Hyppää pääsisältöön

Galaxi

Mikä Galaxi?

Galaxin juontaja Emma.

Mikä Galaxi?

Galaxi on hengittänyt jo 15 vuotta koululaisten mediakulttuurin ja viihteen hyväksi. Galaxi on osa Yleisradion julkista palvelua, ja sisällöt ovat ilmaisia kaikille suomalaisille. Galaxi toteuttaa pääasiassa videoita, joita esitetään Areenassa ja TV2:lla joka aamu. Lisäksi Galaxi näkyy ja kuuluu sosiaalisessa mediassa Youtubessa, Instagramissa ja Tiktokissa.

Galaxin ohjelmisto koostuu animaatioista, draamasta, vlogeista, sketseistä ja asiaohjelmista. Pääasiassa videoilla käsitellään koululaisten elämää ja arkea.

Galaxilla on sovellus, jonka voi ladata ilmaiseksi Google Play ja App Storesta. Sovellus on kehitysvaiheessa ja teemme töitä toteuttaaksemme käytettävämmän ja monipuolisemman sovelluksen koululaisten tarpeisiin.

Galaxiin voi törmätä myös ympäri Suomea erilaisissa tapahtumissa. Vuonna 2020 tapahtumat peruuntuivat koronatilanteen vuoksi, mutta vuonna 2019 Galaxi näkyi Tubeconissa, Helsingin Kirjamessuilla ja Mediapoliksen avoimet ovet -tapahtumassa Tampereella. Vuodelle 2021 on suunnitteilla tapahtumia. Jos tapahtumat pystytään järjestämään, niistä tiedotetaan myöhemmin.

Galaxin osasto Tubeconissa 2019.
Kuvateksti Galaxi Tubecon-tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa 2019.

Keitä Galaxissa työskentelee?

Galaxissa työskentelee vastaava tuottaja, tuottajia, toimittajia ja koodareita. Näiden taustatekijöiden lisäksi Galaxin ruutukasvoina toimivat tietysti Galaxin Gorilla ja vaihtuvat juontajat. Tällä hetkellä juontajia ovat Emma, Aaron, Elo, Milla, Ada ja Santtu. He esiintyvät videoilla, ovat vuorovaikutuksessa seuraajien kanssa somessa ja ovat tavattavissa tapahtumissa.

Galaxin juontajat ja gorilla.
Kuvateksti Galaxin gorilla ja esiintyjät.