Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Galaxi pääkuva

Sirkuskaravaani

Moi! Mä oon Martta ja mun lempijuttuja sirkuksessa on käsilläseisontanumerot ja hattaraöverit. Sirkuskaravaani on koululaisten oma ohjelma, joka sukeltaa pää edellä sirkustaiteen saloihin. Ohjelma tutustuu myös strasseilla ja sahanpurulla maustettuun kiertue-elämään.

 • Sirkus Finlandian vuoden 2015 show'n esiintyjät poistuvat esiripun taakse.

  Sirkuskaravaanin vika jakso

  09.08.20151Lapset
  Sirkuskaravaani kiittää katsojia ja kaikkia mukana olleita ja poistuu kumartaen esiripun taakse. Kauden 10. jakso kokoaa parhaita paloja ja muistelee mennyttä kesää. Katso jakso alta!
 • Polkupyörä Sikrus Finlandian asuinvaunujen edessä.

  Kuvia Sirkuskaravaanin kätköistä

  06.08.20151Lapset
  Sirkuskaravaanin viimeinen jakso tulee ulos ensi sunnuntaina. Muistahan, että sarjamme jaksot säilyvät Yle Areenassa vuoden 2015 loppuun asti. Eli jos jokin jaksoista jäi katsomatta telkkarista, niin ei mitään hätää!
 • Sirkuskaravaani Tietoiskun osan 6 logo

  Sirkuskaravaani Tietoisku: Tiedätkö missä Suomessa voi opiskella sirkustaidetta?

  04.08.2015Lapset
  Ensi sunnuntain 9.8.2015 Sirkuskaravaani-jaksossa nähdään parhaat palat kesän aikana nähdyistä Sirkuskaravaanin jaksoista. Jakso on sarjan viimeinen. Jos sinä kiinnostuit sirkustaiteesta, niin Suomessa voi opiskella sirkustaidetta, mutta tiedätkö missä? Entä tiedätkö kuinka monta sirkusharrastajaa Suomessa on?
 • Akrobatiaryhmä Cheban esiintymässä Sirkus Finlandiassa.

  Hurjapäät Moldovasta

  02.08.20151Lapset
  Tämänviikkoinen Sirkuskaravaani tutustuu Moldovasta kotoisin olevaan Cheban-nimiseen akrobatiaryhmään. He käyttävät numeroissaan ilmalla täytettyjä suuria renkaita ja venäläistä keinua. Miten ihmeessä näillä välineillä sitten tehdään valtavankorkuisia voltteja? Se selviää alla olevasta jaksosta!
 • Monna Orraryd esiintyi trapetsilla sirkusleirin päättävässä näytöksessä.

  Mukaan pääsee, vaikkei osaisi kuperkeikkaa

  30.07.2015Lapset
  Sirkusohjaaja Karoliina Kaitanen kertoo sirkuksen olevan harrastuksena fyysinen, luova ja monipuolinen. Hänen mukaansa harrastuksen voi aloittaa lähes missä iässä tai kunnossa tahansa.
 • Asiakas ostaa hattaran Sirkus Finlandian kioskilta.

  Spottivalo, trumpetti ja hattara

  26.07.20152Lapset
  Miten esityksen valot ja musiikki syntyvät? Miten tehdään kiskan popparit ja hattarat? Entä miten kiertueella pestään pyykkiä? Nämä sirkuskulissien salat selviävät tämänpäiväisessä Sirkuskaravaani-jaksossa, jossa tavataan muun muassa valloittavaa murretta puhuva ääni- ja valomies Tero Juopperi ja englanninkielistä haastattelua hirveästi jännittänyt orkesterinjohtaja Vitaliy Pykish.
 • Sirkus Finlandian kuorma-autoon rakennettu sauna.

  Kiertuelöylyt sirkussaunassa

  23.07.20151Lapset
  Sirkuskaravaani-ohjelman kahdeksannessa jaksossa selviää, mitä löytyy Sirkus Finlandian kioskivaunusta, orkesterin parvelta sekä suihku- ja pyykkivaunusta. Yksi sirkuskylän erikoisimmista vaunuista ei kuitenkaan mahtunut jaksoon, joten esittelenpäs sen teille täällä nettisivujen puolella. Se on saunavaunu!
 • Sirkuskaravaani Tietoiskun osan 5 logo

  Sirkuskaravaani Tietoisku: Tiesitkö tätä sirkuskaravaanista?

  21.07.20151Lapset
  Ensi sunnuntain 26.7.2015 Sirkuskaravaani-jaksossa kurkistetaan sirkuskylän elämään. Tiedätkö kuinka monta autoa kulkee Sirkus Finlandian kiertueen mukana? Entä tiedätkö kuinka iso sirkusteltta on?
 • Anton Monastyrsky esittää hulavannenumeroa Sirkus Finlandian show'ssa. Kuvassa hän seisoo käsillään ja pyörittää molempien nilkkojensa varassa hulavannetta.

