Hyppää pääsisältöön

Moves Like Summeri

Moves Like Summeri – ohjeet hakijoille ja kilpailijoille

Read in English

Moves Like Summeri on Yle Summerin uudenlainen, vahvasti vuorovaikutteinen tanssiohjelma, jossa Suomen mielenkiintoisimmat tulevat tanssin superstarat kilpailevat joukkueissa huippuvalmentajien Sanaz Hassanin, Alex Komulaisen ja Samuli Emeryn johdolla. Kevään aikana ohjelmassa nähdään paljon upeaa tanssia!

Näin osallistut haasteeseen

Osaatko jonkun liikkeen tai tempun paremmin kuin muut? Onko tanssiminen intohimosi? Onko sinulla potentiaalia, jota kukaan ei ole vielä huomannut? Oletko harrastanut tanssia tavoitteellisesti jo pidempään?

Tai tunnetko jonkun, joka voisi sopia tähän? Vinkkaa haasteesta frendillesi!

Haaste on käynnissä 14.–28.2.2022.

Osallistumalla haasteeseen kuka tahansa voi hakea mukaan ohjelmaan! Ohjelma on suunnattu erityisesti nuorille, intohimoisille tanssijoille ja tanssin harrastajille ympäri Suomea, mutta haaste on avoinna kaikille. Haemme mukaan tanssijoita kaikenlaisilla taustoilla: tanssin ja tanssijoiden monimuotoisuus on yksi tärkeimpiä arvojamme.

Haluamme mukaan ohjelmaan tanssijoita mahdollisimman laajalti, joten jos juuri sinulla tai kaverillasi on jokin erityistaito, laji ja/tai asenne, ehdottomasti kannattaa osallistua.

Mukaan haetaan inspiroivia tanssijoita, joten pelkästään taito ei määrittele menestystä.

  • Opettele Moves Like Summerin haastekoreografia.

  • Jaa haastevideosi Tiktokissa 14.-28.2. tägeillä @moveslikesummeri ja #moveslikesummeri. Huomioithan, että jos haluat osallistua kilpailuun, Tiktok-profiilisi on oltava julkinen.

  • Osallistuminen haasteeseen ei velvoita osallistumista ohjelmaan.

  • Lisätietoa Tiktokissa @moveslikesummeri

Tarkistathan videollasi näkyviltä henkilöiltä luvan julkaisuun. Saatamme käyttää osaa Tiktok-videoista osana ohjelmasisältöjä Tiktokin käyttöehtoja kunnioittaen.

Kilpailijoiden valinta, treenit ja finaali

Haastevideon tehneistä valitaan 21 henkilöä mukaan ohjelmaan ja heistä muodostetaan kolme joukkuetta, joiden vetäjinä toimivat huippuopettajat ja -tanssijat Alex Komulainen, Sanaz Hassani ja Samuli Emery.

Joukkueiden treenejä ja finaaliesityksen rakentamista seurataan kevään ajan Yle Summerin somekanavissa.

Bootcampeilla Helsingissä 25.–27.3. ja 27.–28.5. on luvassa määrätietoista ja iloista yhdessä treenausta, yllätysvieraita ja finaaliin valmistautumista. Osallistujia valmennetaan myös esiintymiseen ja julkisuuteen.

Ohjelmassa on mukana psykologi, joka tukee tarvittaessa osallistujia. Ohjelman tuotanto huolehtii mukaan valittujen matka- ja majoituskustannuksista.

Yhteinen taival huipentuu 29. toukokuuta Tanssin talon Erkko-salissa järjestettävään finaaliin, joka nähdään suorana Ylen kanavissa.

Finaalissa nähdään, mikä joukkue on löytänyt itsestään kätketyn potentiaalin ja yhteisvoiman sekä luonut inspiroivimman esityksen. Tärkeintä on yhdessä tekeminen.

Finaalilähetyksessä nähdään koko illan kattava show, jossa nähdään upean tanssin lisäksi mielenkiintoisia artisteja ja muuta ohjelmaa.

