., toivoa voi jo nyt

  19.09.2019Yle Radio 1
  Sävel on vapaa starttaa jälleen kesätauon jälkeen. Mitä musiikkia haluaisit kuulla hämärtyvässä syysillassa?
 • Sävel on vapaa

  Kohti sydänkesää - minkälaista musiikkia haluaisit kuulla? Toivoa voi jo nyt

  13.06.2019Yle Radio 1
  Juhannusta lähestyttäessä on taas musiikkitoiveiden aika. Mitä haluaisit kuulla näin kesällä? Toivemusiikin ei tarvitse olla kesäistä, eikä sen tarvitse muistuttaa lintujen liverrystä. Eikä konsertin pääpaino ole kuoromusiikissa, vaikka vierailevana juontajana onkin kohta Kanadaan muuttava kuoronjohtaja Kari Turunen.
 • Sävel on vapaa

  Kesän kynnyksellä - toivo musiikkia Sävel on vapaa -ohjelmaan

  13.05.2019Yle Radio 1
  Toukokuun Sävel on vapaassa lauantaina 18.5. klo 19.02 soi konserttimusiikki laidasta laitaan. Voit lähettää toiveesi jo etukäteen alla olevalla lomakkeella tai sähköpostitse osoitteeseen savel.vapaa@yle.fi. Kirjoita viestiin puhelinnumerosi sekä mahdollisimman tarkat tiedot toiveestasi. Halutessasi voit myös kertoa miksi haluaisit kuulla juuri kyseisen kappaleen.
 • Sävel on vapaa

  Saisiko olla oopperaa, operettia tai musikaalia? Toivoa voi jo nyt!

  26.04.2019Yle Radio 1
  Nyt on mahdollista toivoa opperaa, operettia, musikaalia tai muuta näyttämöllä esitettävää musiikkia! Näyttämömusiikin sävel on vapaa Yle Radio 1:ssä lauantaina 27. päivänä huhtikuuta.
 • Sävel on vapaa

  Sävel on vapaa lauantaina 16.3. Toivoa voi jo nyt!

  06.03.2019Yle Radio 1
  Maaliskuun illassa soivat kuunteliijoiden valitsemat toivesävelet. Toivoa voi jo nyt alla olevalla lomakkeella tai sähköpostitse osoitteessa savel.vapaa@yle.fi. Sähköpostitoiveita otetaan vastaan lähetysiltaan klo 17 saakka.
 • Sävel on vapaa

  Helmikuun illassa soivat kuuntelijoiden toiveet - toivoa voi jo nyt!

  15.02.2019Yle Radio 1
  Millaista klassista musiikkia haluaisit kuulla tunnelmallisessa lauantai-illassa? Jaa toiveesi kaikkien Yle Rado 1:n kuuntelijoiden kesken, kun konserttimusiikin Sävel on vapaa lauantaina 23.2. klo 19.02-22.00. Toiveita suorassa lähetyksessä toteuttavat Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kanttori–urkuri Seppo Murto ja musiikkitoimittaja Helena Hannikainen.
 • Talvinen maisema. Järvi jäässä.

  Toivo musiikkia tammikuun talvi-iltaan

  16.01.2019Yle Radio 1
  Saisiko olla Mozartia vai Saariahoa? Mikä musiikki tuo iloa talven pimeyden keskelle? Konserttimusiikin Sävel on vapaa toteuttaa monenlaisia musiikkitoiveita lauantai-iltana 19.1.2019. Juontajina ovat musiikkitoimittajat Riikka Holopainen ja Janne Palkisto.
 • Syksyinen hautausmaa

  Kirkkomusiikin ja hengellisen musiikin Sävel on vapaa - toivoa voi jo nyt

  30.10.2018Yle Radio 1
  Vuoden pimein aika on käsillä, puut ovat pudottaneet värikkäät lehtensä ja ensilumikin satanut monessa osassa maata. Lauantaina 3.11. sytytämme kynttilät, muistelemme vainajia ja hiljennymme vastaanottamaan tulevaa talvea.
 • Kuorolaulu

  Kuoromusiikin Sävel on vapaa la 22.9. - toivo suosikkiasi

  18.09.2018Yle Radio 1
  Suomi on kuorolaulun maa. Kuorolaulu lisää ihmisen onnellisuutta, sekä laulajan että kuulijan. Tule mukaan toivomaan ja kuuntelemaan kuoromusiikin helmiä ja huippukuorojen esityksiä meiltä ja maailmalta!
 • Ulkoilmakonsertti

  Konserttimusiikin Sävel on vapaa Yle Radio 1:ssä lauantaina 25.8. Toivoa voi jo nyt!

