Hyppää pääsisältöön

Strada - 13.2.2015

Ohjelma Areenassa

Tätä jaksoa ei valitettavaksi ole saatavilla toistettavaksi. Alla on kuitenkin sarjan viimeisin jakso.
 • Jörn Donner ohjasi elokuvan Armi Ratiasta ja Marimekosta.

  Donnerin elokuvan Armi on itsetuhoinen naukkailija

  13.03.2015Kulttuuri
  "Armi yritti naida minut. Ei hän siinä onnistunut, mutta ystävyytemme sälyi silti", ohjaaja Jörn Donner kertoo suhteestaan Armi Ratiaan. Fiktiivinen Armi Elää -elokuva kuvaa Marimekon vaiheita ja Armin paikoin onnetontakin elämää.
 • Stradan Joonatan ja akrobaatti

  Sirkusstalkkaajan märkä uni - akrobaatin hikinen paita

  13.03.20151Kulttuuri
  Stradan karmiva sirkustalkkaaja Joonatan pääsi maailman suurimman sirkuksen, Cirque du Soleilin harjoituksiin. Minne katosivat esiintymisasut ja hikiset paidat? Onko unelmasi karata sirkukseen- katso millaista on nykysirkuslaisen elämä.
 • silmät sidottuina

  Ota riski- kokeile kulttuuria sokkona

  13.02.20151Kulttuuri
  Tuntuisiko kulttuurikokemus erilaiselta, jos päätyisit sinne tietämättä lainkaan minne olet menossa? Juontajamme Marjut testasi Sika säkissä – konseptia, jossa kulttuuriesitykseen ostetaan lippu tietämättä siitä juurikaan mitään.
 • strada haastatelee jukkaa

  C-kasettimies Jukka Nousiainen pelastaa rockin

  13.02.20152Kulttuuri
  Tee-se-itse henkinen Jukka Nousianen nousi vuonna 2014 suomirockin kärkikaartiin. Kriitikot ovat ylistäneet messiaanisella innolla Nousiaisen albumeita, viimeksi soololevyä Huonoa seuraa ja Räjäyttäjien Rock´n´Roll painajaista. Strada kävi kurkkaamassa Nousiaisen biisintekotyöpajaan.
 • Peter Flinckenberg

  Suomalaiskuvaaja kansainvälisen läpimurron portilla

  13.02.20154Kulttuuri
  Betoniyö-elokuvan kuvaaja Peter Flinckenberg on voittanut ensimmäisenä suomalaisena arvostetun yhdysvaltalaisen Spotlight-palkinnon. Suomessa mies on napannut kaksi viimeisintä parhaan kuvauksen Jussi-palkintoa. Strada tavoitti hänet kesken työkiireiden, Arto Halosen Valkoinen raivo -dokumenttielokuvan kuvauksista.
 • Rotuhygieenikkojen salaisista arkistoista löytynyttä kuvamateriaalia

  Ruotsidemokraateilla on katkeamattomat juuret natsismissa

  11.02.201517Kulttuuri
  Ruotsissa ei voida puhua uusnatsismista, vaan natsismin perinnön jatkumisesta. Kansankodin puhdistaminen vieraista on ideologisesti verrannollinen 1900-luvun alun rotuoppeihin.

Kuuluu sarjaan