Hyppää pääsisältöön

Abitreenit

Yle Abitreenit on Suomen tunnetuin lukiolaisten verkkopalvelu

Mikä on Abitreenit?

Yle Abitreenit on Suomen tunnetuin lukiolaisten verkkopalvelu, josta löydät aikaisempien vuosien ylioppilaskokeet, kielten yo-kuunteluita, harjoitustehtäviä ja vinkkejä opiskeluun. Tärkein tehtävämme on valmentaa lukiolaisia yo-kokeisiin tiedollisesti, taidollisesti ja henkisesti.

Mitä meillä on?

  • Tehtäviä, joilla voit harjoitella lukioaineita itsellesi sopivalla tavalla. Uusimmat tehtävämme on laadittu sähköistä yo-koetta silmällä pitäen ja laatijoina ovat aineen laajasti tuntevat ammattilaiset.

  • Aikaisempien vuosien ylioppilaskokeita ja -kuunteluja vastauksineen, joita ei löydä mistään muualta.

  • Juttuja ja vinkkejä, jotka auttavat sinua jaksamaan opiskelussa ja menestymään kirjoituksissa.

  • Suomen viralliset suorat yo-koelähetykset, joissa on vieraana abeja, opettajia ja ylioppilastutkintolautakunnan sensoreita.

Mitä yo-koelähetykset ovat?

Ylioppilaskirjoitusten ajaksi Abitreenit muuttuu vastauspalveluksi. Yo-kokeiden ja vastauksien julkaisemisen lisäksi lähetämme suoria lähetyksiä Yle Areenassa. Lähetyksissä käydään läpi päivän yo-kokeita lukion opettajien ja YTL:n asiantuntijoiden kanssa, jotka vastaavat abien kysymyksiin kokeesta. Lähetyksen katsottuasi tiedät, miten oma kokeesi meni ja saat hyviä tipsejä tuleviin kirjoituksiin. Lähetykset ovat katsottavissa myös jälkikäteen.

Kuka tätä tekee?

Yhteydenotot sähköpostilla: etunimi.sukunimi@yle.fi

Inkeri Alatalo, juontaja

Marjukka Mattila, toimittaja

Mika Salomaa, tuottaja

Katja Ylisiurua, toimittaja

Yle Abitreenien tietosuojaseloste.

Tuotanto: Yle Nuorten sisällöt ja viihde