Hyppää pääsisältöön

Sehän on Sibelius!

Ohjelma Areenassa

 • Sehän on Sibelius

  Animations send Sibelius flying

  19.04.2016Klassinen
 • Naamio-Sibelius ja farkkumallisto

  Kuvatekstikilpailun voittajavideossa Sibelius saa farkkumalliston

  26.10.20151Klassinen
  Sehän on Sibelius! Kuvatekstikilpailun kolmantena tehtävänä oli tekstittää video. Raati valitsi voittajaksi nimimerkki A.I. Nobeliuksen tarinan.
 • Sehän on Sibelius

  Sibelius sävelsi loppuun asti

  13.10.2015Klassinen
  Miksi Sibelius ei jäänyt koskaan eläkkeelle? Kahdeksanosainen fiktiivinen pienoisdokumenttisarja Sehän on Sibelius! päättyy jaksoon, jonka aiheena on lopettamisen vaikeus.
 • Sehän on Sibelius.

  Sibelius rakasti Ainoaan intohimoisesti

  13.10.2015Klassinen
  Parisuhde, joka kestää 68 vuotta, sallii viftit ja mykkäkoulut. Sehän on Sibeliuksen seitsemännessä ja toiseksi viimeisessä osassa paljastetaan Ainon ja Jannen tiiviin siteen salaisuudet.
 • Sehän on Sibelius.

  ”Yrittänyt säveltää, mutta siinä ei ollut schwungia"

  13.10.2015Klassinen
  Sehän on Sibelius! -sarjan kuudennen osan keskiössä ovat Sibeliuksen työ ja inspiraatio. Sibelius työskenteli ankarasti, ja siihen tarvittiin alkoholia, alasinta ja auringonnousuja. Asiantuntijoina ovat säveltäjä Kaija Saariaho, työnohjaaja Helena Ahonen ja grafologi, FM Tero Asp.
 • Sibelius matkustaa

  Kuvatekstikilpailu - katso video ja keksi tarina!

  12.10.201518Klassinen
  Kuvatekstikilpailun kolmannen vaiheen voittaja julkistetaan 26.10. Raati kiittää osallistujia.
 • Arvo Ylppö vetää leukoja Sibeliuksen käsivarrella

  Voittajatekstissä Arvo Ylppö vetää 104 leukaa Sibeliuksen käsivarrella

  12.10.2015Klassinen
  Toinen kuvatekstikilpailu tuotti jälleen suuren sadon tekstiehdotuksia. Raati kiittää kaikkia sanailijoita. Hullut päivät ja Kämpin yöt! Lönnrot pääsi 500 ja Chydenius 1000 markan seteliin. Minut ne laittoivat vaivaiseen sataseen, eikä se edes kelvannut kassalla!
 • Sehän on Sibelius.

  Pappa Sibelius kertoi satuja ja ärsyyntyi metelistä

  12.10.2015Klassinen
  Minkälainen isä Jean Sibelius oli, kysytään Sehän on Sibelius! -sarjan viidennessä osassa. Pappa Sibeliuksella oli kuusi tytärtä ja 16 lastenlasta. Lapsilleen hän kertoi satuja ja säteili turvaa ympärilleen, mutta myös ärsyyntyi melusta.
 • 4 mk yhdestä takista

  Sibeliuksen boolissa oli konjakkia ja hilloa

  09.10.2015Klassinen
  Nautiskelijan elämä tuli kalliiksi Sibeliukselle, joka tilasi ylellisiä herkkuja suoraan ulkomailta. Sehän on Sibelius! on edennyt neljänteen jaksoon, jossa mm. valmistetaan booli Sibeliuksen reseptillä.
 • Sibeliuksen kurkkuleikkaus

  ”Potilas on hyvässä kunnossa, mutta viini pitäisi vaihtaa veteen”

  08.10.20151Klassinen
  Jean Sibelius kuoli 91-vuotiaana onnellisesti vanhuuteen. Terveinä vuosinaan hän pelkäsi tauteja ja kuolemaa ja suunnitteli omaa ruumisarkkuaan. Kolmannessa osassa Sehän on Sibelius! -sarjaa tarkastellaan Sibeliuksen terveydentilaa ja hermoja.
 • Aino ja Janne tanssivat

  Miksi Sibelius ihaili kurkia, joutsenia ja itseään?

