Hyppää pääsisältöön

Uusin Digitreeni

Osaatko jo nämä?

Digitreenit: Windows 10 tutuksi - tässä 10 vinkkiä sen tehokäyttöön

Lue nämä vinkit niin saat Windows 10:stä enemmän irti.

Siirtyminen Windows 10:een käyttöjärjestelmän vanhemmista versioista on helppoa. Se ei välttämättä vaadi uusien taitojen opettelemista. Siksi saattaakin unohtua, että se toi mukanaan monia uusia hyödyllisiä ominaisuuksia. Tässä artikkelissa esitellään niistä kymmenen, joiden avulla saat Windows 10:stä enemmän irti.

Testaa tietojasi ja taitojasi

Puhelin ja tabletti

Tietokone

Digitreenit: Onko e-kirja vielä avaamatta? Näin pääset alkuun

Ilmaista e-kirjaa voit lukea joko selaimella tai ladattuna.

E-kirjaa voit lukea joko suoraan selaimella tai ladata kirjan omalle koneellesi. Yhden laitteen avulla saat siis luettavaksesi ison pinon kirjoja. Kiinnostus digitaalisia aineistoja (e-kirjat, äänikirjat ja e-lehdet) kohtaan lisääntyy Suomessa. Maksullisten aineistojen ohella on tarjolla paljon ilmaista luettavaa.

Asioi verkossa

Digitreenit: Miksi kannattaa hankkia Yle Tunnus?

Luo oma Yle Tunnus, niin Areenaa on mukavampi käyttää.

Yle Tunnus helpottaa Yle Areenan käyttöä: Voit luoda omia suosikkilistoja, saat tiedon uusista jaksoista ja voit jatkaa katselua tai kuuntelua kesken jääneestä kohdasta. Tunnuksesta on iloa myös muissa Ylen nettipalveluissa.

Digitreenit: Uusi sähköpostiosoite on helppo hankkia - tässä ohjeet Gmail-, Outlook- ja Yahoo-tilin luomiseen

Sähköpostilla voi hallinoida digitaalisia palveluita.

Oma sähköpostiosoite on nykypäivänä suorastaan välttämättömyys. Ilman omaa sähköpostia verkko- tai kännykkäpalveluiden käyttäminen muuttuu hyvin vaikeaksi. Joskus voi olla myös tarpeen vaihtaa sähköposti uuteen osoitteeseen, jos vaikka roskaposti on vallanut entisen osoitteen.

Tietoturva

Sosiaalinen media

Digitreenit: Näin Facebook-ryhmät toimivat - kuinka niihin liitytään ja kuka näkee postaukseni?

Ryhmät ovat suosittu tapa jakaa tietoa ja vaihtaa ajatuksia.

Vanhempainyhdistys, urheilujoukkue, erikoisruokavalio, kirpputorit… Kuinka moneen Facebook-ryhmään kuulut? Monelle keskustelu ryhmissä on tärkein syy käyttää Facebookia. Mutta kuinka ryhmät toimivat: miten haet ryhmiä, kuinka niihin liitytään ja kuka näkee postaukseni? Ryhmät ovat suosittu ja näppärä tapa jakaa tietoa ja vaihtaa ajatuksia.

Kuvat ja videot

Kysy tai vinkkaa!