Hyppää pääsisältöön

Uudet levyt - 30.10.2015

Ohjelma Areenassa

Tätä jaksoa ei valitettavaksi ole saatavilla toistettavaksi. Alla on kuitenkin sarjan viimeisin jakso.
 • Colorado Symphony Orchestran ja Symphony Chorusin levyn kansikuva.

  Brittiläisperäistä sovinnontekoa Coloradossa

  29.10.2015Klassinen
  Stephen Hough työskentelee monipuolisesti. Hän on Radion sinfoniaorkesterinkin vieraana juuri käynyt huippupianisti, säveltäjä, sanomalehti Telegraphin musiikkibloggaaja sekä siinä sivussa vähän kuvataiteilija. Colorado Symphony Orchestra ja Colorado Symphony Chorus ovat levyttäneet ison bändin version teoksesta, joka on uskottava mutta paljon nössömpi kuin sen dramaattinen syntytarina.
 • Erik Westberg Vocal Ensemblen levyn kansikuva.

  Kuorotoiminta kuuluu elämään

  29.10.2015Klassinen
  Ruotsin kuorolauluelämä on siirtynyt laulajayksilön elämän positiivisten terveysvaikutusten hämmästelystä kohti yhteiskuntavastuun kantamista. Ruotsin tuhansien kuorojen jäsenistöihin kuuluu kuusi prosenttia kansasta. Myös kuoronjohtaja Erik Westberg on yhdistänyt laulamiseen rauhantyön ja oikeudenmukaisemman maailman tavoittelun. Kaukaa ei liippaa myöskään hänen Erik Westberg Vocal Ensemblensä uusi levy.
 • Norjan solistikuoron levyn kansikuva.

  Nysse on kuollut – Nysse elää!

  29.10.2015Klassinen
  Norjan solistikuorolla on ehtinyt olla vasta kaksi taiteellista johtajaa 65 vuoden aikana. Kuoron perustaja Knut Nystedt oli maansa musiikin kärkitekijä ja kiinteästi yhteydessä kirkkomusiikin peruspilareihin. Säveltäjä-kuoronjohtaja Nystedt kuoli viime joulukuussa 99 vuoden iässä.
 • Defunensemblen levyn kansikuva.

  Kuulolla leikkiminen ehdottomasti sallittu

  29.10.2015Klassinen
  Elektroakustiseen musiikkiin erikoistunut defunensemble ei ole tullut kotimaiselle musiikkikartalle ryminällä. Se on tehnyt nousunsa kilkatukselle ja kilinällä. Kenttää olisi jo vaikea kuvitella ilman defunensembleä. Sille kuusi vuotta on ollut riittävä alkulämmittelyaika ennen oman levyn julkaisemista.
 • Antonio Pappanon johtaman Aida-levytyksen kansikuva.

  Pappanon johtamaa Aidaa seuraa kuin jännitysnäytelmää

  29.10.2015Klassinen
  Pönöttävä spektaakkeli mahtipontisissa kulisseissa. Kuva Egyptin loistosta Hollywood-moguli Cecil B. DeMillen tyyliin. Sehän on kaikkien jäähallioopperoiden äiti, Giuseppe Verdin Aida – vaan kun ei ole. Ei ainakaan, jos musiikista vastaa Antonio Pappanon kaltainen mestari.

Kuuluu sarjaan