Hyppää pääsisältöön

Uudet levyt - 28.8.2015

Ohjelma Areenassa

Tätä jaksoa ei valitettavaksi ole saatavilla toistettavaksi. Alla on kuitenkin sarjan viimeisin jakso.
 • Silent Moods / Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri

  Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin ytimessä

  27.08.2015Klassinen
  Keski-Pohjanmaan kamariorkesterilla on yksi kiistämätön mutta kapea vahvuus - yksinkertaisten, pienimuotoisten Itämeren alueen 1900-luvun jousiorkesterikappaleiden soittaminen. Tällä ohuella kärjellä orkesteri on kiilannut maailmanluokkaan, ja sillä se on tehnyt levyn toisensa jälkeen. Orkesterin uutuus "Silent Moods" on jälleen nautittava - ja jälleen kapea.
 • Wennäkoski / Soie

  Wennäkoski-potretti soi melodisia värejä

  27.08.2015Klassinen
  Ondine-yhtiö on julkaissut säveltäjä Lotta Wennäkoskelta kunnollisen orkesterimusiikkilevyn - viimeinkin. Wennäkosken orkesteriteokset ovat värien, melodioiden ja draaman juhlaa, ja sekä tekstuurien että rakenteiden kirkkaudessa miellyttäviä kuunnella. Radion sinfoniaorkesterin ja Dima Slobodenioukin levytys vangitsee kaiken tämän.
 • TFO / Sibelius

  Turku onnahtelee mukaan Sibelius-juhliin

  27.08.2015Klassinen
  Turun filharmoninen orkesteri juhlistaa Sibelius-juhlavuotta peräti neljällä levyllä. Niiden ohjelmisto tilkitsee Naxos-yhtiön kattavaa katalogia keskittymällä näytelmämusiikkiin, kantaatteihin ja muihin orkesteriharvinaisuuksiin. Pinosta ensimmäisenä käteen osuva levy sisältää musiikit näytelmiin Kuolema ja Kuningas Kristian II, mutta vaikuttaa valitettavan väkinäiseltä juhlinnalta.
 • Daskalakis / Biber

  Biberin Mysteerisonaattien tulkintavalikoima kasvaa

  27.08.2015Klassinen
  Varhaisbarokin viuluviikari Heinz Ingnaz Franz von Biber sävelsi vetävää virtuoosimusiikkia, josta elämään ovat jääneet kaksitoista mysteerisonaattia. Ruusukkojuhlaan nikkaroidut sonaatit kuvaavat Jeesuksen elämänvaiheita, mikä parahultaisesti tasapainottaa viuluriehakointia. Sonaateista on viime vuosina ilmaantunut ilahduttavan monia levytyksiä, ja amerikkalaisen Ariadne Daskalakisin versio BIS-yhtiölle löytää oman paikkansa.

Kuuluu sarjaan