Hyppää pääsisältöön

Uudet levyt

Ohjelma Areenassa

 • Orange äänitteen kansi

  Caroline Shaw on kekseliäs resonanssi-säveltäjä

  28.05.2019Klassinen
  Yhdysvaltalainen muusikko-säveltäjä Caroline Shaw (s. 1982) luo kiinnostavaa sävelistöä, joka puhuttelee musiikinkuulijoita laajasti yli genrerajojen.
 • Women of Note äänitteen kansi

  Kiinnostava kokoelma esittelee tusinan australialaissäveltäjiä

  28.05.2019Klassinen
  Australian kansallinen yleisradioyhtiö on julkaissut kahdentoista säveltäjän teoskokoelman. Eri lähteistä koottu julkaisu luo kiinnostavan kuvan Australian taidemusiikkielämään kattaen viimeisen seitsemänkymmenen vuoden ajanjakson.
 • American Rapture äänitteen kansi

  Jennifer Higdonin harppukonsertto on perusvarmaa jälkeä

  28.05.2019Klassinen
  Rochesterin filharmoninen orkesteri on kapellimestari Ward Staren johdolla taltioinut tuoretta yhdysvaltalaista orkesterimusiikkia. Painopiste on uudessa musiikissa, kun kaksi äänitteen kolmesta teoksesta on taltioitu ensimmäistä kertaa. Mukaan on mahtunut myös Samuel Barberin 1930-luvun puolessavälissä valmistunut sinfonia nro 1.
 • Kaija Saariaho äänitteen kansi

  Kaija Saariahon vahva vire jatkuu

  28.05.2019Klassinen
  Kaija Saariahon (s. 1952) värikylläistä orkesterimusiikkia on jälleen tallennettu makusteltavaksi. Äänitteen kaikki teokset matkaavat mysteerien ja myyttien maailmassa.
 • Ustvolskaja äänitteen kansi

  Galina Ustvolskajan säveltäjäkuva päivittyy

  28.05.2019Klassinen
  Säveltäjä Galina Ustvoskajan (1919–2006) syntymän 100-vuotisjuhlallisuudet jatkuvat aktiivisena ympäri maailmaa. Uusin säveltäjän musiikkiin keskittyvä julkaisu päivittää mukavasti Ustvolskajan säveltäjäkuvaa.
 • Leshnoff äänitteen kansi

  Leshnoff laatii hallittuja kokonaisuuksia

  14.05.2019Klassinen
  Yhdysvaltalaisen Jonathan Leshnoffin (s. 1973) kiinnostava tuotanto rakentuu pitkälti näyttävästi laaditun orkesterimusiikin ja suurten lajityyppien varaan. Nyt niistä päivänvalonsa saavat viimeisen kymmenen vuoden aikana valmistuneet kitarakonsertto, neljäs sinfonia sekä orkesteriteos Starburts.
 • tuntematon äänitteen kansi

  Raasakka tuo kuultavaksi vähemmän tuttua sävelistöä

  14.05.2019Klassinen
  Klarinetisti Mikko Raasakka ja pianisti Antti Vahtola ovat tehneet ison urakan kaivaessaan esiin klarinetille ja pianolle sävellettyä musiikkia itsenäisen Suomen ensimmäisiltä vuosikymmeniltä. Nyt Raasakan ja Vahtolan pieteetillä esittämistä teoksista voi nauttia myös tallenteena.
 • pettersson äänitteen kansi

  Petterssonin viulukonsertto ei aivan kanna koko kestoaan

  14.05.2019Klassinen
  Kapellimestari Christian Lindbergin kunnianhimoinen Allan Pettersson -projekti jatkuu. Nyt Petterssonin kokonaisuudessaan tallennettua sinfoniasarjaa täydentävät monumentaalinen toinen viulukonsertto sekä seitsemännentoista sinfonian fragmentti.
 • MInimal Bach äänitteen kansi

  Näppäriä Bach-sovituksia

  14.05.2019Klassinen
  Duo imPuls (Sebastian Bartmann ja Barbara Bartmann) vakuutti kolmen vuoden takaisella debyyttilevyllään Liquid Moods. Taidokkaan pianoduon uudella julkaisulla on ollut lähtökohtana yhdistellä Bachin Das Wohltemperierte Klavier -kokoelmaa minimalismiin.
 • Howells äänitteen kansi

  Howellsin miellyttäviä soivuuksia

  14.05.2019Klassinen
  Englantilainen säveltäjä-urkuri Herbert Howells (1892–1983) tunnetaan ennen kaikkea kirkkomusiikkituotannostaan. Nyt myös säveltäjän varhaista kamarimusiikkia voi makustella kolmen teoksen verran.
 • Rambling Elephant Rag / Lidsle

  Tuubistin oma, hauska syntymäpäivälahja

  07.05.2019Yle Klassinen
  Sinfonia Lahden tuubisti Harri Lidsle täytti vastikään viisikymmentä ja teki itselleen lahjaksi levyn. Ohjelmistoksi Lidsle valikoi kolmekymmenvuotisen, komean soolouransa varrelta itsensä näköistä musiikkia, ja soittokumppaniksi löytyi pianisti Tuomas Turriagon lisäksi lähipiiristä perkussionisti Casper Lidsle.
 • Sarastus / Virva Garam