Emme ole asettaneet hakijoille ikärajaa.

Palkinto

Kolmesta joukkueesta inspiroivin ryhmä lunastaa itselleen koulutusmatkan Lontooseen. Matkan kohokohdat taltioidaan ja esitetään Ylen kanavissa.

Kuinka saan tietää, pääsenkö mukaan ohjelmaan?

Tiktok-haasteeseen voivat osallistua kaikki.

Moves Like Summeri ottaa yhteyttä osaan tanssijoista 14.2.–8.3.2022 aikana kommentoimalla haastevideoita Tiktokissa.

Moves Like Summeri pyytää tällöin osallistujaa laittamaan sähköpostilla lisätietoja itsestään. Huomioithan, että pelkkä kommentti ei tarkoita valintaa, vaan 2. vaiheeseen pääseville kommentoidaan erikseen seuraavasti: "Hei @nimimerkki! Haluamme sinut mukaan haun 2. vaiheeseen. Toimi näin...". Sinun ei tarvitse laittaa itsestäsi lisätietoja ennen kuin olet vastaanottanut ko kommentin.

Huomaathan, että kommentointimahdolllisuuden pitää olla päällä eikä esimerkiksi rajoitettu. Jos et halua tehdä videota omalla tunnetulla tililläsi, voit perustaa haastetta varten uuden tilin ja julkaista videon siellä.

Kaikille toiseen vaiheeseen osallistuneille ilmoitetaan ma 14.3.2022 mennessä, pääsevätkö ja haluavatko he mukaan varsinaiseen ohjelmaan.

Arvot

Moves Like Summeri toteutetaan vastuullisesti. Ohjelman arvojen ytimessä ovat positiivisuus, yhdessä tekeminen ja monimuotoisuus. Emme luo draamaa pudotuksista. Vaikka kyseessä on kilpailu, joukkueet tekevät ja treenaavat myös yhdessä ja tsemppaavat toisiaan.

Nostamme esiin erilaisia tanssijoita, tanssityylejä ja kykyjä ja annamme mahdollisuuden osallistua mukaan ohjelmaan asuinpaikasta riippumatta. Mukaan pääsee osallistumaan Tiktƒokin Moves Like Summeri -tanssihaasteen kautta.

Aikataulu

Moves Like Summeri -ohjelmaan osallistuvat sitoutuvat seuraavaan aikatauluun:

25.–27.3. Ensimmäinen bootcamp Helsingissä

27.–28.5. Toinen bootcamp Helsingissä

29.5. Finaali Tanssin talolla Helsingissä

Lisäksi valmentajat vetävät ryhmille lähitreenejä bootcampien välillä yhteensä neljä päivää per ryhmä. Luvassa on myös etätreenejä. Näiden aikataulut sovitetaan erikseen valintaprosessin edetessä.

Luvat ja vakuutukset

Osallistujilta pyydetään kuvauslupa kuvaukseen bootcampien, treenien ja esitysten aikana. Alle 18-vuotiailta tarvitaan lupa vanhemmilta.

Bootcampeilta ja treeneistä kuvataan materiaalia Tiktokiin, YouTubeen ja Yle Areenaan. Tuotantoyhtiö on Sakea Osakeyhtiö, joka luovuttaa Ylelle oikeudet kuvattuun materiaaliin.

Sisällöt menevät lähtökohtaisesti orgaaniseen jakeluun, mutta Ylellä on oikeus ostaa sisällöille lisää näkyvyyttä. Finaaliesitys näytetään suorana Ylen kanavissa. Kaikki valitut esiintyjät vakuutetaan harjoitus- ja esitysperiodin ajaksi.

Valittujen esiintyjien matka- ja majoituskulut korvataan.

Turvallinen osallistuminen

Huomioimme koronaturvallisuuden kuvauksissa ja tapahtumissa tilanteen mukaan.

Sitoudumme turvallisemman tilan periaatteisiin.

Lisätietoja Kulttuuria kaikille -sivustolta.

Kysyttävää?

Ole yhteydessä meihin sähköpostilla summeri@yle.fi