  07.10.20151Klassinen
  Minkälainen luonnon ystävä Suomen ainoa nero oli? Miksi Sibelius ihaili enemmän kurkia ja joutsenia kuin peipposia ja hömötiaisia? Sehän on Sibelius -sarjan toisen jakson asiantuntijoina ovat säveltäjä Kaija Saariaho, kulttuurihistorioitsija Laura Kolbe ja eräopas Kari Korhonen.
 • Sibelius valokuvaamossa

  Kokovartalokuva Jean Sibeliuksesta

  06.10.2015Klassinen
  Toisenlaisen näkökulman Sibeliukseen tarjoaa Minna Lindgrenin ja Piia Hirvensalon käsikirjoittama fiktiivinen pienoisdokumettisarja Sehän on Sibelius! Puheenaiheena ei ole musiikki, vaan Sibelius ihmisenä. Ensimmäisen osan otsikkona on Ulkonäkö ja luonne.
 • Kompassi ohjaa Ainolaan

  Lataa itsellesi Sibkompassi

  06.10.2015Klassinen
  Ylen Sibkompassi-mobiilisovelluksella kaikenikäiset voivat sukeltaa säveltäjä Jean Sibeliuksen elämään. Minuutin mittaiset kokonaisuudet antavat uuden mahdollisuuden eläytyä Sibeliukseen paitsi säveltäjänä myös ihmisenä. Kompassinuoli opastaa Sibeliuksen Järvenpäässä sijaitsevaan kotiin, Ainolaan.
 • Sibelius odottaa

  Keksi uusi kuvateksti ja voita!

  05.10.201561Klassinen
  Kuvatekstikilpailu keräsi jälleen suuren määrän ehdotuksia. Kilpailun raati vetäytyy miettimään ratkaisuaan.
 • Sibelius kurkistaa putkeen

  Kuvatekstikilvan voitti punk-henkinen laulunsanoitus

  05.10.2015Klassinen
  Kuvatekstikilpailun ensimmäinen kuva kirvoitti lukuisia kekseliäitä ehdotuksia. Voittajaksi valikoitui Markku Kärnän sanoitus, jonka esikuvaa voi etsiä kevään Euroviisuista. Täältähän kuuluu Nielseniä...!? Ymmärtäkää tämä: en etsi valtaa loistoa - soittakaa vain minun musiikkiani!
 • Sehän on Sibelius

  Animaatiot lennättävät Sibeliusta

  05.10.2015Klassinen
 • Sehän on Sibelius!

  02.10.2015Klassinen
  Fiktiivinen pienoisdokumentti Sehän on Sibelius! tarjoaa päivitetyn kuvan Sibeliuksesta ihmisenä. Piia Hirvensalon ja Minna Lindgrenin käsikirjoittama televisiosarja alkaa 6.10. Yle Teemalla. Haastatteluja, näyteltyjä kohtauksia, animaatiota ja trikkikuvia sisältävä dokumenttisarja esittelee säveltäjän persoonaa kahdeksasta eri näkökulmasta.
 • Sibelius kurkistaa putkeen

  Keksi kuvateksti!

  28.09.201555Klassinen
  Mitä kuvassa tapahtuu? Kuka kurkistaa? Suuren suosion saavuttanut kuvatekstikilpailu jatkuu maanantaina.
 • Jean Sibelius vuonna 1945 lyhytelokuvassa Sibelius kodissaan.

  6.10. Teeman Elävä arkisto: Sibelius

  21.06.20143Yle Teema
  Juhlavuoden kunniaksi Teema esittää kokonaisina Sibeliusta käsittelevät pienet reportaasit ja filmikatsaukset vuosilta 1927-1958, sekä vuoden 1965 100-vuotisjuhlan konsertin, jossa musiikin lomassa CBS:n reportteri Charles Kuralt esittelee Ainolaa ja Sibeliuksen uraa. Ohjelma oli myös lähetystekninen kokeilu: se lähetettiin Early Bird –satelliitin välityksellä Yhdysvaltoihin vuonna 1965.