Hyppää pääsisältöön

Uudet levyt - 20.3.2015

Ohjelma Areenassa

Tätä jaksoa ei valitettavaksi ole saatavilla toistettavaksi. Alla on kuitenkin sarjan viimeisin jakso.
 • Schuch / Invocation

  Flyygeli soi kelloja

  19.03.2015Klassinen
  Romanialaissyntyinen pianisti Herbert Schuch nauttii kulttisuosiota. Hänen omalaatuiset mutta perustellut tulkintansa jakavat mielipiteitä, mikä nykyaikana on mitä yksimielisin kehu. Herbert Schuchin uusin levy keskittyy kellomaisiin tekstuureihin, ja lisännee hänen ihailijajoukkonsa määrää ja intoa.
 • Kokeneen muusikon sävellyksiä

  19.03.2015Klassinen
  Viulisti Erkki Palola on kokenut ja taitava muusikko, joka on tehnyt uraa sekä RSO:n että HKO:n konserttimestarina. Viime aikoina Palola on käynyt esiin myös säveltäjänä, ja nyt hän on julkaissut sävellyksiään levyllä, joka on erikoinen yhdistelmä näkemyksellistä muusikkoutta ja itseoppinutta säveltäjyyttä.
 • Currentzis / Mozart

  Rakastavaisten koulussa ei tule aika pitkäksi

  19.03.2015Klassinen
  Helsingin juhlaviikkojen kevätkonsertti tuo Suomeen kiintoisan orkesterivieraan Uralilta. Euroopan itäisimmässä kaupungissa Permissä johtaa oopperaa ja perustamaansa MusicAeterna-orkesteria ja -kuoroa kreikkalainen 43-vuotias Teodor Currentzis. Suomen suurin päivälehti repäisi aiheesta taannoin otsikon, jossa Currentzis oli "guru" ja MusicAeterna "kulttiorkesteri". Vaikka moiset määreet ovat yhdentekevää mainoskieltä, Currentzis ja hänen joukkonsa saavat kuulijansa aistit kutkuttavasti herkistymään.
 • Mikko Sidoroff / Krysostomos

  Leimallisen suomalaista ortodoksista paastomusiikkia

  19.03.2015Klassinen
  Paastonaika on ortodoksisen kirkkomusiikin sesonkia, ja levy-yhtiö Alba on saanut markkinoille yhden kiinnostavan sesonkituotteen lisää. Kamarikuoro Krysostomoksen esittämä, Mikko Sidoroffin säveltämä Suuri paasto on tyylikästä ja leimallisen suomalaista ortodoksista kirkkomusiikkia.
 • Sibelius / Viron filharmoninen kamarikuoro

  Sibelius-juhlavuosi kannattaa ulkoistaa Viroon

  19.03.2015Klassinen
  Jean Sibeliuksen sekakuorolauluista ei levytyksiä puutu, ja melko tuoreita kokonaislevytyksiäkin on saatavilla pari. Juhlavuoden kunniaksi Ondine-yhtiö on kuitenkin julkaissut Sibeliuksen sekakuorotuotannosta uuden tuplalevyn, jolle kuoroksi on valittu Viron filharmoninen kamarikuoro. Tässä asiassa ulkoistaminen Viroon on kannattanut - näin kovaa laatua ei Suomesta saa.

Kuuluu sarjaan