Hyppää pääsisältöön

Ota haltuun opiskelutekniikat! Unohda tuntikausien pänttääminen — opiskele nopeammin ja tehokkaammin

Oikealla opiskelutekniikalla opit nopeammin ja tehokkaammin.

Unohda tuntikausien pänttääminen — opiskele nopeammin ja tehokkaammin sen sijaan. Kun löydät itsellesi oikeat opiskelutekniikat, oppiminen helpottuu ja uudet asiat jäävät helpommin mieleen. Videoilta löydät helppoja tekniikoita, joiden avulla voit treenata esimerkiksi omaa lukunopeutta tai ottaa haltuun isoja kokonaisuuksia.

Muistin tukemiseksi on monia kikkoja

Suurin osa meistä oppii useilla eri tyyleillä.

Suurin osa meistä oppii useilla eri tyyleillä - jopa eri tyyleillä eri aikoina elämässämme. Tarkkaavaisuuteni kohdistuu eri asioihin. Hahmotan ympäristöäni ja muistan opittua eri tavoin. Olemme kaikki erilaisia oppijoina.

Näin opetat lapsesi luistelemaan – viisi helppoa vaihetta

5 lyhyttä videota luistelu alkeiden opetteluun.

Talvilomat lähestyvät ja lapsen tekisi luistimille mieli? Yle Urheilu kokosi viiteen videoon helpot helpot vinkit, joilla opetat lapsesi luistelemaan. Pirkkalan Pingviinien luistelukoulun ohjaaja Jarkko Mattilan mukaan varusteet on syytä on kunnossa: kypärä päähän, rukkaset käteen ja luistimennauhat tiukalle!

Empatiaa voi oppia myös digiaikana

Miksi empatia on tärkeää? Millä tavoin se kehittyy?

Yksiselitteistä suositusta lasten netinkäytöstä ei ole. Lasten tiedetään kuitenkin tarvitsevan riittävästi sensitiivistä vuorovaikutusta tärkeän aikuisen kanssa. Miksi empatia on tärkeää ja kannattaako lapsen ruutuaikaa rajoittaa?

Aivot - tärkein pääomasi

Miksi luennoilla kannattaa piirtää tai kokoukset kävellä?

Miksi luennoilla kannattaa piirtää tai kokoukset kävellä? Millaista elämä on aivoinfarktin jälkeen? Mitä aivot tekevät, kun nukumme? 7-osaisessa radio-ohjelmasarjassa annetaan vinkkejä aivoterveyden vaalimiseen. Kuuntele sarja Yle Areenassa.

Ota sinfoniaorkesteri haltuun Orkesterikoneessa

Kokeile vaikka soitin kerrallaan.

Orkesterikone soittaa Jean Sibeliuksen Finlandian RSO:n esittämänä. Sen avulla voit kuunnella tarkemmin eri soitinryhmiä sekä seurata kapellimestarin työskentelyä. Kannattaa varustautua kuulokkein!

Facebook, Twitter