Hyppää pääsisältöön

Uudet levyt - 27.11.2015

Ohjelma Areenassa

Tätä jaksoa ei valitettavaksi ole saatavilla toistettavaksi. Alla on kuitenkin sarjan viimeisin jakso.
 • Rothko Chapel -levyn kansikuva.

  Houston, teillä on puhdassointinen sävelavaruus!

  26.11.2015Klassinen
  John Cage on hiljaisuuden mies, jonka innovaatiovoimasta osataan pitää julkisuudessa älämölöä. Erik Satie on tämän kulttihohtoinen oppi-isä, mutta Morton Feldmanista puhuvat vain "piirit". ECM-yhtiön pakkaus niputtaa nämä kolme dominanttisoinnun välttelemisen ylipappia. Jos musiikki olisi pelkkää datan ja viestin välittämistä, tämän uutuuslevyn formaatti olisi vanha kunnon savumerkin tupruttelu keskellä mölyistä Twitter-helvettiä
 • Ville Urposen urkulevyn kansikuva.

  Pikku markkinointivoimalla Palmgren-urkutyökin potkisi

  26.11.2015Klassinen
  Sibelius-noukinta jatkuu kuten syksyn jaksojen aiemmalla urkutaiteilija Ville Urposen levyllä, mutta 'Joutsen' on tässä tapauksessa osa Selim Palmgrenin pianosarja Ungdomin urkusovitusta. Monet pitävät Palmgrenin tonttina pianotekstuurin oivalluksia. Urponen kangistuu ikävästi ohjelmiston suunnittelussa.
 • Jimmy Lopezin musiikkia sisältävän levyn kansikuva.

  Koti-ikävän voi purkaa taiteeseen

  26.11.2015Klassinen
  Musta tuntuu ja sävel sykkii. Jimmy Lopez toimii afroperulaisen kulttuurin esittelijänä ympäri maailman. Näin hän teki myös opiskellessaan Suomessa sävellystä. Harmonia mundi -levy-yhtiön julkaisu yhdistää kotiseutumusiikin reipasta levittämistä sekä ystäville osoitettuja tribuutteja.
 • Gillian Stevensin kantelekonserttolevyn kansikuva.

  Yksinäisyydestä ponnisti kuuluvaääninen kannel

  26.11.2015Klassinen
  Kanteleensoitto kaikkine nykymuotoineen on yksi suomalaisen musiikkikentän kuplivimmista nurkkakunnista. Monenkirjavien tekijöiden on onnistunut kuitenkin tilata ja esittää vain muutamia kantelekonserttoja. Timo Väänänen levytti konserton, jossa hänen brittiläinen apuvoimansa uskalsi käydä nöyrästi solistikanneltajan sekä säveltäjän suurimman haasteen kimppuun.
 • Seitakuoron Visions of the North ´-levyn kansikuva.

  Pohjoinen kamarikuoro raikkaana

  26.11.2015Klassinen
  Seitakuoro on Kadri Joametsin johtama rovaniemeläinen kamarikuoro, joka on perustettu vuonna 1961. Kuorossa laulaa kolmisenkymmentä kaikenikäistä naista ja miestä. Kuoron viides levy Kuvia pohjoisesta - Visions of the North sisältää teoksia kuoron pitkäaikaisesta ohjelmistosta.

Kuuluu sarjaan