Hyppää pääsisältöön

Olen jossain: tv-dokumentti

Televisiodokumentissa Olen jossain toimittaja Tuula Rajavaara on taltioinut usean vuoden ajan elämää muistisairautta sairastavan äitinsä kanssa. Yhdessä he yrittävät keksiä ratkaisuja yhä oudommaksi muuttuvan arjen hallitsemiseksi.

Olen jossain: radiodokumentti ja audiosarja

Muistisairautta sairastavan Ailin arki on seikkailua.

Miltä absurdiksi muuttunut, tragikoomisia piirteitä sisältävä arki tuntuu, kun lähimuistia ei enää ole? Olen jossain -radiodokumentti ( 45 min.) avaa oven muistisairaan ihmisen ja hänen läheisensä maailmaan ja audiodokumenttisarjan Olen jossain - muistaakseni (5X15 min) viimeinen jakso 5/5 tuo Ailin kuulumiset tähän hetkeen, hoivakotiin ja korona-aikaan.

Olen jossain: pienoisdokumentit

Muistisairautta sairastavan Aili Rajavaaran ja hänen tyttärensä Tuulan arkielämää taltioivat pienoisdokumentit kertovat ajanjaksosta, joka sijoittuu vuoroin kotiin ja vuoroin intervalliosastolle. Yhdessä he yrittävät keksiä ratkaisuja yhä oudommaksi muuttuvan arjen hallitsemiseksi.

Olen jossain: muistilaput

Keräämme muistilappuja, jotka liittyvät muistisairauden kanssa elämiseen. Kokoamme lappuja ja niihin liittyviä tarinoita. Onko sinulla ehkä tallessa muistilappu, johon liittyy tarina, jonka haluaisit jakaa?

Tyttärenä tässä: äidilläni on Alzheimer

Hetkiä arjesta muistisairaan ihmisen kanssa. Miltä absurdiksi muuttunut tragikoomisia piirteitä sisältävä arki tuntuu, kun lähimuistia ei enää ole? Äidin ja tyttären roolit alkavat vaihtua. Muistisairaus on usein myös läheisen sairaus. Äiti sai Alzheimer-diagnoosin noin 10 vuotta sitten. Katselen omaisena tuota aikajanaa ainoan lapsen näkökulmasta.

Olen jossain: ystäväkirja

Ystäväkirja-sivut on tarkoitettu yhteiseen muisteluun muistisairautta sairastavan ihmisen ja hänen läheisensä kanssa. Näistä sivuista voi koota yhteen Ystäväkirja-kansion lahjaksi muistisairaalle läheiselle.

Olen jossain: tukea ja tietoa

Linkkikirjasto muistisairauden kanssa eläville.

Vanha perhepotretti ja tekijät -teksti.
Vanha perhepotretti ja tekijät -teksti. Kuva: Kirsi Kukkurainen / Yle olen jossain,muistisairaudet