Hyppää pääsisältöön

Tapio Wirkkala

Ohjelma Areenassa

 • Tapio Wirkkala - mies joka muotoili suomen. Kuvassa Wirkkalan suunnittelemia esineitä.

  Tapio Wirkkala - mies joka muotoili Suomen

  02.06.2016Kulttuuri
  Suomi on sankarimuotoilijoiden maa, mutta yksi on ylitse muiden. Laatu, määrä ja kansainvälinen tunnettavuus tekevät Tapio Wirkkalasta muotoilijoiden kruunaamattoman kuninkaan. Uppoudu Tapio Wirkkalan maailmaan laajassa verkkoartikkelissa.
 • Muotoilija Tapio Wirkkala, lähikuva, piippu suussa

  Tapio Wirkkala - monen materiaalin mestari

  02.06.2016Kulttuuri
  Tapio Wirkkalan juhlavuosi huipentuu Wirkkalan 101. syntymäpäivänä 2.6.2016. Yle Kulttuuri on julkaissut Yle Areenassa henkilökuvan merkittävästä muotoilijasta.
 • Kuvakollaasi Wirkkala 100-v Aarteenetsinnän voittajista

  Tapio Wirkkala Aarteenetsintä -kilpailu on ratkennut!

  20.05.2016Kulttuuri
  On tullut aika julkistaa tulokset Tapio Wirkkalan juhlavuoden kunniaksi järjestetystä Aarteenetsintä -kilpailusta. Raatilaisille oli vaikea tehtävä mitata, mitkä ehdotukset ilahduttivat eniten. Sillä ilahduttivathan ne kaikki. Kiitos jokaiselle osallistuneelle!
 • Kollaasi Tapio Wirkkalan muotoilemia tuotteita Tapio Wirkkala 100 kuvakisan satoa: wir-lamppu, finlandia-vodka -pullo, 10 markkaa, kantarelli -maljakko, hopeinen kuu -koru, puukko, paadar -tarjoilukulhot

  Oho, meillä on kellarissa aitoa Tapio Wirkkalaa!

  18.05.2016Kulttuuri
  Tapio Wirkkalan juhlavuosi näkyi useissa tapahtumissa ympäri Suomea. Moni heräsi nyt viimeistään huomaamaan miten voimakkaasti muotoilija on vaikuttanut suomalaiseen arkeen ja juhlaan.
 • Tapio Wirkkalan suunnittelema postimerkki

  Aarteenetsintä: postimerkit

  24.06.20151Kulttuuri
  Tapio Wirkkala voitti vuonna 1939 Olympiavuoden postimerkkikilpailun. Olympialaisia ei sitten tullutkaan, tuli sota. Mutta Wirkkala uusi voittonsa vuonna 1952, ja tällä kertaa merkit pääsivät myös käyttöön.