Hyppää pääsisältöön

Klassinen

Suomalaisnuoret bloggaavat matkalla kansainväliseen kuorokisaan

Tammikuussa 2017 ilo nousi kattoon, kun vantaalainen Vaskivuoren lukion kamarikuoro kuuli valinnastaan Suomen edustajaksi kansainväliseen EBUn Let the Peoples Sing 2017 -kilpailuun, sen lapsi- ja nuorisokuorojen sarjaan. Tässä blogissa kuoro kertoo matkastaan kohti Helsingin Musiikkitalossa lokakuun 14.-15. päivinä käytävää kilpailua.

Let the Peoples Sing: Let the Peoples Sing 2017 Final: Vaskivuori Upper Secondary School Chamber Choir & Jonna Vehmanen (Finland)
Let the Peoples Sing: Let the Peoples Sing 2017 Final: Vaskivuori Upper Secondary School Chamber Choir & Jonna Vehmanen (Finland) - Toista Yle Areenassa

Ja lapsi- ja nuorisokuorojen sarjan voittaja on...!

Nimeni on Liina ja olen laulanut alttojen rivistössä jo neljän vuoden ajan. Olen siis yksi harvoista alumneista, joka pääsi olemaan vielä osa tätä ainutlaatuista kokemusta - valmistuin ylioppilaaksi lukiosta viime keväänä.

Esiintyminen Ylen Kantapöytä-ohjelmassa sai ainakin minut tajuamaan, että odotettu viikonloppu musiikkitalolla oli todella oven takana.

Kantapöytä: Kantapöydässä Let the Peoples Sing -kilpailun suomalaiset osallistujat
Kantapöytä: Kantapöydässä Let the Peoples Sing -kilpailun suomalaiset osallistujat - Toista Yle Areenassa

Musiikkiesityksenä videolla on Aino Kinnusen "Kiven alla kieltäjäni". Haastattelussa ovat Aino sekä Jonna.

LTPS-kuorofinaaliviikonlopun lähtölaukaukseen oli tässä vaiheessa jäljellä enää kolmisen päivää.

Mitä siinä vaiheessa voi vielä tehdä kisasetin eteen?

Johtajamme Jonna Vehmanen ohjasi huomiotamme juuri oikeaan asiaan; toisten kuorolaisten kannustamiseen ja kehumiseen, yhteisen hengen ja tekemisen ilon nostattamiseen. Voittajia olimme jo, sillä olimme päässeet tähän asti. Kappaleita voisi hioa ja hinkata loputtomiin, mutta nyt oli aika nauttia työn hedelmistä, tehdä parhaansa. Tämä energia kannatteli kuoroamme myös koko viikonlopun ajan.

Lauantaina Musiikkitalolle rynnisti joukko iloisia vaskivuorelaisia, ja pienen äänenavaussession jälkeen pääsimmekin tekemään postikorttitervehdystä, mikä julkaistiin kaikkien nähtäväksi sunnuntaina astuessamme kilpailulavalle.

Rajaton-yhtyeen työpajassa oli mahtavaa huomata, kuinka Jussi Chydeniuksen teos Suomenmaa hitsautui yhdeksi, kansalaisuudesta, kielitaidosta ja iästä riippumatta.

Lauantain kohokohta oli tietysti illan Gaalakonsertti, jossa päästiin kuulemaan kutakin kilpailevaa kuoroa, sekä edellisten vuosien voittajakuoroja. Gaalakonsertissa laulaminen toi varmuutta seuraavan päivän kilpailukonserttia varten, lavan akustiikan ja tuntuman tullessa tutuksi, mutta samalla se myös tiivisti jännitystä entisestään, kuullessamme kovatasoisia kanssakilpailijakuoroja.

Let the Peoples Sing: Let the Peoples Sing 2017: Gala
Let the Peoples Sing: Let the Peoples Sing 2017: Gala - Toista Yle Areenassa

Sunnuntaipäivä kului aivan liian äkkiä viimeisten harjoitusten ja henkisen sekä fyysisen valmistautumisen lomassa. Ennen kuin tajusinkaan, oli aika siirtyä lavan taakse odottamaan kuoromme vuoroa.

