Hyppää pääsisältöön

Tähtiä ja tähteitä Strömsössä

 • Harma kaappi

  Strömsö: 80-luvun vaatekaapin tuunaaminen

  06.09.2015Strömsö
  Jossain vaiheessa kodin kalustus alkaa vääjäämättä näyttää vanhanaikaiselta, mutta sen sijaan, että heittäisi kaapin, pöydän, tuolit ja sängyn pois, voi antaa mielikuvituksen lentää ja loihtia niistä jotain kaunista. Jim uudisti vanhan vaatekaapin kekseliäillä muutoksilla.
 • Tähtiä ja tähteitä Strömsössä 6.9.

  Tähtiä ja tähteitä Strömsössä - näin syntyy suora lähetys

  05.09.20151Koti
  Pitkän teemaillan tuottaminen suorassa lähetyksessä on vaativaa, ja strömsöläiset ovat asettaneet riman korkealle. Tuotantotiimi kertoo työstään, joka näkyy tv:ssä ja verkossa sunnuntaina 6.9. klo 17 alkaen.
 • Kumisaappaalle neulottu varsi.

  Uudet varret vanhoihin kumisaappaisiin

  04.09.2015Strömsö
  Pienellä tuunauksella vanha kumisaapaspari näyttää taas kuin uudelta. Lee sai innoituksen Islannista ja tuunasi kaksi pari saappaita eri tavoilla.
 • Paperiköynnös.

  Strömsö: Tee paperiköynnös ja käpyköynnös

  03.09.20151Strömsö
  Kierrätyspaperistakin syntyy hieno koriste, kun teet Strömsön ohjeella siitä näyttävän paperiköynnöksen. Lisäksi Camilla näyttää, kuinka syntyy helppo käpyköynnös.
 • Tee vesivärejä vanhoista tusseista.

  Tee itse vesivärit kuivuneista tusseista

  03.09.2015Strömsö
  Tiesitkö, että kuivuneista tusseista on vielä käyttöön esimerkiksi itse tehtyinä vesiväreinä? Tässä ohje.
 • Pöydän tapetoiminen.

  60-luvun pöydän uudistaminen

  03.09.2015Strömsö
  50- ja 60-luvuilla käytettiin paljon lakkaa. Jos pöydän pintaan jää kuumasta teekupista vaalea rengas, voi olla melko varma siitä, että pöytä on lakattu selluloosalakalla. Jos haluat tapetoida pöydän, poista lakka, jotta tapetti ja liisteri varmasti tarttuvat kiinni. Lakan voi sulattaa spriillä ja asetonilla.
 • Lipaston uudistaminen.

  Vanhan kaapin tai lipaston modernisoiminen

  03.09.2015Strömsö
  Kirpputoreilla näkee paljon 50- ja 60-lukujen huonekaluja, joita myydään huokeaan hintaan. Jimin mielestä ne voi kunnostaa melko radikaalistikin. Hänen kaapissaan oli liikaa pieniä vetolaatikoita ja epäkäytännöllinen avoin tila keskellä. Hän poisti kahden vetolaatikon rungon ja teki kaappiin uuden oven.
 • Sipsipussista punottu kori.

  Strömsö: Sipsipusseista punottu kori

  03.09.2015Strömsö
  Leen mielestä kaikkea voi uusiokäyttää. Hän teki pieniä kulhoja samalla tavalla kuin ennen vanhaan punottiin tuohikoreja. Esimerkiksi sipsipusseista tai papereista leikatuista suikaleista voi punoa koreja naposteltavien tarjoiluun tai pikkutavaroiden säilytykseen.
 • Virkattu tuoli, Strömsö.

