Hyppää pääsisältöön

Lapset

Pikku Kakkosen sovelluksen UKK - usein kysytyt kysymykset

Lapset pelaavat Pikku Kakkosen uutta sovellusta tabletilla.
Kuva: Jyri Pitkänen

Mitä haluat tietää Pikku Kakkosen sovelluksesta tai sen käytöstä? Haluatko antaa kehitysehdotuksia?

Pikku Kakkosen sovellus pitää päivittää. Miten se tehdään?

Jos laitteesi ei ole automaattisesti tehnyt päivitystä, päivitä Pikku Kakkosen sovellus laitteen sovelluskaupasta.

Jos sinulla ei ole Pikku Kakkosen sovellusta, sen voi ladata iOS- ja Android -laitteille laitteen sovelluskaupasta. Laitteiden minimivaatimukset ovat Android 5.1 tai iOS 11.0. Sovelluksen lataaminen on maksutonta.

Olemme lähdössä matkalle, ja lennot kestävät kuusi tuntia. Pystyykö sisältöä lataamaan laitteelle niin, että se toimisi ilman internet-yhteyttä?

Pikku Kakkosen sovellus toimii ilman internet-yhteyttä. Ainoa, mihin internet-yhteys vaikuttaa, on ensinäkymän sisältö. Ilman yhteyttä ensinäkymän videoruudussa näytetään pieniä animaatioita ja yhteyden ollessa käytössä juontajien videoita.

Mitä teen, kun iPadin tai iPhonen äänet eivät toimi?

Ääniongelmat johtuvat usein siitä, että laitteen äänet on kytketty pois päältä tai laitteen ääniasetuksista. Sovelluksissa, joissa audio- tai video on pääasiallinen sisältö, äänet toimivat, vaikka laite olisikin äänettömällä. Pikku Kakkosen sovelluksessa laitteen äänien tulee olla päällä, jotta ne kuuluvat.

  • Tarkista, että laitteessa on äänet päällä (äänikytkin padin reunassa).

  • Tarkista, että laitetta ei ole asetettu Älä häiritse / Silent mode -tilaan

  • Jos sinulla on kuulokkeet, kokeile kuuluuko äänet kuulokkeiden kanssa.

  • Kokeile asetuksista (asetukset/äänet) säätää äänenvoimakkuutta edestakaisin äänten liukusäätimestä ja testaa vaikuttaako tämä sovelluksen ääniin.

  • Kokeile säätää äänenvoimakkuutta edestakaisin padin alareunasta löytyvän pikavalikon (tulee esiin swaippaamalla) ääniliukusäätimestä ja testaa vaikuttaako tämä sovelluksen ääniin.

  • Sammuta muut käynnissäolevat sovellukset.

Jos et saa ääniä toimimaan näiden toimenpiteiden jälkeen, lähetä viesti osoitteeseen pikkukakkonen@yle.fi

Mihin otan yhteyttä teknisissä ongelmissa? Mihin voin ehdottaa kehitysideoita?

Teknisistä ongelmista ja kehitysideoista voi lähettää postia osoitteeseen pikkukakkonen@yle.fi

Miksi Pikku Kakkosen sovellus pyytää lupaa käyttää kameraa?

Pikku Kakkosen sovelluksessa Piirtotyökalu ja Reima Räiske käyttävät laitteen kameraa. Piirtotyökalussa kameralla voi ottaa valokuvan piirroksen taustakuvaksi. Reima Räiske -minipelissä voi kameralla ottaa yhteisiä tunnekuvia Reiman kanssa. Reima Räiskeen tunnekuvat ja Piirtotyökalun valmiit piirrokset tallentuvat laitteen galleriaan.

Jos Pikku Kakkosen sovellukselle ei ole asennusvaiheessa annettu oikeuksia käyttää kameraa, voi oikeudet jälkikäteen määrittää laitteen asetuksista. 

iOS

iOS-laitteilla valitse asetuksista tietosuoja ja sieltä kamera. Säädä Pikku Kakkosen kohdalla kytkin oikealle niin, että se muuttuu vihreäksi.

Android

Android-laitteilla valitse asetuksista sovellukset ja sieltä sovellusten hallinta. Etsi sovelluksista Pikku Kakkonen ja napauta se auki. Kohdasta luvat voit antaa oikeudet käyttää kameraa. Joissain vanhemmissa Android-laitteissa oikeuksien antaminen tai muuttaminen jälkikäteen ei ole mahdollista. Silloin sovellus pitää poistaa ja antaa oikeudet asennusvaiheessa, kun niitä kysytään.
Ylen tietosuojalauseke

Päivitetty 12.12.22 Lisätty sovelluksen minimivaatimukset