Kaikki se työ, koko valmistautumisprosessi, jota kanssalaulajani ovat edellisissä blogiteksteissä kuvailleet, tiivistyisi tähän hetkeen, tähän kymmeneen minuuttiin. Kuten arvata saattaa, oli ilmapiiri jännittynyt, hermostunut, innostunut ja vaikka vielä mitä. Oli aika näyttää mihin pystymme.

Tunnelma oli kuin kuhisevassa muurahaispesässä, kuiskutuksia ja liikehdintää joka suunnalla.
"Nyt vaan nautitaan!"
"Muistakaa biisien tunnelmat!"
"Vedetään täysillä!"
"Hyvä kamis!"

Uskon puhuvani kaikkien puolesta, kun sanon kisavedon menneen hyvin. Lavalta poistuessa ei ollut enää millään pienillä virheillä väliä, helpotus ja lavalla adrenaliininpurkauksen mukana syntynyt laulamisen riemu sekä musiikkitalon kilpailuyleisön lämmin vastaanotto sai hymyn jokaisen kuorolaisen huulille.

Tämä riemu yltyi rajattomaksi kilpailun tulosten julkistamisen yhteydessä. Epäusko, ilo, onnistuminen. Sitä tunteiden sekamelskaa on vaikea kuvailla!

Let the Peoples Sing: Let the Peoples Sing 2017 Final: Prize Giving Ceremony of Children and Youth Category & the Silver Rose Bowl
Let the Peoples Sing: Let the Peoples Sing 2017 Final: Prize Giving Ceremony of Children and Youth Category & the Silver Rose Bowl - Toista Yle Areenassa

Haluan tässä hetkessä kiittää kaikkia osapuolia, joiden avulla olemme me, tavalliset nuoret lukiolaiset, olemme päässeet osaksi tätä kaikkea.
Kiitos Ylelle tästä mahdollisuudesta ja kokemuksesta.
Kiitos kilpailunjärjestäjille, tuomaristolle, Helsingin musiikkitalon väelle.
Kiitos ainutlaatuiselle kuoronjohtajallemme Jonna Vehmaselle, jonka kärsivällinen, kannustava ja äidillinen pedagogin ote on paimentanut kuoromme parhaat puolet esiin.
Kiitos Moona Nevalaiselle, joka huolehti kisasetin koreografiasta sekä laulajien optimaalisista lauluasennoista.
Kiitos koulun ulkopuolisille ammattilaisille, jotka ohjeistitte ja neuvoitte kuoroamme parhaaseen lopputulokseen.
Kiitos Vaskivuoren lukiolle koko henkilökuntineen ja oppilaineen. Koulu on ollut hyvä paikka kasvaa laulajana ja ihmisenä.
Lopuksi vielä iso kiitos teille kaikille blogia ja kilpailua seuranneille.

Kuoromme toiminta ei muuten lopu tähän, meitä pääsee kuulemaan syksyn (ja kevään) aikana vielä useaan otteeseen:

Pe 17.11. Yhteiskonsertti Sibelius-lukion kamarikuoron, tyttökuoron ja Puolalanmäen lukion kamarikuoron kanssa Sibelius-lukiolla klo 19

Ke 13.12. Esiintyminen Temppeliaukion kirkossa Kauneimmissa Joululauluissa klo 19

To 14.12. Vaskivuoren lukion kuorojen joulukonsertti Myyrmäen kirkossa klo 19

Ohjelma ei ole enää saatavilla
Kantapöytä 11.10.2017
Kantapöytä 11.10.2017 - Toista Yle Areenassa

Kuoron piipahdus Kantapöydän suorassa lähetyksessä Musiikkitalon kahvilassa 11.10.2017.

Musiikkiesityksenä videolla on Aino Kinnusen "Kiven alla kieltäjäni".

Haastattelussa ovat Aino sekä Jonna.

Vaskivuoren lukion kamarikuoro ja kuoronjohtaja Jonna Vehmanen.

Mikä on se mystinen "paras mahdollinen lopputulos"?

