Hyppää pääsisältöön

Strada - 6.3.2015

Ohjelma Areenassa

Tätä jaksoa ei valitettavaksi ole saatavilla toistettavaksi. Alla on kuitenkin sarjan viimeisin jakso.
 • Revoir Paris - Paris sous cloche

  Kadonneita tulevaisuudenhaaveita Pariisista

  06.03.20151Kulttuuri
  Pariisin arkkitehtuurimuseon upea näyttely esittelee 9.3.2015 saakka, miten arkkitehdit ovat muokanneet Ranskan pääkaupungin kasvoja kahden vuosisadan aikana. Hulluimpia hankkeita ei koskaan toteutettu: esimerkiksi 1900-luvun alussa arkkitehti Jean-Antoine Alavoine unelmoi viisitoista metriä korkeasta norsun muotoisesta suihkulähteestä. Louis-Ernest Lheureux oli hänkin aikaansa edellä ja suunnitteli jo vuonna 1889 pyramidia Louvren taidemuseon yhteyteen.
 • Milja Sarkolan käsikirjoittama ja ohjaama esitys Jotain toista on Q-Teatterin kevään 2015 kohunäytelmä

  Taas puhetta pimpeistä Stradassa!

  06.03.20151Kulttuuri
  Ahdistaako, kun kuulet sanan pillu? Ärsyttääkö se seksuaalinen kuvasto, jota media sinulle tyrkyttää? Käy katsomassa Q-teatterin näytelmä Jotain toista. Se on älykäs, rehellinen ja hauska esitys seksuaalisen halun vaikeudesta.
 • Pacific -hevonen polulla Ruskeasuolla

  Hevonen on puhutteleva kuvauskohde – myös kuolleena

  06.03.20152Kulttuuri
  Nykyaikainen heppatyttö osaa ratsastuksen ohella valokuvausta ja koodausta. Tallikuvissa hevonen on persoonallinen, herkkä ja uljas ystävä. Mutta minkälainen kohde on kuollut hevonen? Saako sellaista edes Suomessa kuvata?
 • Stradassa googleparanoiaa.

  Kun Googlesta ja Facebookista tuli pahiksia

  05.03.20151Kulttuuri
  Voisiko Googlesta tulla netin paha Iso Veli? Toimittaja Esa Mäkinen kuvittelee dystopiaromaanissaan Totuuskuutio lähitulevaisuuden Suomen, jossa mahtava nettiä hallitseva yritys voi deletoida verkosta vaikkapa ihmiselämän - eniten maksavan pyynnöstä. Kuten usein dystopia-kirjallisuudessa, kuvitelma perustuu olemassaolevien kehitystrendien pohjalta spekuloinnille. Strada kutsui spekulointiin mukaan teknologiavisionääri Risto Linturin.

Kuuluu sarjaan