Hyppää pääsisältöön

Elämäni Biisi

Näin pelaat Elämäni Biisi -kaveripeliä

kuva käsistä jotka pitää kännykkää, pitää kasettia ja painaa play kasettiradiosoittimessa.
Kuva: Yle / Annukka Palmén-Väisänen

Kerää kaverit yhteen ja pelatkaa Elämäni Biisiä - arvuutelkaa mitkä biisit ovat teille kaikista tärkeimpiä ja jakakaa tarinat näiden biisien takana.

Juontaja Katja Ståhl ja tähtiartistit katsovat kameraan

Elämäni Biisi jatkuu jälleen - tarkista viidennen kauden faktat täältä!

Uusi kausi alkaa lauantaina 26.8.2023 ja pitää sisällään uuden solistin sekä poikkeuksellisen huipennuksen Tampereen Areenalta! Keräsimme jälleen faktapaketin kahvipöytäkeskusteluiden tueksi.

1. Pelaamaan pääset Yle-sovelluksesta - lataa maksuton sovellus kännykkääsi

Jos sinulla on jo Yle-sovellus asennettuna puhelimeesi, varmista että se on päivitetty uusimpaan versioon.

Jos luet tätä kännykälläsi, tämä linkin kautta pääset lataamaan päätelaitteellesi sopivan Yle-sovelluksen, tämä sama linkki avaa suoraan sinulle Elämäni Biisi -kotipelin.

Jos luet tätä artikkeliä pöytäkoneellasi tai tabletillasi, kaiva esiin kännykkäsi, avaa kamera ja osoita kameralla tätä QR-koodia. Koodissa oleva linkki avaa sinulle Yle-sovelluksen ja Elämäni Biisi -kotipelin.

QR-koodi jolla voit ladata kännykkääsi Yle-sovelluksen ja pelata Elämäni Biisi -kotipeliä.
Kuva: Yle

Voit myös mennä suoraan kännykkäsi Google Play tai Apple Store -sovelluskauppoihin, hae ja lataa sieltä Yle-sovellus.

2. Elämäni Biisi -peli löytyy Yle-sovelluksesta

Yle.fi-sovelluksesta löydät pelin Elämäni Biisi -ohjelman kauden aikana. Jos et heti sitä huomaa, skrollaa etusivua vähän alaspäin ja etsi Elämäni Biisi -ilmoitusta. Yle.fi-sovelluksesta löydät myös muuta Ylen sisältöä. Jos peli on poistunut etusivulta, pääset mobiililaitteellasi kotipeliin tämän linkin kautta.

 • Kaveripeliä voit pelata milloin vaan, kavereittesi kanssa, omassa paikassa ja omalla ajalla.

 • Jaksopeliä pelataan samalla kun katsot Elämäni Biisi -ohjelmaa telkkarista tai Yle Areenasta. Elämäni Biisin tuore 4. kausi alkaa lauantaina 26.8. Yle TV1-kanavalla ja tämän jälkeen Yle Areenassa.

Ruutukaappaus Elämäni Biisi -kotipelistä: etusivu

3. Sitten pelaamaan kaveripeliä!

Peliä varten tarvitaan kavereita kokoon, yksi kännykkä sekä pääsy biiseihin (esim. hakemalla niitä eri nettipalveluista).

Ruutukaappaus Elämäni Biisi -kotipelistä: laita monta pelaajaa pelaa
Kuva: Yle
 • Pelaajat syöttävät kiertävään kännykkään, kukin vuorollaan, oman nimensä sekä valitsemansa elämänsä biisin - älä kerro muille tässä vaiheessa mikä biisi se on.

 • Elämäsi biisi on joku musiikkikappale, joka merkitsee sinulle todella paljon tai siihen liittyy joku muisto tai tarina.

 • Tämän jälkeen kuunnelkaa biisit sekalaisessa järjestyksessä. Biisien kuunteluun tarvitsette erillisen musiikintoistovälineen - toisen kännykän, CD-soittimen, kasettimankan.

