Hyppää pääsisältöön

Usein kysyttyä

Arkistomyynti – arkistoaineistoa ammattikäyttöön

Ylen arkistomyynti lisensoi Ylen tuottamaa ja omistamaa aineistoa uudelleen käytettäväksi, digitoituna ja helposti toimitettuna. Käytä tämän sivun ammattikäytön lomakkeita, jos tiedustelet Ylen ohjelmia tai arkistomateriaalia tuotantoosi. Yksityiseen käyttöön aineistoa voit tiedustella täältä.

Yle arkistomyynnin helmiä - Toista Yle Areenassa

Arkistomyynti vastaa Ylen sisältöjen luovutuksista yhtiön ulkopuoliseen käyttöön. Tällaisia saattavat olla muun muassa tv-, tai elokuvatuotanto, cd- tai dvd -myyntijulkaisu, näytelmä, julkinen näyttely tai muu yleisötilaisuus, kirja, sanomalehti tai muu julkaisu. Arkistomyynnin toimintaa ohjaavat Ylen tekemät tekijänoikeussopimukset ja myyntihintaan vaikuttaa olennaisesti se, miten tekijänoikeudellista materiaalia käytetään. Voit lukea lisää Ylen arkistokokoelmien sisällöstä täältä.

Tiedustelulomake

”Järjestän näyttelyn, jossa haluaisin esittää Ylen tekemän dokumentin. Mitä pitäisi tehdä?”
”Teen ohjelmaa veneistä ja tarvitsen siihen kuvaa ja ääntä soutamisesta. Löytyykö teiltä?”
”Voisinko ostaa teiltä valokuvan Pasilan linkkitornista kirjaani?”

Voit tiedustella käyttöösi kokonaista ohjelmaa, tv- ja radioinserttiä tai valokuvia.

Täytä arkistoaineistoa ammattikäyttöön -tiedustelulomake, niin palaamme asiaan.

Hinnasto

Tutustu myös Ylen materiaalin ammattikäytön hinnastoon.

Toimitus-­ ja käyttöehdot

Tietoa arkistoaineiston ammattikäytön toimitus­- ja käyttöehdoista löydät täältä.

Ammattikäytön käyttöilmoitus

Materiaalin käyttöhinta määräytyy yleensä tarvittavien käyttöoikeuksien sekä tuotannossa käytettävän materiaalin määrän mukaan. Jos Yle on toimittanut tuotantoasi varten enemmän materiaalia kuin tuotannossa käytetään ja jos on sovittu, että käyttöhinta määräytyy tuotannossa käytettävän materiaalin määrän mukaan, voit tehdä meille käyttöilmoituksen käyttöilmoituslomakkeella.

Ilmoituksen voit tehdä myös muulla tavalla kirjallisesti, kunhan ilmoituksesta ilmenevät vastaavat tiedot kuin oheisessa lomakkeessa. Muistathan tehdä ilmoituksen tilauksessa ilmoittamaasi tai muulla tavalla sovittuun päivämäärään mennessä!

Ylen arkistomyynnin yhteystiedot

Ammattikäyttöön liittyvät materiaalitiedustelut voit lähettää tämän sivun lomakkeilla tai sähköpostitse osoitteeseen: arkisto.myynti@yle.fi
Palvelunumero 09 1480 3100 vastaa arkisin kello 10-15. Huomaathan, että numero on tarkoitettu ammattikäyttöön liittyville tiedusteluille.
Postiosoite Yle Arkistomyynti, PL 61, 00024 Yleisradio
Käyntiosoite Yle-keskus, Radiokuja 1, 00240 Helsinki

Yle Archive Sales in English

Arkistoja Suomessa ja ulkomailla

Muiden arkistojen yhteystietoja on koottu tänne.

Sisältö muilla kielillä