Hyppää pääsisältöön

Lapset

Pikku Kakkosen Eskari -sovelluksen UKK - usein kysytyt kysymykset

Mitä haluat tietää Pikku Kakkosen Eskari -sovelluksesta tai sen käytöstä?
Haluatko antaa kehitysehdotuksia?

Haluan ladata tai päivittää Pikku Kakkosen Eskari -sovelluksen. Miten se tehdään?

Voit ladata Pikku Kakkosen Eskari -sovelluksen iOS- ja Android -laitteille laitteen sovelluskaupasta. Laitteiden minimivaatimukset ovat Android 5.1 tai iOS 11.0. Sovelluksen lataaminen on maksutonta.

Kaksi lasta käyttämässä Pikku Kakkosen Eskari -sovellusta
Kuva: Yle Kuvapalvelu

Miksi Pikku Kakkosen Eskari -sovellus on tehty?

Pikku Kakkosen Eskari -sovellus on suunniteltu esiopetusikäisille lapsille yhteistyössä eri alojen ammattilaisten sekä pedagogien kanssa. Haluamme tarjota kaikille innokkaille mahdollisuuden päästä loistamaan taidoillaan ja oppimaan uutta omalla tasollaan tavoitteellisesti ja hauskasti. Sisällöt on toteutettu niin, että lukutaidoton lapsi voi käyttää niitä itsenäisesti ja omaan tahtiin.

Millainen Pikku Kakkosen Eskari -sovellus on?

Eskari-sovelluksessa pelaillaan ja leikitään esiopetuksessakin eteen tulevien aiheiden parissa. Pikku Kakkosesta tuttu Reppu-Heppu ja hänen uudet eskarikaverinsa kannustavat lasta leikkiin. Eskari-sovelluksen parissa lapsi pääsee sekä loistamaan taidoillaan että oppimaan uutta erilaisista aiheista omalla tasollaan tavoitteellisesti ja hauskasti. Sisällöt toteutetaan niin, että lukutaidoton lapsi voi käyttää niitä itsenäisesti ja omaan tahtiin. Aikuinen voi siitä huolimatta heittäytyä yhteiseen leikkiin lapsen kanssa.

Sovellus tulee täydentymään useilla erilaisilla sisältökokonaisuuksilla, jotka suunnitellaan yhteistyössä eri alojen ammattilaisten ja pedagogien kanssa.

Miksi lapseni ei voi pelata Pikku Kakkosen Eskari -sovellusta ilman ääniä?

Eskari-sovelluksen peleissä ääni on olennainen osa pelaamista. Esimerkiksi lukivalmiuksiin liittyviä tehtäviä ei ole mahdollista tehdä ilman, että kuulee pelissä annetut äänteet, tavut ja sanat.

Mitä teen, kun iPadin tai iPhonen äänet eivät toimi?

Ääniongelmat johtuvat usein siitä, että laitteen äänet on kytketty pois päältä tai laitteen ääniasetuksista. Sovelluksissa, joissa audio tai video on pääasiallinen sisältö, äänet toimivat, vaikka laite olisikin äänettömällä. Pikku Kakkosen sovelluksessa laitteen äänien tulee olla päällä, jotta ne kuuluvat.

  • Tarkista, että laitteessa on äänet päällä (äänikytkin padin reunassa).

  • Tarkista, että laitetta ei ole asetettu Älä häiritse / Silent mode -tilaan

  • Jos sinulla on kuulokkeet, kokeile kuuluuko äänet kuulokkeiden kanssa.

  • Kokeile asetuksista (asetukset/äänet) säätää äänenvoimakkuutta edestakaisin äänten liukusäätimestä ja testaa vaikuttaako tämä sovelluksen ääniin.

  • Kokeile säätää äänenvoimakkuutta edestakaisin padin alareunasta löytyvän pikavalikon (tulee esiin swaippaamalla) ääniliukusäätimestä ja testaa vaikuttaako tämä sovelluksen ääniin.

  • Sammuta muut käynnissäolevat sovellukset.

Jos et saa ääniä toimimaan näiden toimenpiteiden jälkeen, lähetä viesti osoitteeseen pikkukakkonen@yle.fi

Perheessämme/esiopetusryhmässämme on monta lasta. Haluan, että jokainen lapsi pääsee pelaamaan Eskari-sovelluksen pelejä omalla tasollaan. Miten toimin?

Pikku Kakkosen Eskari -sovellukseen voi luoda useammalle laitetta käyttävälle lapselle oman profiilin. Profiileja voi luoda enintään 7 kappaletta yhdelle laitteelle. Kun avaat sovelluksen, pääset luomaan uuden profiilin tai poistamaan vanhan ennen varsinaisiin pelisisältöihin siirtymistä. Poistamalla profiilin tuhoat siihen liittyvät tiedot, eli käyttäjän etenemisen sovelluksessa. Profiilin poistaminen on numerolukon takana, jotta lapsi ei tee sitä vahingossa.

Minne lapseni profiilin tiedot tallentuvat?

Profiilin tiedot, eli hahmokuva, lapsen suosikkikirjain ja peleissä eteneminen, tallentuvat ainoastaan sille laitteelle, jolla lapsi sovellusta pelaa. Näin hän pääsee jatkamaan pelaamista siitä kohtaa, mihin on aiemmin jäänyt. Tietoja ei missään vaiheessa tallenneta Ylen järjestelmiin.

Olemme lähdössä matkalle, ja lennot kestävät kuusi tuntia. Pystyykö sisältöä lataamaan laitteelle niin, että se toimisi ilman internet-yhteyttä?

Pikku Kakkosen Eskari -sovellus toimii myös ilman internet-yhteyttä.

Mihin otan yhteyttä teknisissä ongelmissa? Mihin voin ehdottaa kehitysideoita?

Teknisistä ongelmista ja kehitysideoista voi lähettää postia osoitteeseen pikkukakkonen@yle.fi.
Päivitetty 27.03.2023.