Sisältöä aiheesta Punaisen listan pelastajat
Pääsisältö
Lehmä voi pelastaa köyhtyvää luontoa – katso video!
Lehmät tekevät samaa työtä kuin biisonit tuhansia vuosia sitten. Toimittaja Markku Sipi näyttää ja kertoo videolla, mihin niityllä laiduntavan lehmän hyöty perustuu.
Jos tämä laji katoaa, se vie monta mennessään – katso video
Toimittaja Markku Sipi näyttää ja kertoo videolla rakkohaurun aiheuttaman ketjureaktion, joka ulottuu merestä maalle – jopa ihmisiin saakka.
Vihattu lintu onkin luonnon monimuotoisuuden ystävä – katso video
Harvemmin puhutaan merimetsojen myönteisistä vaikutuksista. Toimittaja Markku Sipi näyttää merimetson aiheuttaman ketjureaktion, joka hyödyttää luontoa.
Sankarilehmä piti uhanalaiset lajit hengissä – Saaristomereltä löytyy muinaisten aikojen luontoparatiisi
Kun muualla Suomessa luonto köyhtyy, Jungfruskärillä lajikatoa ei ole pelkästään pysäytetty vaan uhanalaiset lajit on saatu lisääntymään. Jungfruskär on vaikuttava onnistumistarina.
Majava aloitti tapahtumaketjun, jolla oli uskomattomat seuraukset
Luettavaa luonnon monimuotoisuudesta
Pelaa ja testaa tietosi!
Ällistyttävä luonto -podcast
Artikkelit
Johannes Roviomaan kolumni: Uusia kaivoshankkeita perustellaan vihreällä siirtymällä, mutta luonnolle ne ovat tuhoisia
Euroopan unionilta puuttuu yhteinen strategia kriittisten mineraalien kestävään hankintaan ja käyttöön. Suomen luonnon kannalta merkittävää on, miten EU:n sääntely toteutuu, pohtii Roviomaa.
Kysely: kokkolalaiset kannattavat kunnianhimoisia ilmastotoimia
Kaupungin tekemässä kyselyssä kannettiin huolta luonnon monimuotoisuuden turvaamisesta ja toivottiin pyöräily- ja kierrätysmahdollisuuksien parantamista.
Asiantuntija kiittelee puuta jalostavan teollisuuden lupauksia luontokadon torjumisesta, mutta muistuttaa lisäsuojelun tarpeesta
Lehtipuiden, vanhojen puiden ja lahopuun määrää aiotaan kasvattaa. Ilmastonmuutoksen arvoituksellisuus voi tehdä biodiversiteetin kasvattamisesta haastavaa.
Metsäteollisuus antaa nipun lupauksia metsien monimuotoisuuden lisäämiseksi
Muutaman vuoden takaisen uhanalaisuusraportin mukaan 833 metsälajia eli yhdeksän prosenttia arvioitiin uhanalaisiksi.
Tällainen on haitallisten vieraslajien tilanne Suomessa
Haitalliset vieraslajit uhkaavat Suomen lajistoa. Vieraslajit leviävät nyt nopeammin kuin koskaan ja leudot talvet edesauttavat niiden vakiintumista pohjolan luontoon.