Hyppää pääsisältöön

Avoin tarina

Kirjoituskampanjan aiheena oli suvaitsevaisuus.

Avoin tarina perustuu Ylen vuosina 2000 ja 2010 peruskoululaisille järjestämään valtakunnalliseen kirjoituskampanjaan, jonka aiheena olivat tarinat suvaitsevaisuudesta – tarinat näkyvästä tai näkymättömästä monenlaisuudesta ja erilaisuudesta.

10 hyvää syytä nukkua paremmin

Uni on meille yhtä elintärkeää kuin ravinto ja liikkuminen.

Väsyttääkö? Väsymys on ensimmäinen oire huonosta unenlaadusta tai liian vähäisestä nukkumisesta. Uni on meille yhtä elintärkeää kuin ravinto ja liikkuminen, joten uniajasta tai -laadusta ei kannattaisi tinkiä.

Olen jossain - elämää muistisairauden kanssa

Tietoa ja tukea muistisairaudesta.

Olen jossain -dokumentit avaavat oven muistisairaan ihmisen ja hänen läheisensä maailmaan. Toimittaja Tuula Rajavaara on taltioinut usean vuoden ajan elämää muistisairautta sairastavan äitinsä kanssa. Yhdessä he yrittävät keksiä ratkaisuja yhä oudommaksi muuttuvan arjen hallitsemiseksi. Tarjolla on myös tietoa ja tukea muistisairauden kanssa eläville.

Totuta lapsesi rohkeasti veteen – 4 vinkkiä uinnin esikouluun

Totuta lapsesti rohkeasti veteen

Ennen uimakouluun menoa tai varsinaisen uimataidon opettelun aloittamista vesi kannattaa tehdä lapselle tutuksi. Joensuun Uimaseuran valmentaja Sohvi Lyyra ohjeistaa vanhempia etenemään vaiheittain ja rohkealla otteella. Lastaan opettavan vanhemman ei esimerkiksi pidä säihkätää sitä, että lapsi haukkaa pienen määrän vettä opettelun tiimellyksessä.

Sielukoulu - kokeile vaikka kiusallasi!

Tuntuuko siltä, että elämä on yhtä kaaosta? Ruuhkavuotisten ihmisten elämä on usein kiireistä, ja olosuhteiden radikaali muuttaminen on vain harvoin mahdollista. Jotain voi kuitenkin tehdä - nimittäin parantaa päänsisäistä oloa! Marja Hintikka Liven Jenny Lehtinen treenaa mieltään 10 viikon tehokuurin ajan ja kutsuu teidät kaikki mukaan kokeiluun!

Voiko psykologisiin nettitesteihin luottaa?

Täyttävätkö nettitestit psykologisten testien kriteerit?

Netistä löytyy monenlaisia testejä, joilla pyritään arvioimaan ihmisen psyykkisiä ominaisuuksia, kuten persoonallisuutta, soveltuvuutta ammatteihin tai erilaisia psyykkisiä häiriöitä. Osa niistä on viihdyttäviä hupitestejä eikä niiden tekemisestä ole suoranaista haittaa. Osa taas on sinänsä uskottavan oloisia, mutta täyttäväkö ne psykologisten testien kriteerejä?

Facebook, Twitter