Hyppää pääsisältöön

Valokeilassa Atte Blom

 • Albert Järvinen soittaa Tavastia-klubilla (1974).

  Lahjapaketti: Love Records

  16.12.2016Yle Teema
  Love Recordsin 50-vuotisjuhlan kunniaksi pakettiin on pantu dokumentti Atte Blomista sekä arkistoaarteita, joissa esiintyvät mm. Wigwam, Maarit, Hurriganes, Agit Prop, Kristiina Halkola ja Kaseva.
 • Muusikko Maarit Hurmerinta laulaa TV2:n "Iltatähti" ohjelmassa.

  18.10. Teeman Elävä arkisto: Maaritin harvinainen nauhoitus julki Love Recordsin 50-vuotisjuhlan kunniaksi

  17.10.20161Yle Teema
  ”Love Recordsin panos suomalaisessa populaarimusiikissa on mittaamattoman arvokas.” Näin toteaa muusikko Maarit Hurmerinta tuoreessa Arkistovieraana-haastattelussa. Nyt lokakuussa tulee kuluneeksi 50 vuotta levy-yhtiö Love Recordsin perustamisesta. Teema tarjoaa musiikillisen muistoretken Love Recordsin aikaan ja arvomaailmaan, jossa musiikki meni kaupallisen menestyksen edelle.
 • Atte Blom haastattelussa Ylen äänilevyarkistossa

  Suomen rock-kulttuurin kätilö - Atte Blom

  02.10.2015Musiikki
  Vaatimaton musiikkimoguli. Tämä luonnehdinta kuvaa Atte Blomia täydellisesti: hän on toiminut suomalaisen musiikkibisneksen suunnannäyttäjänä mm. Love Recordsin ja Johannan ruorissa jo viidenkymmenen vuoden ajan, mutta pysytellyt itse visusti poissa parrasvaloista.
 • Räppäri Asa levyarkistossa

  Rakkaudesta Loveen - Asa

  02.10.2015Musiikki
  Räppäri Asa kasasi soittolistan Love Recordsin helmistä. Legendaarisen levy-yhtiön julkaisuihin mies perehtyi tarkoin tuoreinta Love-albumia tehdessään: levyn jokaisessa biisissä sämplätään alun perin Love Recordsin julkaisemaa musiikkia. "Kun tein tätä soittolistaa ja avasin taas Love Recordsin katalogin, huomasin että siellä on edelleen levyjä, joita en ole koskaan kuullut.”
 • Ylen toimittaja Atte Blom vuonna 1967

  Lovesta Johannaan - Elävän arkiston helmiä

  02.10.2015Musiikki
  Valokeilassa Atte Blom -dokumentin innoittamina kasasimme Blomin luotsaamien levy-yhtiöiden, Love Recordsin ja Johannan, artisteista koostuvan kokonaisuuden Elävästä arkistosta löytyvän materiaalin avulla. Tarjolla todellisia aarteita jokaiselle suomalaisesta pop- ja rockmusiikista kiinnostuneelle.
 • Jouni Hynynen

  Kotiteollisuuden ura kävi hiuskarvan varassa

  02.10.2015Musiikki
  Bändin levy-yhtiön Megamanian pomo Atte Blom tuli Kotiteollisuuden keikalle tarkoituksenaan antaa kokoonpanolle potkut "epäonnistuneen" ensimmäisen levyn jälkeen. Jouni Hynynen kertaa yhtyeen ja Blomin yhteisiä vaiheita.
 • Herra Ylppö

  Nykyrokkarit eivät saa hankittua edes huumeita. Herra Ylppö kertoo Atte Blomista

  02.10.20151Musiikki
  Herra Ylppö todistaa, kuinka merkittävää roolia Atte Blom näytteli 90-luvulla, kun raskaan suomenkielisen rockin pohjaa valettiin. Musiikkityyli oli Herra Ylpön mukaan tuolloin "epämuodikasta, mutta Atte uskoi, että nämä jutut tulee". Usko ei osoittautunut vääräksi.
 • Dave Lindholm

