Hyppää pääsisältöön

Oscar-gaala tekstitettynä Teemalla maanantaina 27.2. klo 19–23.

Video ei enää katsottavissa

Kun väärä elokuva julistettiin parhaaksi ja turistiryhmä pelmahti keskelle gaalaa – katso Oscar-gaalan kohokohdat Areenasta

Katso Oscar-gaalan kohokohdat

Oscar-gaalan loppuhetket nousivat tapahtuman suurimmaksi puheenaiheeksi: Warren Beatty julisti parhaaksi elokuvaksi väärän elokuvan. Yllätyksiä koettiin Dolby-teatterissa jo aiemmin, kun Hollywoodiin tutustumassa ollut turistiryhmä pelmahti filmitähtien keskelle. Kerromme tässä artikkelissa kohdat, joissa ovat gaalan huippuhetket. Parhaan elokuvan voitti La la land... Ei kun Moonlight!

Oscar-kääntäjät taas työssään

Kääntäjätiimi suomentaa päivässä tuntien lähetyksen

Oscar-gaalan tekstittäminen suomeksi yhdessä päivässä on viiden ihmisen intensiivinen urakka. Kääntäjät joutuvat pohtimaan muun muassa elokuvien nimiä, joille ei vielä ole olemassa virallisia käännöksiä.

Marlon Brando, Jane Fonda, Patricia Arquette ja Michael Moore: Oscar-gaalan kiitospuheet ovat hetki tehdä politiikkaa

Oscar-gaalasta 2017 odotetaan poliittisesti kiihkeää.

Tämän vuoden Oscar-gaalasta odotetaan poliittisesti kiihkeintä vuosiin. Polttavin syy on Yhdysvaltojen yhteiskunnallisen kahtiajaon kärjistyminen viime syksyn raastavissa presidentinvaaleissa ja Donald Trumpin öykkärimäinen linja, joka pääosin liberaalissa Hollywoodissa nostattaa vastalauseita, kirjoittaa Teeman Oscar-kommentaattori Anna Möttölä.

Oscar-voittaja 2016 tv-ensi-illassa

Amy on sydäntäsärkevä elokuva hukatusta lahjakkuudesta

Oscarin voittanut dokumentti nyt Areenassa.

Asif Kapadian ohjaama dokumenttielokuva laulaja Amy Winehousesta on liikuttavaa, koskettavaa, sydäntäsärkevää ja raivostuttavaakin katsottavaa. Se on paitsi erinomainen musiikkielokuva ja taitavasti koottu henkilökuva myös järkyttävä tarina hukatusta lahjakkuudesta. Parhaan dokumentin Oscarin helmikuussa 2016 voittanut Amy saa Suomen-tv-ensi-iltansa Teemalauantaissa 25.2.2017. Elokuvan jälkeen esitetään Amy Winehousen Lontoon-konsertti vuodelta 2007.
Nyt Areenassa.

Taustaa Oscar-palkinnosta

Osallistu tunnisteella #oscarit