  Virva Garam ojentaa käyntikortin

  07.05.2019Yle Klassinen
  Garamin musiikkiperheeseen kuuluva Virva Garam opettaa pianonsoittoa Lauttasaaren musiikkiopistossa, kamarimusisoi aktiivisesti viulisti Mervi Myllyojan ja Trio La Ruen kanssa sekä pitää yllä soolouraa. Viimeisintä varten hän on tehnyt vanhan kunnon käyntikorttilevyn eli ulkoisesti pelkistetyn omakustanteen, jonka resitaalimaisen ohjelman ideana on esitellä pianistin yhteyttä teoksiin eikä teosten yhteyttä toisiinsa.
 • Quasi morendo / Meta4

  Meta4 löytää ECM-soinnin

  07.05.2019Yle Klassinen
  Johannes Brahmsin myöhäinen klarinettituotanto on pelkkää herkkyyttä ja melankoliaa ilman huippukohtia, ja sopii siksi levy-yhtiö ECM:n harmaasävyiseen katalogiin. Samaa voi sanoa kuulassointisesta klarinetisti Reto Bieristä, mutta kuinka joukkoon sopeutuu suomalainen Meta4-kvartetti, jonka tyylissä painottuu intensiteetti ja romantiikka?
 • Kati Raitinen / The world is (y)ours

  Kati Raitisen sellossa syvyyttä ja sävyjä

  07.05.2019Yle Klassinen
  Sellisti Kati Raitista ei Suomessa tunneta kovin hyvin, koska hänellä on kiire olla Ruotsin paras sellisti. Raitinen soittaa Tukholman kuninkaallisen oopperan orkesterin soolosellistinä, kerää palkintoja ZilliacusPerssonRaitinen-triossa, levyttää, konsertoi ja heittäytyy välillä moderniin näyttämömusiikkiin. Raitisen uusi soololevy sisältää oudon valikoiman uutta sellomusiikkia, mutta hänen eleettömän koskettava, tummasävyinen soittonsa yhdistää kokonaisuuden vaikuttavaksi.
 • Bach in Bologna / Mauro Valli

  Gabriellin soolosellomusiikista uutta suuntaa myös Bachiin

  07.05.2019Yle Klassinen
  Kokenut italialainen barokkisellisti Mauro Valli on työstänyt Bachin soolosellosarjoja koko ikänsä, mutta hänen uuden kolmois-CD:nsä tuoreus ei perustu tulkinnalle vaan ohjelmistolle. Valli rinnastaa Domenico Gabriellin oikukkaat eteläeurooppalaiset ricercaret Bachin linjakkaisiin, saksalaisiin soolosellosarjoihin, ja tulos on monestakin syystä enemmän kuin osiensa summa.
 • brahms äänitteen kansi

  Turun filharmonisen orkesterin Brahms-sarjan vahva päätös

  30.04.2019Klassinen
  Kapellimestari Leif Segestamin ja Turun filharmonisen orkesterin Brahms-sarja sulkeutuu. Sievästi valmistumisjärjestyksessä julkaistuista sinfonioista on vuorossa viimeinen neljäs sinfonia. Tutusti mukana on myös Leif Segerstamin omaa sävelistöä.
 • maskuniitty äänitteen kansi

  Maskuniityn onnistunut soolodebyytti

  30.04.2019Klassinen
  Jo 90-luvulla Saksaan siirtynyt ja siellä paikkansa vakiinnuttanut käyrätorvisti Markus Maskuniitty on vihdoinkin julkaissut ensimmäisen soololevynsä. Kahden laajemman teoksen seuraksi on julkaisulle ripoteltu pienempiä kappaleita, joissa Maskuniitty pääsee esittelemään monipuolista osaamistaan.
 • rydman äänitteen kansi

  Rydmanin kvartetto-sarja kantaa

  30.04.2019Klassinen
  Kari Rydmanin (s.1936) reilusti yli sata nimikettä sisältävä taidemusiikkituotanto levittäytyy seitsemälle vuosikymmenelle. Nyt taltioidut vuodenaikojen ympärille kietoutuvat kvartetot ovat valmistuneet muutaman vuoden ajanjakson kuluessa 2010-luvun alkupuolella. Yhdessä ne muodostavat kiinteän kokonaisuuden.
 • nieminen äänitteen kansi

  Niemisen koleat sävelet

  30.04.2019Klassinen
  Meri-Lapin jousikvartetti tekee Pohjois-Suomen alueella tärkeää kulttuuri-, hyvinvointi- ja koulutustyötä. Vuosikymmeniä yhdessä musisoineella nelikolla on hiljalleen kehittynyt omanlainen tummasti resonoiva sointinsa. Kvartetin kokoonpanot vaihtelevat aika ajoin, mutta sointi säilyy. Nyt kvartetti on tallentanut Kai Niemisen (s.
 • lipman äänitteen kansi

  Alttoviulun lempeyksiä

  30.04.2019Klassinen
  Alttoviulisti Matthew Lipmanin sekä pianisti Henry Kramerin muodostama duo yhdistelee luontevasti uutta ja vanhaa ohjelmistoa. Sujuvat siirtymät romantiikan laulavuuksista ja soitinkokoonpanolle tehdyistä sovituksista kohti uudempaa ohjelmistoa muodostaa äänitteelle linjakkaan kokonaisuuden.

Lisää aiheesta