Olen Venla, toiselta nimeltäni Vaskivuoren lukion kamarikuoron ykkösaltto.

Treenaus Let the Peoples Sing -kisaa varten on kestänyt monta kuukautta, ystävänpäivästä syyssateisiin asti, mutta nyt on enää muutama yö jäljellä itse kilpailuun.

Kisabiisejä ollaan pyöritelty, veivattu ja pohdiskeltu. Välillä olemme laulaneet samaa pätkää kymmeniä kertoja putkeen, jotta kaikki varmasti osaavat oman osuutensa.

Välillä taas olemme pysähtyneet pohtimaan laulun sanoja tai kappaleen syvempää merkitystä: Millainen tunne, sävy, ääni tai katse tähän kappaleeseen sopisi? Mitä jokainen meistä yksilönä voi tehdä, jotta kokonaisuus kuulostaisi vieläkin paremmalta? Miten me yhdessä saamme parhaan mahdollisen lopputuloksen?

Perjantai-iltana ponnistelua, maanantai-iltapäivänä iloa!

Välillä kuoroharjoitukset ovat olleet ponnistus perjantai-iltana, välillä maanantai-iltapäivän ilo. Treeniaikataulu on ollut intensiivinen.

Laulamaan on tultu esimerkiksi suoraan ylioppilaskokeesta, villasukat jalassa ja silmät melkein ummessa. Se vasta ponnistus olikin, mutta jälkeenpäin ajateltuna jokainen harjoituskerta on ollut merkittävä parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi.

Mikä tämä mystinen “paras mahdollinen lopputulos” sitten on? Vielä on mahdotonta sanoa, millä uudella tavalla kisaohjelmistomme syttyy eloon, kun pääsemme pitkän odotuksen ja valmistautumisen jälkeen musiikkitalon lavalle esiintymään.

Varmaa on kuitenkin se, että tulemme esittämään huolella harjoitellun kokonaisuuden, joka jo viime lauantaina, Farmasialiiton 100-vuotisjuhlassa esitettynä, hurmasi kaikki farmaseutit puolelleen.

Tämä viikko koostuu viimeisistä harjoituksista, Yleisradion Kantapöytä-ohjelmaan osallistumisesta sekä aamunavauksen pitämisestä omalle koululle.

Viikonloppuna löydämme itsemme Musiikkitalolta kansainvälisen hulinan keskeltä ja sunnuntai-iltana pääsemme näyttämään osaamisemme musiikkitalon yleisölle, Suomelle ja koko Euroopalle.

Kisojen jälkeen olo on varmasti haikea, onhan tämä ollut pitkä prosessi, mutta nyt on aika nauttia kisaviikonlopun tuomista uusista kokemuksista ja ennen kaikkea sunnuntai-illan finaalista!

Nuoria kuorolaisia.

Vaskivuoren lukion kamarikuorolainen on...

...17 vuotta 11 kk vanha.
...hän omaa 172,6 cm pitkän varren ja laulaa tukevasti jalat maassa 39,5 numeron kengillään.
...Vaskivuoren lukion kamarikuorolainen on laulanut kuorossa keskimäärin 1,6 vuotta ja laulaa tällä hetkellä yhteensä 1,5 kuorossa.
...kotona hänen kuorolaulannastaan nauttii 1,5 sisarusta sekä 1,1 lemmikkieläintä.

Meille vai teille?

Nuoria kuorolaisia.
Kuvateksti Kahvi vai tee?

(Suluissa vastausprosentit):

Linnanmäki - Särkänniemi (85/15)

Päivä - (33/67)

Vivaldi - Bach (67/33)

Hippi - Hipsteri (41/59)

Hiilihapoton vesi - Hiilihapollinen vesi (93/7)

Uhka - Mahdollisuus (15/85)

Meille - Teille (26/74)

Coca-cola - Pepsi (78/22)

Klassinen - Rytmimusiikki (19/81)

Tyyny - Peitto (15/85)

Frendit - How I met your mother (63/37)

Kahvi - Tee (41/59)

Bussi - Juna (44/56)

Cheek - Elastinen (33/67)

Ananas pizzassa - Ei ananasta pizzaan, kiitos! (63/37)

Vaskivuoren lukion kamarikuoron laulajia.

