Hyppää pääsisältöön

Lapset

Pikku Kakkosen UKK - usein kysytyt kysymykset

Miten pääsen juontajaksi Pikku Kakkoseen tai miksei piirustukseni näy Pikku Kakkosen postissa? Näihin ja moniin muihin kiinnostaviin kysymyksiin löytyy nyt vastaus yhdestä paikasta. Jos mieltäsi askarruttaa kysymys, johon et löydä artikkelista vastausta, voit lähettää kysymyksesi osoitteeseen pikkukakkonen@yle.fi.

Pikku Kakkosen logokuva

Pikku Kakkosen posti

Missä lapseni Pikku Kakkosen postiin lähetetty piirros julkaistaan?

Pikku Kakkosen postiin lähetettyjä piirustuksia voi nähdä Iinan esittelemänä aina tiistai-iltojen Pikku Kakkosessa sekä perjantaiaamujen Pikku Kakkosen posti -ohjelmassa. Tämän lisäksi piirustuksia käytetään muuallakin. Niitä vilahtelee muun muassa arkiaamujen juonnoissa ja Pikku Kakkosen Facebook- ja Instagram -sivuilla. Areenassa posteja löytyy Pikku Kakkosen posti -sarjasta, jossa on julkaistuna myös erikoislähetyksiä, jotka löytyvät vain Areenasta. Niissä Iinan seurana on aina lapsivieras.

Mitä tapahtuu Pikku Kakkoseen lähetetylle postille?

Saamme vuosittain tuhansia kirjeitä. Kaikki Pikku Kakkosen postiin tulevat kirjeet avataan ja piirustukset katsellaan ja tarinat luetaan. Osa töistä esitellään Pikku Kakkosen postin televisiolähetyksissä ja Areenassa julkaistavissa Pikku Kakkosen postin erikoislähetyksissä. Posteja tulee niin paljon, ettei niitä kaikkia ikävä kyllä pystytä sisällyttämään ohjelmiimme, mutta jokainen posti on meille arvokas.

Mikä on Pikku Kakkosen postiosoite?

Voit lähettää Pikku Kakkoseen postia osoitteeseen pikkukakkonen@yle.fi tai kirjoittaa Pikku Kakkosen postiin osoitteella Pikku Kakkosen posti, PL 347, 33101 Tampere. Jos lähetät piirustuksen sähköpostilla, ota siitä mahdollisimman hyvälaatuinen kuva, jotta piirustuksen käyttäminen olisi mahdollista.

Askartelut

Voiko Pikku Kakkoseen lähettää askarteluja?

Askarrellaan -ohjelmaa kuvataan aina silloin tällöin ja siihen voi lähettää omia askarteluja sekä ideoita tuttuun osoitteeseen: Pikku Kakkonen / Askarrellaan, PL 347, 33101 Tampere.

Nimipäiväonnittelu

Lastani harmittaa, että hänen nimensä ei näy nimipäiväonnitteluissa, olisiko mahdollista lisätä hänen nimensä sinne?

Päivitämme Nimipäiväonnitteluja virallisen suomenkielisen nimipäivälistan mukaan. Seuraavat lisäykset nimipäivälistalle tehdään vuonna 2025, joten uusia nimiä lisätään animaatioihin vasta silloin. Nimipäiväonnittelut ovat katsottavissa Areenassa nimipäivän aamusta iltaan saakka. Emme julkaise nimipäiväonnitteluita muina päivinä.

Konsertit ja yleisötapahtumat

Koska tulee uusi konsertti?

Erilaisia Pikku Kakkosen konsertteja toivotaan paljon. Tiedotamme kaikista tulevista tapahtumista aina yle.fi/lapset – sivustolla.

Esiintymisestä Pikku Kakkosessa

Miten pääsen osallistumaan Pikku Kakkosen ohjelmaan?

Pikku Kakkosen postin yhteydessä vierailee satunnaisesti lapsia. Mahdollisesta vierailusta voi kysyä sähköpostitse osoitteesta teija.ryosa@yle.fi. Sähköpostissa kannattaa kertoa lisää lapsesta, hänen harrastuksistaan ja kiinnostuksen kohteistaan. Toisinaan haemme lapsia myös esiintymään joissakin Pikku Kakkosen ohjelmissa. Tällaisista avoimista hauista kerrotaan yle.fi/lapset–sivustolla sekä Pikku Kakkosen Facebook- ja Instagram -sivuilla.

Miten Salasaaren seikkailijoihin pääsee mukaan?

Salasaaren seikkailijat on kokonaisuudessaan jo kuvattu, joten siihen ei enää voi osallistua. Uusista yleisötapahtumista tiedotamme yle.fi/lapset -sivustolla sekä Pikku Kakkosen sometileillä.

Miten Pikku Kakkoseen pääsee töihin?

