Kuuntelemalla huonosti saatat lytätä toisen – varo näitä viittä mokaa!
Miten sinä toivoisit, että sinua kuunnellaan?
Kuunteleminen on osa hyvää keskustelua. Huono kuuntelija voi kuitenkin saada paljon pahaa aikaiseksi. Tutkija kertoo, mitä meidän olisi syytä tietää näistä kuuntelun niin sanotuista pimeistä puolista.
Yksinäisyys voi sairastuttaa tai jopa tappaa – 8 asiaa, miksi se on elimistölle niin vaarallista?
Millä mekanismeilla yksinäisyys aiheuttaa terveyshaittoja?
Yksinäisyys nakertaa ihmisen terveyttä fyysisesti ja henkisesti. Tutkija Siiri-Liisi Krav avaa yksinäisyyden monimutkaisia terveysvaikutuksia niin kansantajuisesti kuin pystyy.
Jaana Haapsalo, 28, on kärsinyt sosiaalisten tilanteiden pelosta teini-iästä alkaen – "Nykyään annan itselleni luvan poistua hetkeksi, kun alkaa ahdistaa"
Jaana kärsii sosiaalisten tilanteiden pelosta.
28-vuotias Jaana Haapsalo on pelännyt sosiaalisia tilanteita teini-iästä saakka. Psykoterapeutin mukaan sosiaalisten tilanteiden pelosta pääsee lähes aina yli.
Aivot ovat viisaat – ne ajavat itsensä burnoutiin, jos stressi jatkuu liian pitkään
Aivoissa näkyy rappeumia jo kuukauden stressin jälkeen.
Työuupumus on energiakriisi, joka murentaa itsetuntoa. Joskus primitiivisten liskoaivojemme on kaapattava valta. Muuten emme ymmärtäisi hidastaa tahtia.
Kiusaaminen voi tappaa – näin neuvovat kiusatut itse: kerro, kuuntele, puutu
Kiusattujen neuvot kiusatulle, aikuisille ja kavereille.
Samuli leimattiin kouluampujaksi. Ripsan mielenterveys järkkyi. Valtteri mietti kostamista. Kolme tarinaa kiusaamisesta, kolme elämää, jotka olisivat voineet mennä toisin. Nyt kolme kiusaamisesta selvinnyttä neuvovat itse, mitä kiusaamiselle voi tehdä.
Olen jossain - elämää muistisairauden kanssa
Tietoa ja tukea muistisairaudesta.
Olen jossain -dokumentit avaavat oven muistisairaan ihmisen ja hänen läheisensä maailmaan. Toimittaja Tuula Rajavaara on taltioinut usean vuoden ajan elämää muistisairautta sairastavan äitinsä kanssa. Yhdessä he yrittävät keksiä ratkaisuja yhä oudommaksi muuttuvan arjen hallitsemiseksi. Tarjolla on myös tietoa ja tukea muistisairauden kanssa eläville.
Mihin sinä uskot? Testaa itsesi!
Mihin uskot?
Mihin uskot? Mikä sinulle on elämässä tärkeätä? Mitä arvostat? Testaa itsesi! Testi perustuu professori Tatjana Schnellin pitkäaikaiseen tutkimustyöhön Innsbruckin yliopistossa.