Hyppää pääsisältöön

Viikon 12 vinkit: Teeman muotiviikko, uusi ruotsalaisdraama ja vaalien puheenjohtajatentit alkavat!

Ylen parhaat ohjelmavinkit viikolle 12.

Viikolla 12 päästään nauttimaan muodin hurmasta, kun Teeman muotiviikko ottaa maailman suurimmat muotimaailman tekijät, mm. Yves Saint Laurentin, Christian Loubotinin, Yves Saint Laurentin ja Karl Lagerfeldin, käsittelyyn. Muodin lisäksi viikko sisältää paljon politikointia, kun eduskuntapuolueiden puheenjohtajien tentit alkavat Kirsi Heikelin ja Olli Seurin vetäminä.

Suomen nälkävuodet – kolmiosainen radiosarja nälkävuosista 1866–1868

Euroopan viimeinen suuri nälkäkatastrofi

Kolmiosainen radiosarja Suomen nälkävuodet kertoo Suomen ja Euroopan viimeisestä suuresta nälkäkatastrofista vuosina 1866–1868, jolloin nälkä ja nälkäisiin ihmisiin tarttuneet kulkutaudit tappoivat arviolta 150 000 ihmistä. Suomalaisia kuoli enemmän kuin talvi- ja jatkosodassa yhteensä. Sarja alkaa Yle Radio 1:ssä maanantaina 11.3.2019.

Jää

Jaakko Kuusiston Jää-ooppera 5.3.2019 Areenassa.

Ulla-Lena Lundbergin romaani Jää on yksi vuosikymmenen rakastetuimpia romaaneja. Osittain Lundbergin oman perheen elämään Ahvenanmaalla Kökarin saarella perustuvan kirjan on muokannut oopperalibretoksi Juhani Koivisto. Libretossa ovat mukana laajan romaanin olennaiset tapahtumat ja sen unohtumattomat henkilöt. Saariston vuodenajat ja jään uhka soivat Jaakko Kuusiston säveltämässä musiikissa. Tutustu teokseen ja esittäjiin Kansallisoopperan sivulla. Katso esitys 5.3.2019 Areenassa.

Uusimmat sisällöt - Ohjelmat