Hyppää pääsisältöön

Shanghain pikajuna - 4.11.2001

 • Intohimojen keisarinna, ohjaus Josef von Sternberg.

  Kolme kertaa Marlene Dietrich

  16.06.2015Yle Teema
  Eksotiikkaa, romantiikkaa ja glamouria! Marlene Dietrichin ja Josef von Sternbergin kolmen yhteisen elokuvan lahjapaketti. Marokko, Shanghain pikajuna ja Intohimojen keisarinna sunnuntaina 3.1.2016 kello 10 alkaen. Elokuvien jälkeen nähdään uusi dokumentti Marlene Dietrichin viimeiset vuodet.
 • Shanghain pikajuna (Shanghai Express).

  24.1. Teemalauantai: Marlene ja glamour

  13.01.2015Yle Teema
  ”Glamour on kuuman kylmää käyttöä.” Teeman glamour-illan tähti on Marlene Dietrich. Illan aluksi hänet nähdään Shanghai Lilyn unohtumattomassa roolissa Josef von Sternbergin romanttisessa jännityselokuvassa Shanghain pikajuna. Elokuvan jälkeen nähdään tv-dokumentti Glamour elokuvissa, ja illan päättää toinen kohtalokas Dietrich-elokuva Vaalea Venus.
 • Marlene Dietrich Katariina suurena elokuvassa Intohimojen keisarinna

  Intohimojen keisarinna

  09.01.2015Yle Teema
  Saksalaisprinsessasta Venäjän hallitsijaksi. Marlene Dietrich on pääosassa visuaalisesti hurjassa Hollywood-tulkinnassa Katariina Suuren elämäntarinasta.
 • Marokko. Elokuvan pääosissa Marlene Dietrich ja Gary Cooper.

  Marokko

  05.01.2015Yle Teema
  Romanttista eksotiikkaa henkivä elokuva kapakkalaulajattaresta ja muukalaislegioonalaisesta, jotka rakastuvat Saharan liepeillä. Josef von Sternbergin Hollywood-ohjauksessa pääosia esittävät Marlene Dietrich ja Gary Cooper.