Hyppää pääsisältöön

Uudet levyt: Ville Komppa esittelee ja arvioi uusia levyjä - 20.5.2016

Ohjelma Areenassa

Tätä jaksoa ei valitettavaksi ole saatavilla toistettavaksi. Alla on kuitenkin sarjan viimeisin jakso.
 • cd-levyn kansi

  The flow must go on

  20.05.2016Klassinen
  Se kuinka suurelta osin tahallisesti Leif Segerstamin ja Johannes Brahmsin kypsät ulkomuodot muistuttavat toisiaan lienee sivuseikka, kuten myös se, ovatko Segerstamin liki kolmesataa sinfoniaa ylipäätään verrannollisia Brahmsin neljään. Vuorovaikutusta kuitenkin koetellaan Turun filharmonisen orkesterin uudella levyllä.
 • cd-levyn kansi

  Matkantekoa, lauluja ja kukintaa idän ja lännen kohdatessa

  20.05.2016Klassinen
  Kuten usein käy, vasta omasta maasta pois muuttaminen tuo riittävästi etäisyyttä, mahdollisuuden löytää niin omat juurensa kuin mielenkiinnon kohteensa. Opiskeltuaan Helmut Lachenmannin, Brian Ferneyhough’n ja Klaus Huberin johdolla eurooppalaista modernismia Toshio Hosokawa palasi vuonna 1983 kotimaahansa Japaniin oppiakseen lisää sen perinnemusiikista—sekä zenbuddhalaisuudesta.
 • cd-levyn kansi

  Harmonie-musiikkia ja turkkilaisuuksia

  20.05.2016Klassinen
  Turkin ja Euroopan välit ovat olleet monella mutkalla oikeastaan aina. Itä ja länsi, orientti ja oksidentti ovat rikastuttaneet toisiaan kulttuurisesti samalla kun poliittinen nokkapokka on eskaloitunut sodiksi ja valloitusretkiksi. Huolimatta pahoistakin verenvuodatuksista trendit, tavat ja muoti on virrannut Anatoliasta Bosporinsalmen yli länteen—ja takaisin.
 • cd-levyn kansi

  Romanssit yhteiskunnan peilinä

  20.05.2016Klassinen
  1800-luvun ranskalaissalongeissa soi mélodie, ja sen mestareina on tavattu pitää vuosisadan loppupuolen aistikkaita ranskalaissäveltäjiä, kuten Henri Duparc, Gabriel Faure ja Claude Debussy. Mutta mélodie kehittyi lajina ennen heitä. Franz Schubertin soihtua kantoi korkealle jo Édouard Lalo 1840-luvulta lähtien. Lalo sävelsi kolmisenkymmenen laulun tuotannon, jossa viehättävät rakkauslaulut edustavat yhtä ääripäätä; vastapainona useissa Lalon lauluissa toistuu ajan yhteiskuntaa ja tapoja käsittelevä sosiaalinen kritiikki.
 • cd-

  Värikästä barokkiorkestrointia

  20.05.2016Klassinen
  Philadelphian barokkiorkesteri Tempesta di mare on julkaissut kaksi albumia ranskalaisen oopperan ja baletin tanssinumeroita ja välisoittoja. Vuosi sitten ilmestyi levyllinen Aurinkokuninkaan ajoilta Lullyn, Marais’n ja Rebelin musiikkia. Nyt sarja jatkuu Molièren viimeisellä produktiolla, komediabaletilla Luulosairas Marc-Antoine Charpentierin musiikkiin sekä Aurinkokuninkaan ajan jälkeisillä baleteilla Jean-Marie Leclairilta ja Jean-Philippe Rameaulta.

Kuuluu sarjaan