Hyppää pääsisältöön

Sisältöä aiheesta Pointti

Pääsisältö

Pointti 2022

Pointti 2021

Hyvin sanottu: Kiusaaminen somessa

Hyvin sanotun ja Uutisluokan keskustelu kiusaamisesta somessa käydään Lielahden koululla Tampereella perjantaina 28. huhtikuuta klo 10.15-10.45.

Lapset ja nuoret viettävät vapaa-aikaansa paljon sosiaalisessa mediassa, on-line -peleissä ja netissä. Nuoret tarvitsevat ajantasaista tietoa nettikiusaamisen seurauksista ja vaikutuksista.
Keskustelun vetää Yle Mixistä tuttu Kiia Keskikylä. Keskustelijoina ovat 17-vuotias kokemusasiantuntija Francis Turczyk, Tampereen Lielahden koulun apulaisrehtori Sami Jaakkola sekä rikoskomisario, tutkinnanjohtaja Markus Antila.

Voit luokkasi kanssa osallistua ohjelmantekoon! Keskusteluun pääsee mukaan Yle-tunnuksella chatin kautta klo 10-11 osoitteessa chat.yle.fi. Chat-keskustelussa nuorten kysymyksiin vastaa Kaisa Rissanen Someturvasta. Chat-keskustelu on ohjattu ja ennakkomoderoitu, joten nuorten on turvallista osallistua omallakin tunnuksella.

Hyvin sanottu: Kuinka merkittäviä ilmiöitä ovat katuväkivalta ja jengiytyminen Suomessa?

Suomessa katuväkivalta ja jengit ovat herättäneet tunteita ja keskustelua. Mistä ilmiöissä on kyse ja kuinka niihin tulisi suhtautua? Miten Suomessa toimitaan tai tulisi toimia tulevaisuudessa ilmiöiden parissa? Keskustelemassa komisario Simo Kauppinen, ohjaaja Mehdi Lakhal ja tutkijatohtori Markus Kaakinen. Keskustelun juontaa toimittaja Milla Madetoja.

Hyvin sanottu: Onko toivossa yhä hyvä elää?

Mistä löytyy toivo, kun sen menettää? Hyvin sanottu -keskustelufestivaaleilla ajatuksiaan toivosta jakoivat laulaja Katri Helena, näyttelijä Jasper Pääkkönen, uransa päättänyt koripalloilija Shawn Huff sekä vakavasti loukkaantunut laskettelija ja puhuja Pekka Hyysalo.

Onko toivossa yhä hyvä elää?

Erilaiset kriisit ja epätoivon hetket koettelevat toivoamme eri tavoin. Mistä toivo löytyy, kun sen menettää? Omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan toivosta jakavat laulaja Katri Helena, kansainvälisesti menestynyt näyttelijä Jasper Pääkkönen, uransa päättänyt koripalloilija Shawn Huff sekä vakavasti loukkaantunut laskettelija ja puhuja Pekka Hyysalo. Tulkattu viittomakielelle.

Politiikan tabut ja hankalat kysymykset: mistä politiikassa ei tohdita keskustella?

Vieraana Tarja Filatov (sd.), Sanni Grahn-Laasonen (kok.) & Päivi Räsänen (kd.). Kuuntele tallenne Hyvin sanottu -keskustelufestivaalilta. Ylen Politiikkaradion toimittaja Tapio Pajusen vetämissä keskusteluissa käydään läpi eduskunnan keskustelukulttuuria ja kuullaan poliittisia debatteja polttavan ajankohtaisista aiheista.

Oma koti kullan kallis - kodin merkitys

Mitä koti merkitsee ihmiselle, jolla on kaksi tai useampi koti? Mistä turvallisuuden tunne syntyy, kun koti siirtyy paikasta toiseen? Hyvin sanottu -keskustelufestivaalien keskustelussa kodin merkityksestä puhuvat vuoden 2021 pakolaismies Ahmed Mesaedy, yrittäjä ja äitiysfysioterapeutti Piritta Hagman, näyttelijä Jussi Vatanen sekä Lotta ja pappa -duosta tuttu kirjailija ja videobloggaaja Lotta-Sofia Saahko. Tulkattu viittomakielelle.