Hyppää pääsisältöön

Sisältöä aiheesta Ruoka

Pääsisältö

Onko nälkäkiukku jatkuvaa ja kaikki kiva kielletty? Kolme paastonsa päättävää nuorta mursi yksitoista myyttiä ramadanista

Esitimme kolmelle paaston juuri päättävälle nuorelle aikuiselle yksitoista väittämää ramadanista. Saara Taha, Rifaa Taha-Viksten, ja Fuaan Yare ovat Nuoret muslimit -yhdistyksen aktiiveja. Osa myyteistä murtui, ja osa sai raadilta vahvistuksen. 

Ravintolarajoitukset kevenevät myös Päijät-Hämeessä

Ravintoloiden aukiolo- ja anniskeluaikoihin sekä asiakasmääriin on tulossa huomenna helatorstaina höllennyksiä koko maassa. Ne astuvat voimaan keskiyöllä.

Ravintolarajoitukset kevenevät helatorstaina ympäri maata – Uudellamaalla valomerkki joko klo 18 tai 19, perustasolla klo 00, ja terasseilla saa tanssia

Myös asiakaspaikkamäärät höllenevät. Ruokaravintolat voivat ottaa sisätiloihinsa kolme neljäsosaa ja anniskeluravintolat puolet maksimiasiakasmäärästä. Terasseja eivät asiakasmäärärajoitukset ja sisätilojen "tanssikielto" koske.

Oululaisravintoloitsija jatkaa lokkien häätämistä terassiltaan siimojen avulla, vaikka ne oppivat uusia tapoja kiertää esteet

Ruokailijoita häiritsevät lokit on saatu kuriin kävelykadulla sijaitsevassa oululaisravintolassa virittämällä siimat anniskelualueen sivuille ja yläpuolelle. Siimoja on pitänyt lisätä, koska lokit oppivat kiertämään ne.

Jyväskylässä Tuomiojärven kupeeseen rakennetaan kaupungin ensimmäinen villiyrttipuisto

Suomen ja myös maailman ensimmäiseksi konseptoiduksi villlivihannespuistoksi tituleerattu paikka on noussut hiljattain Lahteen.

Nyt tulevat maailman ensimmäiset hortapuistot! Villivihanneksista halutaan kaiken kansan ruokaa

Kävijät pääsevät Lahdessa tutustumaan villivihanneksiin keskellä kaupunkia sijaitsevassa puistossa. Apuna ovat digitaaliset tunnisteet ja koulutetut oppaat. Jatkossa vastaavia puistoja on tulossa muuallekin Suomeen.

Jyväskylän ravintolat myyvät taas viikon ajan À la carte -annoksia kympillä, markkinointitempauksessa mukana melkein parikymmentä ravintolaa

Nyt nautitaan kympillä -tapahtuma järjestetään Jyväskylän keskustan ravintoiloissa 14.–22. toukokuuta. Tapahtuma järjestettiin ensi kertaa viime syksynä.

Optimaaliseen ravintoon hurahtanut huippupelaaja ihmettelee, miten vähän aiheesta tiedetään Veikkausliigassa – saanut ajatuksilleen vastakaikua vain kerran

Kahdeksan vuoden tauon jälkeen KTP:n riveihin palannut keskikenttäpelaaja Johannes Laaksonen on jalkapalloilijana outo lintu. Hän on äärimmäisen tarkka siitä mitä syö.

Ravintolarajoitukset ovat kevenemässä asteittain – hallitus ratkoo ensi viikolla, miten käy muun muassa terassien ja ruokapaikkojen rajoituksille

Nopeimmillaan uudet rajoitukset voisivat tulla voimaan perjantaina 7. toukokuuta. Etenkin koronaepidemian kiihtymisvaiheen alueilla, kuten Kymenlaaksossa tai Kanta-Hämeessä sijaitsevat ravintolat ovat tarkastelussa.

Vapun osuminen viikon lopulle voi pelastaa ravintoloiden myynnin, ja terasseilla auttaa aurinko: "Patoutunutta kysyntää on paljon"

Vappu on ravintola-alalle pieni valonpilkahdus paremmista ajoista, mutta tiukat rajoitukset estävät yleisöryntäykset suurimmassa osassa Suomea. Rajoitusten vuoksi ravintolat panostavat terasseihin, vappukasseihin ja vappupäivän lounaisiin.

Huippunuuskija Aino on Suomen kovin ruokakoira – käräyttänyt jo yli 2 000 kiloa kiellettyjä ruokia, joita yritetään tuoda laittomasti rajan yli

Suomeen yritetään jatkuvasti tuoda elintarvikkeita, jotka voivat pahimmassa tapauksessa levittää erittäin vaarallisia eläintauteja.

Lihatalo Snellman vastaa valmisruokien kysynnän kasvuun 11 miljoonan tehdasinvestoinnilla

Uusi tehdas tuottaisi puolivalmisteita esimerkiksi suurtalouskeittiöiden tarpeisiin sekä valmisruokia.

Pielispakarin suurinvestointi valmistui: Nurmeksessa pystytään valmistamaan 100 miljoonaa piirakkaa vuodessa

Leipomoyritys on rakentanut Porokylään uutta tuotantolinjaa ja -tiloja noin kolmella miljoonalla eurolla.

Roope Lipastin kolumni: Rantakuntoon kesäksi

Keski-iässä kilot kertyvät huomaamatta, eikä koronavuosi ole auttanut asiaa. Yksi oivallus kuitenkin auttaa painonhallinnassa, kirjoittaa Roope Lipasti

Analyysi: Entä jos ravintoloita tuettaisiin poistamalla loppuvuodeksi lounasedun yläraja?

Ravintola-ala kaipaa apua - lounasedun hetkellinen muuttaminen ”ravintolaseteliksi” voisi olla tukiakin parempi piristys.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle