Hyppää pääsisältöön

Uudet levyt: Ville Komppa esittelee ja arvioi uusia levyjä - 29.4.2016

Ohjelma Areenassa

Tätä jaksoa ei valitettavaksi ole saatavilla toistettavaksi. Alla on kuitenkin sarjan viimeisin jakso.
 • cd-levyn kansi

  Hillityn virtuoosista Ravelia

  29.04.2016Klassinen
  Bertrand Chamayou on itselleni uusi tuttavuus, joka on näköjään ehtinyt jo loistaa maailman maineikkaimmilla lavoilla ja muun muassa tehdä duoresitaalikiertueen toisen tällä viikolla Uusissa levyissä esiintyneen sellistin, Sol Gabettan kanssa. Uudella levyllään Chamayou käy itselleen omimman säveltäjän pariin suorastaan puristisen objektiivisesti.
 • cd-levyn kansi

  Kiinalaisen ja länsimaisen modernismin hedelmällinen liitto

  29.04.2016Klassinen
  Kiinalainen, Shanghaissa vuonna 1955 syntynyt ja Yhdysvalloissa opiskellut Xiaogang Ye on hiljalleen noussut kiinnostavimpien säveltäjien joukkoon uuden musiikin kentällä. Useita palkintoja kerännyt säveltäjä ponnahti maailmanmaineeseen, kun Lang Lang kantaesitti hänen Pianokonserttonsa ”Starry Sky” osana Pekingin olympialaisten avajaisseremoniaa. Royal Philharmonic Orchestra on tehnyt nyt levyllisen Yen musiikkia.
 • cd-levyn kansi

  Romanttinen runous soi Sanattomissa lauluissa

  29.04.2016Klassinen
  Bis julkaisee toisen levyllisen Felix Mendelssohnin Sanattomia lauluja Ronald Brautigamin esittämänä: romanttisen sävelrunouden yksi tärkeimmistä teossarjoista saa yhdenlaiseksi referenssiksi nousevan kokonaisäänityksen. Brautigam kuuluu fortepianon rutinoituneimpiin mestareihin, hän on syvällä klassisromanttisen ajan ilmaisutavoissa ja hengessä.
 • cd-levyn kansi

  Sol Gabettan henkilökohtainen Vasks-levy

  29.04.2016Klassinen
  Onhan se koskettavaa, kun esittäjä ja säveltäjä löytävät toisensa: kumpikin antaa toiselleen ja lopputulos on enemmän kuin kumpainenkaan olisi yksin. Tähtisellisti Sol Gabettalla on mitä antaa, nyt latvialaissäveltäjä Peteris Vasksille. Sol Gabetta tulkitsee Vasksin "Läsnäoloksi" nimeämän Toisen sellokonserton rehellisyydellä ja suoruudella, joka lähentelee sielunkumppanuutta.
 • cd-levyn kansi

  Kentalan Bach tanssii Kaustisen tapaan

  29.04.2016Klassinen
  Mitä tapahtuu kun J.S. Bachin sooloviulu-Partitat yhdistetään kaustislaiseen kansanmusiikkiin? Kreeta-Maria Kentalan uudella levyllähän se tapahtuu! Laajasti opiskellut, parhaisiin barokkiviulisteihimme lukeutuva Kentala asuu Kaustisilla ja on kummankin vanhempansa puolelta pelimannisukua. Hänellä on siis suora kosketus sekä Bachiin että kaustislaiseen kansanmusiikkiin—ja jos jossain, hänessä ne vain odottivatkin yhdistymistään.

Kuuluu sarjaan