Hyppää pääsisältöön

Lapset

Pikku Kakkosen UKK - usein kysytyt kysymykset

Miten pääsen juontajaksi Pikku Kakkoseen tai miksei piirustukseni näy Pikku Kakkosen postissa? Näihin ja moniin muihin kiinnostaviin kysymyksiin löytyy nyt vastaus yhdestä paikasta. Jos mieltäsi askarruttaa kysymys, johon et löydä artikkelista vastausta, voit lähettää kysymyksesi osoitteeseen pikkukakkonen@yle.fi.

Pikku Kakkosen logokuva

Pikku Kakkosen posti

Missä lapseni Pikku Kakkosen postiin lähetetty piirros julkaistaan?

Iina esittelee lasten piirustuksia aina tiistai-iltaisin Pikku Kakkosen ohjelmien lomassa. Lisäksi piirustuksia esitellään myös perjantaiaamuisin. Lasten Areenasta löytyy myös Pikku Kakkosen postin erikoislähetys, jossa Iinan seurana piirroksia esittelemässä on lapsivieras. Postitarinoita ja piirroksia esitetään satunnaisesti myös Pikku Kakkosen aamun juonnoissa, Pikku Kakkosen Facebook-sivulla sekä Pikku Kakkosen radio-ohjelmassa Yle Areenassa. Juontajat Tuomo ja Iina ovat tehneet myös lauluja lasten tarinoiden pohjalta.

Mitä tapahtuu Pikku Kakkoseen lähetetylle postille?

Saamme vuosittain tuhansia kirjeitä. Kaikki Pikku Kakkosen postiin tulevat kirjeet avataan ja piirustukset katsellaan ja tarinat luetaan. Osa töistä esitellään Pikku Kakkosen postin televisiolähetyksissä ja Lasten Areenassa julkaistavissa Pikku Kakkosen postin erikoislähetyksissä.

Mikä on Pikku Kakkosen postiosoite?

Voit lähettää Pikku Kakkoseen postia osoitteeseen pikkukakkonen@yle.fi tai kirjoittaa Pikku Kakkosen postiin osoitteella Pikku Kakkosen posti, PL 347, 33101 Tampere.

Nimipäiväonnittelu

Lastani harmittaa, että hänen nimensä ei näy nimipäiväonnitteluissa, olisiko mahdollista lisätä hänen nimensä sinne?

Päivitämme Nimipäiväonnitteluja virallisen suomenkielisen nimipäivälistan mukaan. Emme pysty ottamaan mukaan kaikkia toiveita nimipäivien ulkopuolelta.

Neppajymy-askartelut

Mihin osoitteeseen voin lähettää Neppajymy-askarteluja?

Neppajymy-ohjelmaa ei kuvata enää, mutta askarteluja voi lähettää osoitteeseen Pikku Kakkonen / Askarrellaan, PL 347, 33101 Tampere. Askarrellaan-ohjelmaa kuvataan aina sillloin tällöin.

Musarullaa! -ohjelma

Onko tulossa uutta Musarullaa- tai Seikkailukone-kiertuetta?

Erilaisia Pikku Kakkosen konsertteja toivotaan paljon. Tiedotamme kaikista tulevista tapahtumista aina yle.fi/lapset– sivulla. Musarullaa-sarja, Pikku Kakkosen konsertit ja Seikkailukone ovat katsottavissa Areenassa.

Onko mahdollista saada tv-ohjelmia tallenteena?

Jos haluat tilata ohjelmasta kopion yksityiseen käyttöösi tai yhteisösi sisäiseen tiedotuskäyttöön, se voi olla mahdollista. Ylen arkistomyynti hoitaa keskitetysti Ylen sisältöjen myyntiä yhtiön ulkopuoliseen käyttöön.

Esiintymisestä Pikku Kakkosessa

Miten pääsen osallistumaan Pikku Kakkosen ohjelmaan?

Pikku Kakkosen postin yhteydessä vierailee satunnaisesti lapsia. Mahdollisesta vierailusta voi kysyä sähköpostitse osoitteesta teija.ryosa@yle.fi. Sähköpostissa voi kannattaa kertoa lisää lapsesta, hänen harrastuksistaan ja kiinnostuksen kohteistaan.

Miten Pikku Kakkoseen pääsee töihin?