  Hulaa ja keilaa

  19.07.20152Lapset
  Tämän Sirkuskaravaani-jakson kuvaukset vahvistivat ainakin sen, että mä olen todella huono heittämään asioita ja ottamaan niitä kiinni. Ja myös pyörittämään hulavannetta. Vähän nolottaa jopa. Iloksemme jaksossa on kuitenkin upeita taidonnäytteitä hulavannetaiteilija Anton Monastyrskyltä ja jongleeraaja Calle Jernström Juniorilta. Katso jakso alta!
 • Tivoli vie huvipuiston kiertueelle

  16.07.20151Lapset
  Tivolin ja perinteisen sirkuksen juuret ovat samassa huvitteluhistoriassa. Molemmat toimivat yhä periaatteella, jossa henkilökunta ja kalusto kiertävät ympäri maan, asettuen muutamaksi päiväksi yhteen kaupunkiin. Tarjolla on hupia erityisesti lapsiperheille ja kioskeista saa ostaa hattaraa ja pop cornia.
 • Sirkuskaravaani Tietoiskun osan 4 logo

  Sirkuskaravaani Tietoisku: Tiesitkö tätä jongleerauksesta?

  14.07.20151Lapset
  Ensi sunnuntain 19.7.2015 Sirkuskaravaani-jaksossa tutustutaan jongleeraukseen eli tuttavallisemmin jonkkaan. Tiedätkö, mitä välineitä kuuluu jongleeraukseen? Entä tiedätkö, mikä on kolmen pallon jongleerauksen maailmanennätysaika?
 • Patagonianmerileijona Lola Sirkus Finlandian näytöksessä.

  Merileijonankesyttäjä

  12.07.2015Lapset
  Kai muuten tiesit, että vaikka merileijonat uivat sulavasti vedessä, ne eivät ole kaloja? Merileijonat hengittävät keuhkoilla ja ovat nisäkkäitä. Jos haluat tietää enemmän Lola- ja Lappy-nimisistä patagonianmerileijonista ja niiden kouluttajasta Ingo Stiebneristä, katso Sirkuskaravaanin kuudes jakso alta!
 • Norsuja Ringling Bros. and Barnum & Bailey -sirkuksen esityksessä Yhdysvalloissa vuonna 2009.

  Missä ovat sirkusnorsut?

  09.07.20151Lapset
  Suomalaisten sirkuksien eläinnumerot ovat muuttuneet suuresti vuosikymmenten saatossa. Miksei sirkuksessa näe enää karhuja, leijonia tai norsuja?
 • The Astornauts-ryhmän esitys.

  Kosmista nuorallakävelyä

  05.07.20152Lapset
  Unkarista ja Venäjältä tulevat Laszlo Simet, Olga Simet ja Diana Bakk muodostavat Astornauts-ryhmän, jonka esitys yhdistelee kuolemanpyörää ja nuorallakävelyä.
 • Sirkus Finlandian henkilökunta poseeraa ryhmäkuvaa varten joulupukin kanssa.

  Joulupukki keskellä kesää ja sirkusväkeä

  02.07.20152Lapset
  Mitäpä muutakaan tehdä keskikesällä kuin mennä moikkaamaan joulupukkia? Sirkuskaravaani-ohjelman kuvausmatkalla selvisi, että Sirkus Finlandialla on omalaatuinen perinne.
 • Sirkuskaravaani Tietoiskun osan 3 logo

  Sirkuskaravaani Tietoisku: Tiesitkö tätä nuorallakävelystä?

  30.06.20151Lapset
  Ensi sunnuntain 5.7.2015 Sirkuskaravaani-jaksossa tutustutaan tasapainoilun mestareihin. Nuorallakävely on yksi sirkuksessa tasapainoa vaativa laji. Tiesitkö, että erilaisiin temppuihin on omat nuorat? Mikä avuksi, jos tasapaino meinaa pettää nuoralla? Entä tiedätkö, mitä on skywalk?
 • Koira juoksee sirkusmaneesilla.

  Kaikkien koiranystävien lempparijakso!

  28.06.20151Lapset
  Sirkuskaravaanin neljännessä jaksossa tutustutaan Sirkus Finlandian karvaisiin akrobaatteihin, sirkuskoiriin.
 • Sirkusjuliste 1800-luvulta

  Kolme erikoisinta sirkuslajia

  25.06.2015Lapset
  Sirkustaiteen historiaan mahtuu lukematon kirjo lajeja ja esitystyyppejä. Millaisia ovatkaan ikariset leikit, taipuva tanko ja hiuksistariipunta?
 • Sirkuskaravaani Tietoiskun osan 2 logo

  Sirkuskaravaani Tietoisku: Tiesitkö tätä sirkushevosista?

  23.06.2015Lapset
  Ensi sunnuntain 28.6.2015 Sirkuskaravaani-jaksossa tutustutaan sirkuskoiriin. Sirkuksessa kotieläimistä yleisen ja perinteisin on kuitenkin hevonen. Tiedätkö, miten sirkusteltan muoto liittyy hevosiin? Entä tiedätkö, mitä on vikellys?
 • Michelle-klovni hyvästelee yleisöä Sirkus Finlandian esityksen jälkeen.

  Klovninenä ja pari akrobaattia

  21.06.20151Lapset