Hyppää pääsisältöön

Uudet levyt: Ville Komppa esittelee ja arvioi uusia levyjä - 6.5.2016

Ohjelma Areenassa

Tätä jaksoa ei valitettavaksi ole saatavilla toistettavaksi. Alla on kuitenkin sarjan viimeisin jakso.
 • cd-levyn kansi

  Eklektistä pop-oopperaa Shakespearen Sonetteihin

  06.05.2016Klassinen
  Kantria, folkia, teknoa, minimalismia, oopperaa, musikaalia, schlageria, rokkia, elektronista poppia …sinfoniaorkesterilla, kitaralla, bassolla ja rummuilla... Tämän viikon Uusissa levyissä onkin jo vietetty 200- ja 300-vuotisjuhlia, joten vielä täytyy palata tarkalleen tänään kuolemansa 400-vuotisjuhlia viettävän William Shakespearen Sonetteihin.
 • cd-levyn kansi

  Haydnia 200-vuotiaalta Haydn-orkesterilta

  06.05.2016Klassinen
  Haydn-levy orkesterilta, joka perustettiin silloin kun Haydn oli vielä uutta musiikkia! Viime vuonna 200-vuotisjuhliaan viettänyt Bostonin Handel and Haydn Society on Yhdysvaltojen vanhin yhä toimiva esittävän taiteen yhteisö. Sen meriittilistalla on muun muassa Händelin Messiaan, Haydnin Luomisen, Verdin Requiemin ja Bachin Matteus-passion Yhdysvaltain ensiesitykset. Ja seuran periodisoitinorkesteri sekä kuoro kuuluvat yhä Yhdysvaltojen parhaisiin.
 • cd-levyn kansi

  Uutta, puhuttelevaa pianomusiikkia

  06.05.2016Klassinen
  Liverpoolissa vuonna 1968 syntynyt Kenneth Hesketh on kuulemma säveltäjä, ”jolla on jotain sanottavaa ja keinot sanoa se”. Jäin oikein pohdiskelemaan, että onko siis niin, että maailma on väärällään säveltäjiä, joilla ei ole mitään sanottavaa tai sitten ylipäätään keinoja sanoa sitäkään vähää. Cambridgen Tempo-lehden lausahduksen tarkoituksena on kaiketi sanoa, että jos jollakulla, niin Kenneth Heskethillä on sanottavaa uuden musiikin kentällä.
 • cd-levyn kansi

  Nuorena kuolleen prinssin konserttoja

  06.05.2016Klassinen
  Vain 18-vuotiaana vuonna 1715 äkilliseen sairauteen kuollut Johann Ernst oli ilmeisen lahjakas muusikko. Tehtyään parin vuoden opintomatkan Alankomaihin hän kirjoitti kaikkiaan lähes parisenkymmentä soitinteosta uudessa tyylissä, Vivaldin tapaan.
 • cd-levyn kansi

  Ilmeikäs käyntikortti ja hienovarainen teos

  06.05.2016Klassinen
  Mikko Heiniö sävelsi teoksensa Ilta—11 laulua sekakuorolle, klarinetille ja sellolle pari vuotta sitten turkulaisen Key Ensemble -kuoron sekä Tanssiteatteri Erin tilauksesta. Syntyi liki tunnin mittainen kokonaisuus, jossa vokaaliosat kuudella eri kielellä kirjoitettuihin runoihin ryydittyvät klarinetin ja sellon esittämin välisoitoin.

Kuuluu sarjaan