Hyppää pääsisältöön

Sisältöä aiheesta Oppiminen

Pääsisältö

Näin meitä huijattiin vuonna 2022 – koronankieltäjistä tuli Kremlin tukijoita, Musk sai Twitterin sekaisin, Zelenskyistä tehtailtiin feikkivideoita

Disinformaation vuotta 2022 leimasi Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa. Muita ilmiöitä olivat esimerkiksi vaalitulosten kieltäminen ja deepfaket. 2023 on tekoälyllä tuotetun disinformaation aikaa.

Some Deep Story - Miesten ulkonäköpaineet

Ihannemies on pitkä, urheilullinen ja lihaksikas. Vaan entä jos oma kroppa ei täytäkään näitä kriteereitä? Miehilläkin on ulkonäköpaineita, mutta niistä ei juuri puhuta. Sarja on dokumenttiohjaaja Sami Kieksin käsialaa. Sarjan aiemmilla kausilla on käsitelty mm. kiusaamista, köyhyyttä, velkaantumista ja yksinäisyyttä.

Tiesitkö tämän laeista?

Lait ja niiden säätäminen ovat tarkemmin katsoen - kiehtovia! Lyhyet videot nostavat esiin yllättäviäkin faktoja laeista ja niiden syntymisestä. Miksi Suomessa niin usein vedotaan perustuslakiin? Kuinka helppoa on saada kansalaisaloite läpi laiksi asti?

Easy Finnish – suomea aloittelijoille ja edistyneille

Suomea aloittelijoille ja edistyneemmille.

Julia Thurén vihan valtatiellä
Valheenpaljastaja
Some Deep Story
Hakkerin tietoiskut

Internet haluaa tietää susta kaiken - Miksi sen pitäisi kiinnostaa?

Annat itsestäsi jatkuvasti tietoa nettiin. Mihin tuo tieto menee? Kuka sitä käyttää? Ja mihin? Hyvishakkeri Laura Kankaalan mukaan kaikkien olisi hyvä ymmärtää vähintään perusasiat datan liikkeistä. Ohjaus: Joni Nieminen. Tuotanto: Yle Oppiminen.

Digitreenit: Testaa digitaitosi!

Arvioi aluksi oma tasosi. Lopussa näet, osuiko kohdalleen.

Nimipäivät 5.2.

Asser
Ortodoksinen: Helli, Helvi, Hellevi
Ruotsi: Sture
Saami: Bilzi
Nimipäivät © Helsingin yliopisto