Lopputulos tulee olemaan well done!

Hei! Tässä kirjoittelevat kamarikuoron ykkösbasso Leevi ja kakkosbasso Julius.

Let the peoples sing -kisa on jo oven takana. Mieli on myrskyisä vaikka on aurinkoinen sää, ja tuntuu ettei koulunkäynnistäkään tule mitään kun keskittyy vain laulun hienoihin saloihin. Ei saa nukuttua. Kestääkö mun pää?

Kyllä! Sillä tässä blogissa jätetään kisat omaan arvoonsa. Jokaiseen matkaan kuuluu pieni hengähdystauko. Eihän huippusävellystäkään sävelletä ilman taukoja. Pohdimme nyt kuoroa hieman eri näkökulmasta kuin yleensä. Let the people think outside of the box!

Kuoro on kuin Burgeri

Se pitää rakentaa hyvin, että se kuulostaa hyvältä ja jättää unohtumattoman vaikutelman . Mistä aineksista täydellinen burgeri koostuu?

Sämpylä

Se pitää koko rakennelman kasassa ja pyrkii pitämään kaikki ainekset yhdessä. Kuorossa “sämpylänä” toimii kuoronjohtaja. Kuoronjohtaja on pohja ja kansi kaikelle mitä lähdetään tekemään. Hänen vastuullaan on kokonaisuus.

Salaatti

Ei välttämättä se lempiosa burgerissa. Lopputulos jää kuitenkin latteaksi ilman sitä. Kuorossa “salaatti” on äänenavaus, joka tehdään joka treenien alussa. Se tuo raikkautta kuoron sointiin, ja äänihuulesi kiittävät!

Hyvät mausteet

Burgeriin täytyy myös valikoida parhaat mausteet. Ja se onnistuu vain testaamalla muutamaa eri vaihtoehtoa. Mausteiden täytyy myös sopia keskenään. Kuoron “mauste” on laulajat. Kuoroomme on pääsykokeet, ja sitä kautta olemme saaneet parhaat laulajat riveihimme!

Pihvi

Burgeri on kokonainen pihvin kera. Täydellisen pihvin löytäminen ja sen rakkaudella valmistaminen eivät ole helppoja tehtäviä, mutta kuoronjohtaja tietää mikä pihvi on sopivin mausteille. “Pihvi” on kuorossa sävellykset joita lähdetään laulamaan. Kun sävellys ja laulajat elävät sopusoinnussa, on lopputulos parhaimmillaan bigger than life -kokemus.

Kumpikin meistä allekirjoittaa, että olemme etuoikeutettuja olemaan osa täydellistä burgeria… siis kuoroa.

Vaskivuoren lukion kamarikuoron laulajia.
Vaskivuoren lukion kamarikuoron laulajia.
Vaskivuoren lukion kamarikuoron laulajia.
Vaskivuoren lukion kamarikuoron laulajia.

Toivomme kuoronjohtajallemme ja muille kuoron laulajille sinnikkyyttä ja iloa viimeisen kuukauden treeneihin!

Käykää viikonloppuisin rauhallisella iltakävelyllä, niin lopputulos tulee olemaan well done!

Vaskivuoren lukion kamarikuoron johtaja Jonna Vehmanen ja kuorolaispojat Leevi ja Julius.
Kuvateksti Kuoronjohtaja Jonna Vehmanen ja blogin kirjoittajat Leevi ja Julius.
Vaskivuoren lukion kamarikuoro.

Lomat on vietetty ja loppuhionta kohti lokakuun kisaa on alkanut

Olen Aino ja kuulun Vaskivuoren lukion kamarikuoron alttosektioon.

Olen mukana kuorossa nyt neljättä vuotta. Kuoro on siis ollut osa lukio-opintojani alusta alkaen, ja sen myötä siitä on tullut minulle tärkeä ja kotoisa ympäristö.