  Strömsö: Nojatuolin verhoileminen vanhoilla pitsiliinoilla

  03.09.2015Strömsö
  Vanha huonekalu on helppo uudistaa uudella päällisellä. Lee ja Camilla tekivät päällisen erikokoisista vanhoista pitsiliinoista ja antoivat sillä nojatuolille uuden elämän ja ilmeen.
 • Tapetti kirjan sivuista

  Tapetoi kirjansivuilla ja paperinpaloilla

  03.09.2015Strömsö
  Tapeteissa on nykyään mistä valita, mutta silti niiden joukosta ei välttämättä löydy sitä, jossa on juuri oikeanlainen väritys tai tunnelma, tai sitten sopiva tapetti on kerta kaikkiaan liian kallista. Silloin voi tehdä kuin Lee ja päällystää koko seinän vanhasta kirjasta revityillä sivuilla.
 • Pitsillä somistettu t-paita

  Strömsö: Pitsiliinoilla somistetut t-paidat

  03.09.2015Strömsö
  Anna t-paidoillesi täysin uusi ilme pitsiliinoilla. Ellet halua virkata liinoja itse, voit ostaa niitä parin euron kappalehintaan kirpputorilta.
 • Tähtiä ja tähteitä Strömsössä: Vieraana trashionista Outi Pyy

  03.09.2015Tyyli
  Jo 20 vuotta muotialalla työskennellyt Pyy päätti vaihtaa uransa suuntaa nähtyään, kuinka paljon perinteinen muotiala kuormittaa ympäristöä. Hän halusi kuitenkin säilyttää tyylinsä, joten muita tapoja muodin kuluttamiseen oli löydyttävä. Nyt hän valmistaa uniikkivaatteita muiden jätteistä eli käytetyistä vanhoista vaatteista ja kodin tekstiileistä.
 • Hameen ompeleminen kierrätyskankaista.

  Hame vanhoista pöytäliinoista ja kanavatyötauluista

  02.09.2015Strömsö
  Vanhoja kanavatyötauluja saa kirpputorilta muutamalla eurolla, ja niitä voi uusiokäyttää vaatteiden somisteina. Näin syntyvät vaatteet ovat sekä persoonallisia että ekologisia! Vanhoista pöytäliinoista ja kirjontatöistä voi ommella vaikkapa hameen.
 • Tähtiä ja tähteitä Strömsössä 6.9.2015.

  Tähtiä ja tähteitä Strömsössä on suora teemalähetys kierrättämisestä

  30.08.2015Koti
  Mikä luokitellaan jätteeksi ja miten suhtaudumme jätteeseen? Heitätkö sinä täysin ehjiä vaatteita roskiin - tai pois 20 kiloa ruokaa vuodessa? Miten tunnollisesti me suomalaiset kierrätämme jätteitämme? 6. syyskuuta, suorassa lähetyksessä valotetaan aihetta eri näkökulmista. Teemaa mukaillen iltaan mahtuu niin ruokaa, muotia kuin asiantuntevia vieraita.
 • Tähtiä ja tähteitä Strömsössä 6.9.2015.

  Tähtiä ja tähteitä Strömsössä

  25.08.2015Koti
  Suora lähetys Strömsöstä 6.9. klo 17.00 alkaen.
 • Askartele helmi- tai nappisormus Strömsön ohjeella

  10.03.2010Vapaa-aika
  Omistatko nappikokoelman? Se on oikea kultakaivos! Tässä saat vinkkejä, kuinka voit antaa ylimääräisille napeille uuden elämän. Strömsön Lee tekee napeista erilaisia sormuksia.
 • Vetostoppari – pysäytä veto ja säästä lämmityskuluja

  09.12.20095Vapaa-aika
  Vanhassa vetoisessa talossa ei aina tiedä, mistä reikien tilkitseminen talveksi pitäisi aloittaa. Ikkunoita varten on teippiä, ja nyt on ovienkin alta tulevaan vetoon lääke: vetostoppari.
 • Muistot talteen norjalaisella tilkkutyötekniikalla

  19.05.200910Vapaa-aika
  Käytöstä poistetut tyynyliinat tai lapsuuden muistot saavat tilkkutöissä uuden elämän ja uudet tarinat. Strömsön Lee toi Norjasta Suomeen taustablokkitekniikan.
 • Strömsö: Heijastinvaatteet

  31.03.2009Vapaa-aika
  Lee Strömsöstä muistuttaa, että ainoa tapa näkyä ulkona pimeässä on käyttää heijastimia. Tavalliset pienet heijastimet erottuvat Leen mielestä heikosti, ja siksi hän ompeleekin heijastavia vaatteita.