Hyppää pääsisältöön

Oi maamme! kiittää kaikkia videonsa tehneitä

Oi maamme! kiittää kaikkia videonsa tehneitä

Yle haastoi suomalaiset leikkaamaan omia videoita, joiden materiaalina käytettiin vanhaa arkistofilmiä. Suomalaiset intoutuivat tekemään satoja videoita, joissa kukkii ihanuus, isänmaallisuus, hulluus ja huumori. Kaikki videot löytyvät Areenasta. Nauttikaa runsaasta sadosta ja lähetelkää videoita tervehdyksinä ystävillennekin.
Kaikkien osallistuneiden kesken arvottiin 2.1.2018 moderni 360°-kamera lisälaitteineen. Arpaonni suosi opiskelija Mikko Patrikaista, joka osallistui hankkeeseen urheilullisella lyhärillään Round '40s.

Videokampanja on päättynyt! Kiitos osallistumisesta! Katsele riemastuttavia lyhäreitä täältä!

Katso millaisia videoita ihmiset ovat tehneet!

Oi maamme! -kampanja on ollut menestys, suomalaiset tekivät 10 kuukauden aikana yli 370 lyhytelokuvaa arkistomateriaaleista! Mukana on niin harrastajien kuin ammattilaistenkin teoksia. Jokaiseen makuun löytyy videotaidetta, huumoria, hulluutta ja hurjuutta, kannanottoja ja herkistelyitä! Katso millaiset teokset sinua puhuttelevat, täältä löydät lyhytelokuvat myös aiheiden mukaan lajiteltuina.

Tv-sarjan kaikki 6 jaksoa!

Radikaaleja ratkaisuja ja ennakkoluulotonta elokuvataidetta - suomalaiset leikkasivat pölyt pois arkistofilmeistä!

Voi vitsi - Kasper Strömman purkaisi vuoristoradan

Millaista huumoria syntyy, kun suomalaiset saavat leikata vanhoista arkistofilmeistä uusia elokuvia? Sellaista, joka yllyttää Kasper Strömmanin ehdottamaan Linnanmäen vuoristoradan purkamista. Uudessa Oi maamme! -tv-sarjassa visuaalisen alan ammattilaiset katsovat Minna Joenniemen kanssa häkellyttävän ennakkoluulottomasti tehtyjä, uusia tulkintoja Suomesta ennen ja nyt.

Tekijöiden puheenvuoroja

Taiteilijoiden näkemyksiä hankkeesta

Oi maamme! taidemuseoissa

Aikaisempia tehtäviä

Video ei enää katsottavissa

Tee musavideo Pyhimyksen uuteen biisiin!

Pyhimyksen uudesta biisistä puuttuu video, tee se!

Pyhimyksen uudesta biisistä puuttuu video, tee se arkistomatskuista! Syksyllä Pyhimys valitsee suosikkinsa. Lataa täältä biisi ja materiaalit omalle koneellesi ja kokeile, millainen video sinun käsistäsi syntyisi. "Kannattaa käydä tsekkaa, siellä on vaik mitä hulluu, hurjaa, hienoo materiaalia", sanoo Pyhimys.