Kamiksen kanssa olen päässyt esiintymään valtavan paljon ja hyvin erilaisissa tilaisuuksissa. Yksi ehdottomasti merkittävimmistä esiintymisistä kuoron kanssa tulee olemaan tämän syksyn Let the Peoples Sing.

Kisoihin valmistautuminen on kuoromme osalta täydessä vauhdissa. Kilpailubiisit ovat jo hyvässä kunnossa, ja tästä eteenpäin keskitytään hiomaan ne erinomaiseen kuntoon.

Viikko sitten otimme ison harppauksen eteenpäin kisaohjelmiston osalta, kun pääsimme viettämään yhdessä viikonlopun Holman leirikeskuksessa. Kaksi lauluntäyteistä päivää tuotti paljon tulosta ja viikonlopun päätteeksi biisit alkoivat kuulostaa hyvältä ja saivat myös lisää tulkinnallista ulottuvuutta.

Mukana leirillä oli myös Vaskivuoren tanssilukion johtaja Moona Nevalainen. Hänen kanssaan teimme kisabiiseihin pientä koreografiaa ja asemointia Musiikkitalon lavaa varten.

Moona myös korjaili meidän kuorolaisten lauluasentoja ja ryhtiä viikonlopun mittaan ja piti sunnuntaiaamuna ihanan alkulämmittelyn. Tästä oli valtavan paljon hyötyä – kaksi täyttä päivää laulamista vetää nimittäin voimat, jos sen tekee huolehtimatta omasta kehostaan.

Holman kuoroleiri oli kaiken kaikkiaan todella positiivinen kokemus. Ruoka oli hyvää, saimme paljon aikaan ja nauroimme katketaksemme lauantain iltaohjelmassa, jonne jokainen stemma oli keksinyt jotakin ohjelmaa. Kun teimme koko viikonlopun intensiivisest töitä yhteisen tavoitteen eteen, kuoromme tuntui hitsautuvan yhteen tiiviiksi ryhmäksi.

Tällaisen yhteishengen löytyminen ei todellakaan ole itsestäänselvyys – varsinkaan lukiokuorossa, jossa iso osa laulajista vaihtuu aina vuoden välein. Tulevina viikkoina kuorotreenejä tulee olemaan entistä enemmän kun Let the Peoples Sing -kilpailu lähestyy. Luvassa on myös viimeisiä äänityksiä Pelottomien riemulaulu -levyämme varten.

Töitä siis riittää, mutta onneksi kuorotreenit eivät tunnu työn tekemiseltä, vaan yhdessä laulaminen on pikemminkin vapauttavaa ja rentouttavaa kouluarjen keskellä.

Tampereen sävelessä pärjättiin hyvin - nyt kesälomalle!

Onnenkyyneleitä Tampereen sävelessä

Moikka! Olen Linnea ja laulan Vaskivuoren lukion kamarikuorossa kakkosalttoa. Olen laulanut kuorossamme nyt kaksi vuotta: kuorotoiminta on siis ollut osa kouluarkeani koko lukiourani ajan. Kamarikuoron toiminta on rikastuttanut lukioaikaani paljon: olen muun muassa saanut uusia ystäviä, päässyt harjoittelemaan esiintymistaitoja erilaisissa tilanteissa, matkustelemaan, levyttämään ja tietysti kilpailemaan.

Näiden kuluneen kahden vuoden aikana olemme osallistuneet kahteen kilpailuun. Ensimmäisen kerran olin kuorokilpailuissa viime keväänä, kun osallistuimme Belgiassa järjestettäville Euroopan nuorisokuorofestivaaleille. Sijoituimme tuolloin omassa sarjassamme ensimmäiselle sijalle ja saimme lisäksi Cum Laude -erityismaininnan. Palkintojenjakotilaisuuden voitonhuuma ja euforian tunne ovat edelleen kirkkaina mielessä.