Voit kirjoittaa vapaamuotoisen hakemuksen ja lähettää sen osoitteella teija.ryosa@yle.fi. Kerro hakemuksessa, miksi olet kiinnostunut työskentelemään Pikku Kakkosessa ja mitä osaamista toisit mukanasi Pikku Kakkoseen. Meillä ei ole tällä hetkellä vapaita tehtäviä, mutta otamme mielellämme hakemuksia vastaan myöhempää tarvetta ajatellen. Ylen avoimet työpaikat ilmoitetaan täällä.

Vierailuista Pikku Kakkosessa

Miten pääsee yleisöksi Pikku Kakkosen ohjelmiin?

Tällä hetkellä Pikku Kakkosessa ei ole ohjelmaa, jossa olisi mukana yleisöä. Tampereen Mediapoliksessa järjestetyt Yle Visiitti -kierrokset ovat koronan takia tauolla. Uusista yleisötapahtumista tiedotamme yle.fi/lapset -sivustolla sekä Pikku Kakkosen sometileillä.

Pikku Kakkosen netti ja sovellus

Miksi kaikki Pikku Kakkosen netistä löytyvät pelit eivät ole sovelluksessa?

Pikku Kakkosen nettisivut oli toteutettu Flashilla, jota selaimet eivät enää tue. Pikku Kakkosen uudet sisällöt löytyvät Pikku Kakkosen sovelluksesta ja Pikku Kakkosen Eskari -sovelluksesta. Sovellukset on ladattavissa Android- ja iOS -laitteiden sovelluskaupoista.

Pikku Kakkosen sovelluksen ja Eskari-sovelluksen UKK-artikkeleista löytyy lisätietoa sovelluksista ja niiden käytöstä.

Muita Pikku Kakkoseen liittyviä kysymyksiä

Onko mahdollista saada tv-ohjelmia tallenteena?

Tekijänoikeudet ja ohjelmien sopimukset rajoittavat ohjelmien jakamista eteenpäin. Jos haluat tilata ohjelmasta kopion yksityiseen käyttöösi tai yhteisösi sisäiseen tiedotuskäyttöön, se voi olla mahdollista. Ylen arkistomyynti hoitaa keskitetysti Ylen sisältöjen myyntiä yhtiön ulkopuoliseen käyttöön.

Miten voi tarjota Pikku Kakkoselle ohjelma-ajatuksia?

Ohjelmaideoita voi lähettää lastenohjelmien vastaavalle tuottajalle Teija Ryösällä ja ohjelmaehdotuksia valmiista ohjelmatuotannosta Jarmo Oksalle osoitteella jarmo.oksa@yle.fi.

Miksi kaikki ohjelmat eivät löydy Areenasta?

Ohjelmien Areena-julkaisu on riippuvainen tekijänoikeuksista ja ohjelman sopimuksista. Ulkomaisten animaatioiden sopimuksiin kuuluu yleensä mahdollisuus esittää kutakin jaksoa Areenassa 30 päivän ajan tv-lähetyksen jälkeen. Tämän lisäksi moniin sarjoihin on ns. katalogioikeuksia, eli mahdollisuus pitää niitä Areenassa esim. 90 päivän ajan ilman tuota tv-lähetyksen kytköstä. Erilaisia sopimuksia ja rajoituksia on kuitenkin paljon, joten nämä esimerkit eivät päde kaikkiin ohjelmiin.

Miksi viikonlopun Pikku Kakkoset eivät löydy kokonaisina Yle Areenasta?

Viikonlopun ohjelmat lähetetään televisiossa itsenäisinä ohjelmina eikä niitä koota yhteen Pikku Kakkosen iltojen tapaan. Osa katsojista haluaa Pikku Kakkosen yhtenäisenä ja osa irrallisina ohjelmina. Näin palvelemme molempia toivomuksia.

Mistä tiedän, milloin Pikku Kakkosen lähetykset siirtyvät Teemalle?

Siirtyvistä lähetyksistä kerrotaan aina Pikku Kakkosen poikkeavat lähetysajat -artikkelissa.

Miksei Pikku Kakkosessa esitetä vanhoja ohjelmia?

Ohjelmien esittäminen on aina riippuvainen tekijänoikeuksista ja sopimuksista. Monien vanhojen animaatioiden sopimukset ovat päättyneet tai muuten oikeuksien hankkiminen ei ole mahdollista tai tarkoituksenmukaista. Pikku Kakkosessa esitetään silloin tällöin myös vanhempaa ohjelmistoa. Areenasta löytyy oma paikkansa Pikku Kakkosen nostalgiaohjelmille. Myös Elävä arkisto on julkaissut joitakin vanhoja lastenohjelmia. Heiltä voi myös tiedustella mahdollisia uusintaesityksiä.

Miten saan Pikku Kakkosen hahmon esiintymään omaan tilaisuuteeni?
Pikku Kakkonen ei hoida keikkamyyntiä, vaan ohjelmien esiintyjät hoitavat itse mahdolliset keikkatilauksensa Ylen kanssa tehtyjen sopimusten mukaan.