Hyppää pääsisältöön

Uudet levyt - 22.1.2016

Ohjelma Areenassa

Tätä jaksoa ei valitettavaksi ole saatavilla toistettavaksi. Alla on kuitenkin sarjan viimeisin jakso.
 • Pierne / Chandos

  Pierné - spektralisti sata vuotta ennen aikojaan

  20.01.2016Klassinen
  Germaaninen musiikkiperinne vaikuttaa Suomessa niin vahvasti, että olemme lähes kuuroja ranskalaisen perinteen rikkaudelle. Tunnemme Ravelin ja Debussyn, mutta emme esimerkiksi Gabriel Piernétä, vaikka syytä olisi. Onneksi Chandos-yhtiö on ottanut asiakseen palauttaa kunniaan tämän esi-impressionistin ja hänen sulokkaan orkesterimusiikkinsa.
 • Donner / Tyst musik

  Donnerin laulusarja tekee modernia kunniaa perinteelle

  20.01.2016Klassinen
  Suomalaiset laulusarjat ovat ihmeen harvassa, vaikka luulisi että Schubertin jalanjäljissä olisi helppo kulkea kohti tiivistä, intiimiä lied-ilmaisua. Uusi levytys onneksi palauttaa mieliin Henrik Otto Donnerin laulusarjan Tyst musik vuodelta 1992. Ruotsinkielisen tekstin kirjoitti runoilija Johan Bargum.
 • Bach / Luolajan-Mikkola

  Bachin sooloviulumusiikki ei taivu sellolle

  20.01.2016Klassinen
  Johann Sebastian Bachin musiikkia on joskus väitetty absoluuttiseksi - siis että sen hyveet eivät olisi riippuvaisia soittimesta. Sellisti Markku Luolajan-Mikkolan levy todistaa toista. Bachin sooloviulusonaatteja ja -partitoja ei kannata siirtää sellolle. Parempi olisi tyytyä soolosellosarjoihin, kun sellainen helmi on.
 • Zemlinsky / Storgårds

  Lisää kaloreita Zemlinskyyn?

  20.01.2016Klassinen
  Itävaltalainen säveltäjä Alexander Zemlinsky herkutteli myöhäisromanttisilla suurmuodoilla, etenkin oopperalla. Kenties tästä hänen moderni kollegansa Richard Dünser sai mieliteon lisätä myös Zemlinskyn liedien ja toisen jousikvarteton kalorimäärää sovittamalla ne orkesterille - tosin pienelle. Nyt piskuinen Lapin kamariorkesterikin pystyy soittamaan Zemlinskyä - mutta kannattiko?
 • Hillborg / Sirens

  Nykymusiikkimessias Hillborg pitää laatunsa

  20.01.2016Klassinen
  Anders Hillborg on Ruotsin kansainvälisesti menestynein säveltäjä, eikä ihme. Hänen musiikkinsa edustaa kaikkea sitä, mitä suuret, taitavat sinfoniaorkesterit haluavat yleisölleen tarjota. Menestyksen vakuudeksi kelpaa BIS-yhtiön uutuus, jolla Tukholman kuninkaallinen filharmoninen orkesteri soittaa neljä Hillborgin hittiä, jotka ovat valmistuneet aivan lähivuosina.

Kuuluu sarjaan