Belgian kilpailuvoittoakin kirkkaampana mielessä on kuitenkin viimeviikkoinen, meidän osaltamme kovin menestyksekäs Tampereen Sävel. Kilpailimme Tampereella torstaina. Kilpailuvedon jälkeen olo oli samalla rauhallinen ja jännittynyt. Tuomariston mielipiteitä esittämistämme teoksista spekuloi yksi jos toinenkin. Moni meistä pohti esimerkiksi seuraavia kysymyksiä: Olimmeko valinneet liian vaikeita kappaleita? Huomasiko tuomaristo muutamat virheemme? Oliko settimme tarpeeksi monipuolinen, ja toiko se kuoromme parhaat puolet esiin?

Palkintojenjakotilaisuus järjestettiin kuitenkin vasta sunnuntaina, joten saimme jännittää tuloksia muutaman päivän. Lauantai-iltana saimme hyviä uutisia, meidät oli valittu esiintymään Tampereen sävelen päätöskonserttiin. Seuraavana aamuna matkasimme siis uudestaan Tampereelle kohti päätöskonserttia ja palkontojenjakotilaisuutta. Konsertissa esitimme täydelle Tamperetalon salille Anna-Mari Kähärän kappaleen Kuka nukkuu tuutussasi. Päätöskonsertin jälkeen seurasi pitkään odottamamme hetki: tulosten julkistaminen ja palkintojenjako.

Tampereen Säveleen osallistui tänä vuonna 54 kuoroa, joista 8 oli ulkomaalaisia. Kuorojen arvostelu tapahtuu Tampereen Sävelessä leimoilla: pronssisilla, hopeisilla ja kultaisilla, joita annetaan yhdestä kolmeen kappaletta. Lisäksi kilpailussa voidaan jakaa Grand Prix-palkinto, mikäli joku kuoroista yltää kolmen kultaleiman suoritukseen. Tänä vuonna yksikään kuoroista ei kuitenkaan saavuttanut parasta mahdollista kolmen kultaleiman tulosta, ja näin ollen myöskään Grand Prix-palkintoa ei jaettu. Muuten leimoja jaettiin kilpailussa aina yhdestä pronssileimasta kahteen kultaleimaan.

Kahden kultaleiman arvoisia suorituksia oli 54 kuoron joukossa viisi. Näille viidelle kilpailussa menestyneimmille kuorolle jaettiin lisäksi 1500 euron arvoinen stipendi.

Meidän kuoromme, Vaskivuoren lukion kamarikuoro, oli yksi näistä viidestä kuorosta, jotka saavuttivat kahden kultaleiman tuloksen. On sanomattakin selvää, että fiilikset olivat tulosten julkaisun jälkeen huikeat.

Me ylitimme itsemme, kevään ahkera harjoittelu palkitsi meidät. Ilon huudahdusten, adreanaliiniryöppyjen sekä onnenkyyneltäytteisen palkintojenjakotilaisuuden jälkeen suuntasimme väsyneinä, mutta onnellisina kohti kotia.

Seuraavana ajatuksissamme siintää syksyn Let the Peoples Sing -kilpailu. Mutta ensin lomaillaan!

Kaksi kultaista merkkiä - jee!
Kuvateksti Yksi viidestä kuorosta, joka saavutti kaksi kultaista merkkiä. Jee!
Vaskivuoren lukion kamarikuoro äänitystauolla Seutulan kappelin edustalla, toukokuu 2017.

Alussa jännitti enkä uskaltanut jutella kenenkään kanssa

Olen Anniina ja laulan Vaskivuoren lukion kamarikuorossa ykkösalttoa. Pyrin ja pääsin kamikseen ykkösvuoden syksyllä eli melkein heti kun aloitin Vaskivuoressa.

Ensimmäinen keikkani kamiksen kanssa taisi olla Myyrmannin ravintolamaailman avajaisissa. Muistan, kun minua jännitti. Minua jännitti vain olla mukana koko kokoonpanossa. Niin monta taitavaa laulajaa sekä nousevaa muusikkoa, joita arvostan. En silloin vielä uskaltanut jutella kovin avoimesti kenenkään kanssa. Olin vasta saapunut Vaskikseen uutena opiskelijana, ykkösenä, joka ei oikein vielä tiennyt näistä koulun menoista.