Voit kirjoittaa vapaamuotoisen hakemuksen ja lähettää sen osoitteella teija.ryosa@yle.fi. Kerro hakemuksessa, miksi olet kiinnostunut työskentelemään Pikku Kakkosessa ja mitä osaamista toisit mukanasi Pikku Kakkoseen. Meillä ei ole tällä hetkellä vapaita tehtäviä, mutta otamme mielellämme hakemuksia vastaan myöhempää tarvetta ajatellen.

Vierailuista Pikku Kakkosessa

Miten pääsee yleisöksi Pikku Kakkosen ohjelmiin?

Tällä hetkellä Pikku Kakkosessa ei ole ohjelmaa, jossa olisi mukana yleisöä. Salasaaren seikkailijat -sarjaan etsittiin lapset lähialueiden päiväkodeista ja kouluista. Kolmatta tuotantokautta ei ainakaan toistaiseksi ole suunnitelmissa.

Pikku Kakkosen netti ja sovellus

Miksi kaikki Pikku Kakkosen netistä löytyvät pelit eivät ole sovelluksessa?

Kaikki Pikku Kakkosen pelit eivät ole pelattavissa sovelluksen kautta. Osa peleistä on julkaistu jo ennen sovellustamme ja niitä ei ole teknisesti ollut mahdollista kääntää sovelluksessa toimiviksi.

Onko Pikku Kakkosen sovellusta tulossa Windows Phonelle?

Pikku Kakkosen sovelluksesta ei ole lähiaikoina tulossa versiota Windows-puhelimiin. Windows Phone on kuitenkin otettu huomioon sovelluksen jatkokehityksessä.

Miksi Pikku Kakkosen sovellus ei toimi Android-laitteella (esim. Lenovo)?

Ongelma saattaa johtua siitä, että laite ei osaa käyttää Pikku Kakkosen sovelluksen näytönohjainta oikein. Pikku Kakkosen sovelluksesta on tehty näytönohjaimeton versio. Tätä versiota ei ole mahdollista tarjota Google Play -kaupan kautta, vaan se pitää asentaa käsin.

Näytönohjaimeton versio löytyy osoitteesta:
http://yle.fi/pikkukakkonen/app/pikkukakkonen_1.9.2.apk

Tarkemmat ohjeet löytyvät osoitteessa (kohdasta "Sovellus ei käynnisty tai kaatuilee"):
http://yle.fi/pikkukakkonen/app/android-tuki.php

Kannattaa kokeilla poistaa sovellus ja asentaa se uudelleen. Tarkistathan myös, että laitteesi käyttöjärjestelmä on päivitettynä uusimpaan versioon.

Miten Nuottiniitty-pelin saisi ladattua ulkomaisen app storen kautta?

Ylellä on Nuottiniittyyn vain Suomen oikeudet ja tämän vuoksi sovellusta ei ole ladattavissa Suomen ulkopuolella.

Muita Pikku Kakkoseen liittyviä kysymyksiä

Miten voi tarjota Pikku Kakkoselle ohjelma-ajatuksia?

Ohjelmaideoita voi lähettää lastenohjelmien vastaavalle tuottajalle Teija Ryösällä ja ohjelmaehtouksia valmiista ohjelmatuotannosta Jarmo Oksalle osoitteella jarmo.oksa@yle.fi.

Miksi kaikki ohjelmat eivät löydy Areenasta?

Areenassa esitetään lastenohjelmat, joiden esitysoikeuteen kuuluu verkkoesitysmahdollisuus. Verkkoesitysoikeuden kesto vaihtelee, mutta yleisimmin esitysaika on 30 vrk.

Miksi viikonlopun Pikku Kakkoset eivät löydy kokonaisina Yle Areenasta?

Viikonlopun ohjelmat lähetetään televisiossa itsenäisinä ohjelmina eikä niitä koota yhteen Pikku Kakkosen iltojen tapaan. Osa katsojista haluaa Pikku Kakkosen yhtenäisenä ja osa irrallisina ohjelmina. Näin palvelemme molempia toivomuksia.

Mistä saa ostettua Pikku Kakkosen t-paitoja?

Lasten paitoja kannattaa tiedustella osoitteesta myynti@martinex.fi. Aikuisten kokoja ei valitettavasti ole tällä hetkellä saatavana.