Hyppää pääsisältöön

Usein kysyttyä

Miksi Yle markkinoi sosiaalisessa mediassa?

kuvituskuva älypuhelimesta ja nappikuulokkeista. puhelimen näytöllä näkyy mm. tiktok- ja instagram-sovellusten kuvakkeet
Kuva: Alamy / All Over Press

Ylen tehtävä on palvella kaikkia suomalaisia. Sosiaalisen median avulla Yle tavoittaa myös niitä yleisöjä, joita se ei muuten pysty palvelemaan, ja joiden mediankäyttö on somen varassa. 

Yle saa runsaasti palautetta, jossa toivotaan, että ohjelmien mainontaa lisättäisiin. Muuten kiinnostava sarja saattaa mennä katsojalta ohi. Jos mainosta tai itse ohjelmaa ei Ylen omista kanavista löydetä, on tarpeen käyttää muitakin välineitä, esimerkiksi sosiaalista mediaa. Se on hyvää palvelua.

Ylessä hyödynnetään somemainontaa myös siksi, että se on erittäin kustannustehokasta ja nopeaa. Digitaalisen mainonnan avulla voidaan kohdentaa sanoma juuri niille kohderyhmille, joita tavoitellaan ja joiden oletetaan olevan kiinnostuneita ohjelmasta. 

Sosiaalisessa mediassa mainostaminen on kuitenkin vain yksi keino. Yle hyödyntää tehokkaasti myös omia kanaviaan viestiäkseen sisällöistään.

Miten Yle markkinoi sosiaalisessa mediassa?

Sosiaalisen median kanavista Yle käyttää mainontaan suomalaisten eniten käyttämiä digitaalisia alustoja: Facebook, Instagram, TikTok, Snapchat, Google ja YouTube. 

Mainokset kohdennetaan kyseisten alustojen omaan asiakasdataan pohjautuen. Kohdennus voidaan tehdä esimerkiksi asuinpaikan, iän tai kiinnostuksenkohteiden mukaan. 

Yle ei asenna omille digitaalisille alustoilleen seurantapikseleitä, joiden kautta mainoksia voisi kohdentaa. Näin Yle varmistaa, että Ylen palvelujen käyttäjätietoja ei päädy kolmansien osapuolten käyttöön.

Millä periaatteilla Yle markkinoi sosiaalisessa mediassa?

Somekanavien kautta Yle pyrkii ensisijaisesti vahvistamaan omien kanaviensa ja verkkopalvelujensa, esimerkiksi Yle Areenan ja Yle-sovelluksen, käyttöä.

Yle markkinoi sosiaalisessa mediassa linjassa yhtiön strategian ja arvojen kanssa: Olemme luotettavia ja vastuullisia – toteutamme tehtäväämme riippumattomasti. Innostamme luovuuteen ja arvostamme ihmistä.

Olemme avoimia, kuuntelemme suomalaisia ja näytämme koko moniäänisen Suomen. Lisäämme näin ymmärrystä toisistamme ja maailmasta ja vahvistamme suomalaista yhteiskuntaa ja kulttuuria.

Uudistuva Yle on kaikille yhteinen ja jokaiselle oma – suomalaisen yhteiskunnan parhaaksi.

Lue lisää Ylen strategiasta.

Sisältö muilla kielillä