  17.08.2018Yle Radio 1
  Elokuun viimeisenä lauantai-iltana on taas aika kokoontua radion ääreen nauttimaan hyvästä musiikista ja kuuntelijoiden toiveista ympäri Suomen. Voit lähettää musiikkitoiveesi jo hyvissä ajoin ennakkoon sähköpostilla savel.vapaa@yle.fi tai alla olevalla lomakkeella. Liitä mukaan yhteystietosi ja lyhyt perustelu.
 • Jousisoittimia seinällä

  Toivo musiikkia kesäiltaan - konserttimusiikin sävel on vapaa

  12.06.2018Yle Radio 1
  Minkälaista musiikkia haluaisit kuulla kesäisenä lauantai-iltana? Lauantaina 16.6. Suomen suurimmassa toivekonsertissa toteutuvat taas kuuntelijoiden toiveet. Konserttimusiikin Sävel on vapaa -lähetykseen voit lähettää postia jo hyvissä ajoin ennakkoon osoitteeseen savel.vapaa@yle.fi tai alla olevalla lomakkeella. Litä mukaan yhteystietosi ja lyhyt perustelu.
 • Kevätkukkia

  Valon vuodenaika on vihdoin täällä! Toivo musiikkia Sävel on vapaa -ohjelmaan

  27.04.2018Yle Radio 1
  Millainen musiikki saa lumetkin sulamaan? Siivittääkö kevään tuloa leivosen laulu vai Karjalan käki? Soivatko toukokuisessa lauantai-illassa Schumannin, Schubertin vai Lisztin sävelet, kajauttaako kevätlaulun ilmoille YL, Laulumiehet vai Philomela? Toivo musiikkia Sävel on vapaa -ohjelmaan, joka lähetetään lauantaina 5.5. klo 18.00. Toivoa voi jo nyt!
 • Kontrabassoja

  Uuden musiikin Sävel on vapaa - toivo musiikkia lähetykseen

  29.03.2018Yle Radio 1
  Mihin on nykymusiikki menossa? Pitääkö modernin musiikin aina sisältää erikoisia intervalleja ja hälyääniä vai saako se olla kauniisti soivaa, kolmisointuun perustuvaa sävelmaailmaa? Onko suosikkisi Wennäkoski, Zinovjev vai Saariaho, Pärt, Widmann vai Auvinen? Toivo uutta musiikkia, uuden sukupolven säveltäjiltä!
 • Tallinna.

  Õhtu reidil

  09.07.2015Kulttuuri
  Tallinnan tornit on melkoinen metafora. Suomalaisille hyvinkin tuttu kaupunkinäkymä on Itämeren historia taskukoossa ja sen tornit ”unohdettujen ihmisten muisto kadonneesta kodista”. Näkymän unenomaisuudesta ja kotikaupungistaan lähtemään joutuvien virolaisten unien maisemasta kirjoittaa virolainen kirjailija Viivi Luik Varjoteatterissaan.
 • Pirkko Lohilahti

  45-vuotiaan Sävel on vapaan vakiotoivojat kertovat mikä saa langoille

  16.04.20154Klassinen
  Vuonna 1970 alkanut Sävel on vapaa on Ylen vanhimpia yhä jatkuvia ohjelmia. Vuodet ovat tuoneet ohjelmalle joukon luottoystäviä, jotka soittavat toiveensa miltei jokaiseen ohjelmaan. Nyt he kertovat, mikä saa heidät hakeutumaan ohjelman pariin vuodesta toiseen. Kuuntele Sävel on vapaa la klo 19.03. Toiveita otetaan vastaan la klo 18 saakka sähköpostitse: savel.vapaa@yle.fi ja la klo 18 alkaen: (09) 144 800.