Hyppää pääsisältöön

Ota haltuun opiskelutekniikat! Unohda tuntikausien pänttääminen — opiskele nopeammin ja tehokkaammin

Oikealla opiskelutekniikalla opit nopeammin ja tehokkaammin.

Unohda tuntikausien pänttääminen — opiskele nopeammin ja tehokkaammin sen sijaan. Kun löydät itsellesi oikeat opiskelutekniikat, oppiminen helpottuu ja uudet asiat jäävät helpommin mieleen. Videoilta löydät helppoja tekniikoita, joiden avulla voit treenata esimerkiksi omaa lukunopeutta tai ottaa haltuun isoja kokonaisuuksia.

Onko mitään järkeä opetella pianonsoittoa aikuisena?

Uusien asioiden opettelu tekee hyvää aivoille.

Kun aikuisena aloittaa uuden taidon opettelun, tässä tapauksessa pianonsoiton, niin vastassa on muutamakin asenneongelma: 1. vanha koira ei opi uusia temppuja ja 2. meidän suku ei ole musikaalista sakkia. Vaan onko näille uskomuksille mitään katetta?

Muistin tukemiseksi on monia kikkoja

Suurin osa meistä oppii useilla eri tyyleillä.

Suurin osa meistä oppii useilla eri tyyleillä - jopa eri tyyleillä eri aikoina elämässämme. Tarkkaavaisuuteni kohdistuu eri asioihin. Hahmotan ympäristöäni ja muistan opittua eri tavoin. Olemme kaikki erilaisia oppijoina.

Empatiaa voi oppia myös digiaikana

Miksi empatia on tärkeää? Millä tavoin se kehittyy?

Yksiselitteistä suositusta lasten netinkäytöstä ei ole. Lasten tiedetään kuitenkin tarvitsevan riittävästi sensitiivistä vuorovaikutusta tärkeän aikuisen kanssa. Miksi empatia on tärkeää ja kannattaako lapsen ruutuaikaa rajoittaa?

Aivot - tärkein pääomasi

Miksi luennoilla kannattaa piirtää tai kokoukset kävellä?

Miksi luennoilla kannattaa piirtää tai kokoukset kävellä? Millaista elämä on aivoinfarktin jälkeen? Mitä aivot tekevät, kun nukumme? 7-osaisessa radio-ohjelmasarjassa annetaan vinkkejä aivoterveyden vaalimiseen. Kuuntele sarja Yle Areenassa.

Ota sinfoniaorkesteri haltuun Orkesterikoneessa

Kokeile vaikka soitin kerrallaan.

Orkesterikone soittaa Jean Sibeliuksen Finlandian RSO:n esittämänä. Sen avulla voit kuunnella tarkemmin eri soitinryhmiä sekä seurata kapellimestarin työskentelyä. Kannattaa varustautua kuulokkein!