Hyppää pääsisältöön

Uudet levyt - 5.2.2016

Ohjelma Areenassa

Tätä jaksoa ei valitettavaksi ole saatavilla toistettavaksi. Alla on kuitenkin sarjan viimeisin jakso.
 • Isserlis / Bach

  Isserlis hyvässä barokkivireessä

  02.02.2016Klassinen
  Bachin gambasonaatteja on ikiajat soitettu sellolla tai barokkisellolla, ja kun toimeen tarttuu Steven Isserlis, epäilykset sellon sopivaisuudesta joutavat romukoppaan. Sellolla soitettuna sonaatteihin tulee pyöreämpi ja romanttisempi sävy, joka sopii niihin aivan hyvin.
 • Shostakovich +

  Re:orchestra astuu musiikkikolonialistiseen ansaan

  02.02.2016Klassinen
  Dmitri Shostakovitshin jousikvartetot ovat niin täyttä tavaraa, että niistä riittää soitettavaa kokonaiselle kamariorkesterille. Sen osoittavat Rudolf Barshain suositut sovitukset. Mutta hollantilainen Re:orchestra on uudella levyllään katsonut, että Shostakovitshin kvartetot tarvitsevat vielä lisääkin ristivalotusta. Siksi kamarisinfonioiden kylkiäisinä tarjotaan itäeurooppalaista kansanmusiikkia. Harmi vaan että konsepti ei toimi.
 • Hahn / Savoiji

  Amatöörisäveltäjä, ammattimelodikko

  02.02.2016Klassinen
  Reynaldo Hahn tunnetaan turmeltuneen tunteikkaista lauluistaan, joiden hempeissä melodiakaarroksissa kristallisoituu Ranskan belle epoque. Mutta kas - viitsiessään Hahn sävelsi myös orkesterille. Ranskalaisen Timpani-yhtiön tuore levy kertoo kuinka.
 • Igor Levit / Goldbergit

  Igor Levit löytää muunnelmajärkäleistä ilon

  02.02.2016Klassinen
  Kaikkihan nykyään levyttävät Bachin Goldberg-muunnelmia, myös venäläis-saksalainen pianisti Igor Levit. Joukosta erottuakseen Levit on kuitenkin levyttänyt samaan syssyyn Beethovenin Diabelli-muunnelmat sekä amerikkalaisen nykysäveltäjän Frederic Rzewskin muunnelmat vallankumouslaulusta People united. Kolmen levyn paketti on komea rakkaudentunnustus muunnelmamuodolle, vaikkei kaikilta osin yllä persoonalliseen mestaruuteen.
 • Goldbergit / Tharaud

  Mukavasti nyrjähtäneet Goldberg-muunnelmat

  02.02.2016Klassinen
  Ranskalainen pianistitähti Alexandre Tharaud on tarttunut Bachin Goldberg-muunnelmiin tismalleen samoilla taustapuheilla kuin kaikki muutkin: riemastuttava aarreaitta, päättymätön tutkimustyö, taustamyytti unimusiikista ja niin edelleen. Onneksi lopputulos ei ole sama kuin kaikilla muilla, vaan persoonallinen yhdistelmä samettista kosketusta ja eksentrisyyttä.
 • Chandler / Vuodenajat

  Lisää vaihtelua vuodenaikoihin!

  02.02.2016Klassinen
  Vivaldin vuodenajat ovat tunnetuimpia klassisen musiikin sävellyksiä. Viulisti Adrian Chandler on luonut siitä tulkinnan, joka tulee enemmän iholle kuin Stockmannin taustamusiikkina kuullut Vuodenajat, mutta ei kuitenkaan tarjoa yhtä paljon vaihtelua kuin ne oikeat vuodenajat.

Kuuluu sarjaan