 • Arvuutelkaa kukin vuorollanne, kenen elämän biisistä on kyse. Voit vapaasti spekuloida ääneen kenen biisi on kyseessä. Kun kyseessä on oma elämäsi biisi, älä paljasta itseäsi! Bluffaa ja yritä uunottaa!

 • Lopuksi ratkeaa, kuka arvasi parhaiten ja mikä on kenenkin biisi. Kertokaa toisillenne tarinat biisien takana.

Ruutukaappaus Elämäni Biisi -kotipelistä: Kuuntele biisi
Kuva: Yle

Pelin kesto on neljällä hengellä on reilut 30 minuuttia.

 • Lopuksi saatte keskinäisen pistejärjestyksen - kuka näki parhaiten kavereiden bluffin läpi ja voitti pelin. Kännykän omistaja voi jakaa tuloksensa somessa, syksyllä 2021 tuloksensa jakaneiden kesken arvomme viikoittain lippuja Elämäni Biisi -katsomoon Tampereen Mediapolikseen.

Elämäni Biisi -kaveripelin tulosruutu
Kuva: Yle
Elämäni Biisi -kännykkäpelin pistenäkymäruutu
Kuva: Jyri Loikkanen / Yle

Elämäni Biisi -arvonnan tarkemmat säännöt

 • Arvonta-aika 26.8. - 4.11.2023

 • Arvontaan voi osallistua pelaamalla joko Elämäni Biisi -jaksopelin tai -kaveripelin ja jakamalla pelin loputtua pelituloksensa joko Instagramissa tai Facebookissa.

 • Varmista että tulospostauksessasi näkyy tunniste #elämänibiisi

 • Lisäksi pidä huolta että somepostauksesi näkyvyysasetukset ovat julkiset, jotta näemme postauksesi ja voit osallistua arvontaan.

 • Viikoittain arvomme viikoittain lippuja sinulle ja kaverillesi Elämäni Biisin kuvauksiin Tampereen Mediapolikseen tai vaihtoehtoisesti muun Elämäni Biisi -tuotepalkinnon.

 • Otamme voittajiin ko. somekanavan kautta yksityisviestin kautta yhteyttä ja pyydämme yhteystietoja lippujen / tuotteen lähettämiseksi.

 • Facebook tai Instagram eivät ole osallisia arvonnassa.

 • Emme kerää mitään muita yhteystietoja ja voittajien yhteystiedot hävitetään arvonnan jälkeen.

 • Kun olet ilmoittautunut kotipelissä koko kauden tulostauluun, voit kilpailla koko kauden parhaan kotipelaajan tittelistä. 10. jakson jälkeen tulostaulukon paras pelaaja kutsutaan kaverin kanssa kokemaan Tampere Areenan finaalijakson suoran lähetyksen tunnelmaa. Tasapistetilanteessa voittaja arvotaan.

  Artikkelia päivitetty 11.3.2020, lähetyspäivämäärät muokattu kevään 2020 uusintakauden mukaisiksi.

  Artikkelia päivitetty 27.8.2020, lähetyspäivämäärät sekä kotipelin ohjeet muokattu syksyn 2020 uuden esityskauden mukaisiksi.

  Artikkelia päivitetty 16.8.2021, lähetyspäivämäärät sekä kotipelin ohjeet muokattu syksyn 2021 uuden esityskauden mukaisiksi.

  Artikkelia päivitetty 10.8.2022, lähetyspäivämäärät sekä kotipelin ohjeet muokattu syksyn 2022 uuden esityskauden mukaisiksi.

  Artikkelia päivitetty 26.8.2022, päivitetty kauden parhaan pelaajan palkintotiedot.

  Artikkelia päivitetty 25.8.2023, lähetyspäivämäärät sekä kotipelin ohjeet muokattu syksyn 2022 uuden esityskauden mukaisiksi.