Hyppää pääsisältöön

Uudet levyt - 25.9.2015

Ohjelma Areenassa

Tätä jaksoa ei valitettavaksi ole saatavilla toistettavaksi. Alla on kuitenkin sarjan viimeisin jakso.
 • Estelles & Jousia / Mozart

  Mozart-auvoa kappeliakustiikassa

  22.09.2015Klassinen
  Kun ensimmäistä kertaa laitoin soimaan Jousia-kvartetin ja José Luis Estellésin levytyksen Mozartin Stadler-kvintetosta, tuntui auvoisalta. Musiikki kellui aineettomana, lempeänä ja oman aikansa ottavana, ja minä kelluin sen mukana pois näyttöpäätteen äärestä. Tarkempi kuuntelu paljasti levystä kaikenlaista, mutta auvoisuus pysyi.
 • Hofmann / Ahti Karjalainen

  Levytetty kännikarnevaali

  22.09.2015Klassinen
  "Ahti Karjalainen - elämä, Kekkonen ja teot" on nimeltään se ooppera, jonka Heinz-Juhani Hofmann sävelsi Juha Hurmeen librettoon Kokkolan oopperan tilauksesta kesäksi 2012. Komsin siskosten tähdittämä Kokkolan ooppera lienee ainoa joukko, joka sai Hofmannin anarkistisesta sävelkaaoksesta ja Hurmeen hölynpölystä aikaiseksi vetovoimaisen esityksen. Hyvä että tämä suomalaiskansallinen kännikarnevaali on nyt saatu levylle - muuten kukaan ei uskoisi, mitä Kokkolan ja Espoon esityksistä muistellaan.
 • Anna Liisa / Puumala

  Puumalan sointitaide välittyy Anna Liisa -oopperan taltioinnissa

  22.09.2015Klassinen
  Veli-Matti Puumalan ooppera Anna Liisa on kulkenut mutkallisen tien ideasta tilauksen kautta peruuntumiseen, kantaesitykseen ja viimein uudelle levylle. Tie kannatti kulkea ja levy kannatti tehdä; punnittu taltiointi avaa teoksen uudella tavalla, soinnikkaammin ja tarkemmin.
 • Kuula / TFO

  Kuula sopii Segerstamin ja turkulaisten päähän

  22.09.2015Klassinen
  Leif Segerstamin ylikapellimestaroima Turun filharmoninen orkesteri on jäänyt soiton laadussa pykälän jälkeen Tampereen ja Lahden kollegoista. Suunta on sentään viime ajat ollut ylöspäin, vaikka hiljattaiset Sibelius-levyt Naxokselle eivät minua vakuuttaneet. Ondine-yhtiön tuottama tuore levytys Toivo Kuulan Eteläpohjalaisista sarjoista on pykälän parempi, tai ainakin sopii turkulaisten ja Leif Segerstamin tyyliin.
 • Häkkinen & Höbarth / Bach

  Bach-romantikko Häkkinen löysi sopivan kumppanin

  22.09.2015Klassinen
  Cembaloguru Aapo Häkkinen on levyttänyt lisää Bachia loistavalle Aeolus-levymerkille. Bachin viulusonaatteihin hän on löytänyt duokumppanikseen pitkän linjan wieniläisviulistin nimeltä Erich Höbarth. Äkkiseltään miehet vaikuttaisivat edustavan eri sukupolvia ja eri tulkintaperinteitä, mutta tuplalevyn mittaan paljastuu verraton sielunkumppanuus.

Kuuluu sarjaan