  Dave Lindholm ja Suomen tärkein levy-yhtiö

  02.10.20152Musiikki
  "Ilman Attea olisi ollut ihan erilainen elämä, se on ihan selvä". Dave Lindholmin kohdalla lause pitää täysin paikkansa. Jos Atte Blom ei olisi ehdottanut Isokynälle suomenkielisen albumin tekoa, millainen olisi Lindholmin uran kehitys ollut - saati suomalaisen rock-musiikin?
 • Andy McCoy

  Andy McCoy: "Ilman Attea Hanoi Rocks ei ois voinut tapahtua"

  02.10.20151Musiikki
  Andy McCoy korostaa Atte Blomin merkittävyyttä kulttuurin ja musiikin mesenaattina ja rakastajana, joka pani yhtiöön sisääntulevan rahan takaisin musiikkiin.
 • Valokeilassa Atte Blom, tv-dokumentti.

  Valokeilassa Atte Blom

  28.09.20151Yle Teema
  Suomirockin suuri taustavaikuttaja on kerrankin itse valokeilassa. Atte Blomin kanssa ovat työskennelleet muun muassa Juice Leskinen, Rauli Badding Somerjoki, Leevi & The Leavings, Tasavallan Presidentti, Wigwam ja Hurriganes. Dokumentissa haastateltavina ovat Dave Lindholm, Mato Valtonen, Kaj Chydenius, Aki Kaurismäki, Maarit Hurmerinta, Pelle Miljoona, Andy McCoy, Tuomari Nurmio, Herra Ylppö ja Jouni Hynynen.
 • Valokeilassa Atte Blom, tv-dokumentti.

  Yle Teeman musiikkidokumentit kertovat suuria tarinoita sunnuntaisin klo 21

  09.09.2015Ohjelmat
  Tositarinoita musiikista, sen tekijöistä ja faneista, menestyksestä ja unohduksesta, elämästä ja kuolemasta. Yle Teeman sunnuntai-iltojen musiikkidokumenttipaikalla kuunnellaan tänä syksynä muun muassa jazzia, soulia, metallia ja brittipoppia.
 • Teeman musiikkidokumentteja syksyllä 2015.

  Syksyn musiikkidokumentit kertovat suuria tarinoita

  31.08.20155Yle Teema
  Tositarinoita musiikista ja sen tekijöistä, piuhoista, faneista, menestyksestä, unohduksesta, elämästä ja kuolemasta. Teeman sunnuntai-illoissa esitetään tänäkin syksynä maailman parhaita populaarimusiikkidokumentteja. Bluesia, jazzia, soulia, metallia, konemusiikkia, hiphoppia, brittipoppia, kambodžalaista rockia...
 • Toimittaja ja levytuottaja Atte Blom.

  Atte Blom, suomirockin ja levybisneksen vaatimaton suurmies

  12.06.2013Elävä arkisto
  Vuonna 1966 aloittanut levy-yhtiö Love Records mullisti kotimaisen musiikin ilmeen ja vaikutti ratkaisevasti suomenkielisen rockin nousuun. Yhtiön tuotantopäällikkö Atte Blom on ehkä Suomen kaikkien aikojen merkittävin äänilevytuottaja. Hän on kuitenkin aina kartellut julkisuutta, ja ensimmäiset laajemmat henkilöhaastattelut hänestä tehtiinkin vasta 2010-luvulla. Elävän arkiston paketissa on mukana myös Atte Blomin varhaisia radiojuttuja 1970-luvulta.
 • Henrik Otto Donner haastattelussa.

  Love Records - rakkaudesta musiikkiin

  08.09.20061Elävä arkisto
  Muotokuva levy-yhtiöstä, joka teki historiaa: Love Records perustettiin vuonna 1966 julkaisemaan musiikkia, jota muut yhtiöt eivät julkaisseet.