Hyppää pääsisältöön

Sisältöä aiheesta Punaisen listan pelastajat

Pääsisältö

Tiesitkö, että varpunen on uhanalainen? Niin on joka yhdeksäs Suomen luonnon lajeista! Ne kuuluvat lajien punaiselle listalle. Punaisen listan pelastajat on monivuotinen sisältökokonaisuus, joka nostaa esiin luontokadon ja suomalaisen luonnon rikkauden.

Artikkelit

Lapsia ja yksi aikuinen ulkona, Launeen perhepuiston ulkoalueella. pöydän ääressä. Pöydällä hyönteishotelleja, vieressä iso, radiomastoa muistuttava rakennelma.

Hyönteisille järjestetään Lahdessa asuntoesittelyt: Olivia, 5, sisusti pesän, jonne ötökät pääsevät tekemään poikasia

Esikoululaiset rakensivat pölyttäjähyönteisille keinopesiä. Ötököiden asuntoja esitellään myös yleisölle. Ihmisten tekemiä hyönteisasumuksia tarvitaan, koska pölyttäjien pesimispaikat ovat vähentyneet.

Neljä miestä ja nainen tutkivat kaatuneen ja osittain lahonneen puun eliölajistoa elokuisessa metsässä.

Noin 40 asiantuntijalla on 24 tuntia aikaa löytää mahdollisimman monta lajia Liesjärven kansallispuistosta

Metsähallituksen Luontopalvelut järjestää jo kahdeksannen kansallispuistoon suunnatun lajijahdin eli Bioblitzin. Tammelan Liesjärven kansallispuiston lajijahti alkoi perjantaina ja päättyy lauantaina.

Lasse Heimo esittelee majavan syöntilastuja.

Riistakeskus ihmettelee kanadanmajavien ilmaantumista Varsinais-Suomeen: "Kovia kavereita, jos omin jaloin ovat 200 kilometriä kulkeneet"

Kanadanmajava on vieraslaji, joka vie elintilaa euroopanmajavilta. Kanadanmajavan lisäksi myös euroopanmajavaa on havaittu uusilla alueilla Varsinais-Suomessa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle