Hyppää pääsisältöön

Strada - 24.10.2014

Ohjelma Areenassa

Tätä jaksoa ei valitettavaksi ole saatavilla toistettavaksi. Alla on kuitenkin sarjan viimeisin jakso.
 • Asuuko onni Pohjolassa?

  24.10.2014Kulttuuri
  Pohjoismaat ovat vuosikymmenien ajan sijoittuneet kärkipaikoille, kun on tutkittu, missä päin maailmaa ihmisten on hyvä elää ja asua. Tanskalaiset ovat maailman onnellisimpia ihmisiä, Suomessa on maailman paras koulujärjestelmä, Norjalla on öljymiljoonansa, Ruotsi on maailman paras maa asua, jos on nainen.
 • Tommi Toijan monumentti Bad Bad Boy pissaa Kauppatorilla.

  Taidemuseo vastasi Stradan Pissapoika-aloitteeseen

  24.10.20145Kulttuuri
  Strada teki syyskuussa aloitteen Tommi Toijan Bad Bad Boy -patsaan säilyttämisestä pysyvästi Kauppatorilla. Hankkeen tukijaksi saatiin apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen. Aloite on nyt käynyt läpi virallisen käsittelyn, ja Helsingin taidemuseo on antanut ratkaisunsa Pissapojan kohtalosta.
 • Janne Koskinen tapaa HBL:n musiikkikritikon Wilkelm Kvistin.

  Onko musiikkikriitikko saalistaja vai sukupuuttoon saalistettu?

  24.10.20143Kulttuuri
  Musiikkikriitikot ovat susia. Niitä on kuulemma enää tosi vähän, mutta aina niitä jossain nähdään ja vähän pelätäänkin. Ei kannata tehdä liian läheistä tuttavuutta. Kun aamu valkenee, on lauma taas ollut liikkeellä ja jostain löytyy raadeltu peura. Strada haastattelee tämän hetken tunnetuinta klassisen musiikin kriitikkoa Norman Lebrechtiä ja hänen suomalaisia kollegoitaan.
 • Eunsun Kim on paennut Pohjois-Koreasta.

  Lomalle Pohjois-Koreaan?

  24.10.20141Kulttuuri
  Länsimaalaiset haluavat turistiksi Pohjois-Koreaan, mutta monet pohjoiskorealaiset haluavat paeta omasta kotimaastaan. Strada tapasi Helsingissä vierailevan pohjoiskorealaisen loikkarin Eunsun Kimin. Dokumentaristi Jouni Hokkanen on ollut turistina Pohjois-Koreassa ja haluaa sinne takaisin.
 • Raskaan sarjan käsityöläiset Seija Arola (vas.) ja Manki Hietala.

  Madonna saa soittaa!

  24.10.20141Kulttuuri
  Miten raskaan sarjan taiteilija enää erottuu mustasta massasta kun hevikansalle löytyy kaupoista vaatteita joka lähtöön? Ja millainen ylipäätään on hyvä esiintymisasu? Strada tutustuu artistien esiintymisasuja valmistaviin rock-käsityöläisiin sekä kokeilee Suomessa näyttämöllä jo liikkuvia e-tekstiilejä.

Kuuluu sarjaan