Minulla oli alussa myös pieniä ongelmia kuuluvan ääneni kanssa. En oikein osannut laulaa kuorossa, joka kuului siten, että oma ääneni erottui joukosta herkästi. Voisin sanoa, etten ehkä sopeutunut kovin nopeasti. Ajan kanssa kokemukseni on kasvanut ja olen oppinut rentoutumaan muiden kuorolaisten seurassa myös esiintymisten kautta.

Tämän vuoden aikana olemme esiintyneet ainakin Itsenäisyyspäivän juhlassa, joulukonsertissa, äitienpäiväkonsertissa, rehtorimme Eira Kasperin eläköitymisjuhlassa sekä Ateneumissa kahteen otteeseen. Jokaisen esityksen jälkeen on tullut vain varmempi olo itsestään sekä asioista, mitä tekee.

Olen tutustunut uskomattomiin ihmisiin kamarikuoron kautta ja saanut tilaisuuksia laulaa sooloja biiseissä, josta pidän erityisesti! On vain jotenkin ihanaa tietää, että takana seisoo ihmisiä, jotka tukevat joka tilanteessa.

Erilaisten konserttien ja esiintymisten lisäksi olemme kamiksen kanssa tämän vuoden aikana myös äänittäneet useaan otteeseen. Viime viikonloppuna äänitimme syksyllä ilmestyvää suomalaisen musiikin levyä varten kaksi päivää Seutulan kappelissa.

Aurinkoisina päivinä kirkkosalin sisäämpötila kohosi melkoisesti, mutta saimme kun saimmekin kaikki suunnitellut biisit purkkiin. Näillä näkymin “Pelottomien riemulaulu” -levymme ilmestyy loppuvuodesta.

Vaskivuoren lukion kamarikuoro, joht. Jonna Vehmanen, äänittämässä Seutulan kappelissa toukokuussa 2017.
Kuvateksti Seutulan kappelissa.

Ensimmäinen kamarikuoron nauhoitus, joissa olen ikinä ollut, oli nauhoitus juuri Let the Peoples sing -kilpailuun, joka onkin yksi jännityksen aiheista tulevana syksynä!

Ennen sitä pääsemme näyttämään taitojamme Tampereen sävelen kuorokatselmuksessa, joka onkin jo pian, heti kesäkuun alkupuolella. Biisejä on harjoiteltu hiki hatussa ja hiljalleen palikat alkavat loksahdella paikoilleen. Voin jo nyt itsevarmasti sanoa, että hienolta kuulostaa!

Klassinen: Vantaalainen Vaskivuoren lukion kamarikuoro esittäytyy
Klassinen: Vantaalainen Vaskivuoren lukion kamarikuoro esittäytyy - Toista Yle Areenassa

Aito, kunnianhimoinen, mielettömän musikaalinen ja ihana kuoro! - Katso video!

Musiikin maisteri Jonna Vehmanen on johtanut Vaskivuoren lukion kamarikuoroa vuodesta 2011. Kuoron ohjelmisto on tyylillisesti laaja, kirjo ulottuu kansanmusiikkisovituksista poppiin ja modernista romantiikan ajan klassikoihin. Tärkeää on kuitenkin, että kaikki teokset ovat nuorille äänille sopivaa laulettavaa.

Tänä keväänä ohjelmistossa on ollut paljon suomalaista musiikkia itsenäisyyden juhlavuodesta johtuen. Juuri nyt työn alla on suomalaisen kuoromusiikin levytys. Äänitteeltä löytyy erityisesti vaskivuorelaisten tekijöiden sävellyksiä ja sovituksia.

Kuoronjohtajan haasteisiin kuuluu laulajiston jatkuva vaihtuvuus, koska kyseessä on lukiokuoro. Nyt Jonna valmentaa kuoroa lokakuun puolivälissä Helsingin Musiikkitalossa käytävään Let the Peoples Sing -kilpailuun.

Blogin alkajaisiksi kuorolaiset kirjoittivat liitutaululle valikoiman kuoronjohtaja Jonnaa kuvaavia adjektiiveja...

Adjektiiveja liitutaululla.

Lue lisää kilpailusta ja sen historiasta EBUn nettisivuilta.