Hyppää pääsisältöön

Paineessa-kampanja auttaa yo-stressissä

Autamme valmistautumaan lukion suurimpaan urakkaan.

Loputon kiire, valtava työmäärä ja paineet menestymisestä ovat usean lukiolaisen arkipäivää. Yle Abitreenien Paineessa -kampanja auttaa valmistautumaan lukion suurimpaan urakkaan, ylioppilaskirjoituksiin.

Kymmenen tapaa olla oppimatta

Oivi Oppija kokeilee keksimiään tapoja olla oppimatta.

Oivi Oppija kokeilee kaikkia keksimiään tapoja olla oppimatta. Ne kaikki toimivat! Tänne on kerätty kaikki tarvittava materiaali oppimisprosessin tuhoamiseen - ja kaikki Oivin yritykset. Näillä eväillä ei ajattelu varmasti edisty, eikä oppiminen onnistu.

Oletko sinäkin vetkuttelija?

Vetkutteluko vaikeaa? Ehei!

Vetkutteluko vaikeaa? Ehei! Tarvitaan juttu, joka pitäisi tehdä. Sitten vain homman hoitamisen sijaan aloitetaan puolen tusinaa epäoleellista sijaistoimintaa, joiden parissa kuluu se aika, joka jutun tekemiseen oli varattu.

Aivojen muovautuvuus on oppimisen perusta

Mitä musiikki tekee aivoille? Entä pelaaminen? Miten syntyy addiktio? Mikä on aivoinfarkti? Ihmisen aivot ovat ainutlaatuinen ja monimutkainen järjestelmä. Aivot muuttuvat iän myötä, mutta myös ihmisen oma toiminta muovaa aivoja.

Käytä digileikkejä ja -pelejä oikein

Leikki on lapsen työtä.

Leikki on lapsen työtä: itseohjautuvaa ajanvietettä, jossa lapsi saa itse päättää tekemisen rajat ja reunaehdot. Usein ajatellaan, että leikkimisen ja pelaamisen suurin innoittaja on tekemisen vapaus. Tämä ajatus on kuitenkin takaperoinen: leikissä ja etenkin peleissä vapautta nimenomaan rajoitetaan keinotekoisesti erilaisten sääntöjen kautta. Leikkiminen ja pelaaminen ovatkin vapaaehtoista vapauden rajoittamista.

Näin opetat lapsesi luistelemaan – viisi helppoa vaihetta

5 lyhyttä videota luistelu alkeiden opetteluun.

Talvilomat lähestyvät ja lapsen tekisi luistimille mieli? Yle Urheilu kokosi viiteen videoon helpot helpot vinkit, joilla opetat lapsesi luistelemaan. Pirkkalan Pingviinien luistelukoulun ohjaaja Jarkko Mattilan mukaan varusteet on syytä on kunnossa: kypärä päähän, rukkaset käteen ja luistimennauhat tiukalle!

Yle Areena: Opettele valokuvaamista videoiden avulla

Areenasta löytyy mm. vinkkejä luontokuvaukseen.

Kiinnostaako valokuvaus? Yle Areenan Valokuvaus-paketista löytyy paljon ohjelmia kuvauksesta kiinnostuneille. Mukana mm. maailmallakin mainetta niittäneen luontokuvaajan Konsta Punkan vinkit älypuhelimella kuvaamiseen. Valokuvaaja ja bloggaaja Matti Sulanto puolestaan jakaa tee-se-itse vinkkinsä edullisten kuvaustarvikkeiden tekemiseen.

Empatiaa voi oppia myös digiaikana

Miksi empatia on tärkeää? Millä tavoin se kehittyy?

Yksiselitteistä suositusta lasten netinkäytöstä ei ole. Lasten tiedetään kuitenkin tarvitsevan riittävästi sensitiivistä vuorovaikutusta tärkeän aikuisen kanssa. Miksi empatia on tärkeää ja kannattaako lapsen ruutuaikaa rajoittaa?

Aivot - tärkein pääomasi

Miksi luennoilla kannattaa piirtää tai kokoukset kävellä?

Miksi luennoilla kannattaa piirtää tai kokoukset kävellä? Millaista elämä on aivoinfarktin jälkeen? Mitä aivot tekevät, kun nukumme? 7-osaisessa radio-ohjelmasarjassa annetaan vinkkejä aivoterveyden vaalimiseen. Kuuntele sarja Yle Areenassa.

Ota sinfoniaorkesteri haltuun Orkesterikoneessa

Kokeile vaikka soitin kerrallaan.

Orkesterikone soittaa Jean Sibeliuksen Finlandian RSO:n esittämänä. Sen avulla voit kuunnella tarkemmin eri soitinryhmiä sekä seurata kapellimestarin työskentelyä. Kannattaa varustautua kuulokkein!

Facebook, Twitter