Hyppää pääsisältöön

Uudet levyt - 4.3.2016

Ohjelma Areenassa

Tätä jaksoa ei valitettavaksi ole saatavilla toistettavaksi. Alla on kuitenkin sarjan viimeisin jakso.
 • cd-levyn kansi

  Modernia Beethoven-soittoa kelvollisimmillaan

  03.03.2016Klassinen
  Moderneillakin soittimilla voi soittaa "vanhaa musiikkia", etenkin jos kyse ei ole sen vanhemmasta kuin Beethovenista. Autenttisuus toki kärsii, mitä sillä sitten tarkoitetaankin. Mutta jos soitto on niin ehjää, paneutunutta ja tunnelmallista kuin sellisti Xavier Phillipsin ja pianisti François-Frédéric Guyn uudella Beethovenin sello-pianoteosten kokonaisjulkaisulla, niin eiköhän sekin autenttisesta käy!
 • cd-levyn kansi

  Kastraattitaidetta voi tulkita näinkin

  03.03.2016Klassinen
  Kastraattien ääni oli jotain ainutkertaista, sellaista, jollaista emme voi toisintaa. Nyttemmin kontratenoreiden falsettilaulu on toki noussut vakuuttavalle tasolle, ja kaiketi se antaa vihjeitä siitä, mitä kastraattien taide on voinut olla. Mutta miksei osviittaa voisi yhtä hyvin saada taitavien naislaulajien tulkinnoista, etenkin, kun heidän kohdallaan taso on, luvan kanssa sanottuna, leveämpi.
 • cd-levyn kansi

  Haltioitunutta piano-laulutaidetta

  03.03.2016Klassinen
  Pianisti Joonas Ahosen sekä sopraano Agata Zubelin uutukainen vie unimatkalle rakkauden, unelmien ja eläintarinoiden pariin. Witold Lutosławskin hienoimpiin teoksiin kuuluva laulusarja Robert Desnosin runoihin sekä Andrzej Czajkowskin persoonalliset sekä voimakkaat sävelitykset Shakespearen Soneteista ovat musiikkina 1900-luvun parhaimmistoa—ja uuden musiikin spesialisteina kunnostautuneiden esittäjien, Zuberlin sekä Ahosen, tulkinnat hipovat täydellisyyttä.
 • cd-levyn kansi

  Hyveenä omaperäisyys

  03.03.2016Klassinen
  Bachin lapsikatraasta kolmesta tuli aikansa tunnetuimpia säveltäjiä. Kahta heistä on tavattu arvostaa, mutta vanhimman eli Wilhelm Friedemann Bachin osana on ollut joutua historian sylkykupiksi, menetetyksi suuruudeksi. Epäreilu kohtelu ei poista sitä tosiseikkaa, että kyseessä on silti hieno säveltäjä, yksi tärkeimmistä hahmoista barokin ja klassismin välimaastossa. Hieman balsamia suo nuoren kosketinsoitintaiturin Maude Grattonin uutuuslevy W.F. Bachin kosketinsoitinkonsertoista.

Kuuluu sarjaan