Hyppää pääsisältöön

SuomiLOVE

Esittelyssä SuomiLOVEn sydän– LOVEband koostuu eturivin muusikoista

SuomiLOVEn LOVEband poseeraa lavalla.
Kuvateksti LOVEband on SuomiLOVEn tärkeimpiä elementtejä.
Kuva: Atte Mäläskä

Ako Kiiski on toiminut alusta asti LOVEbandin kapellimestarina ja musiikillisena johtajana. Ylpeys huippumuusikoista kasattuun kokoonpanoon huokuu kauas.

Ako Kiiskin tuli aikoinaan koota yhtyeensä tarkoin, sillä SuomiLOVE vaatii muusikolta suurta paineensietokykyä. Toisinaan kappaleita esitetään haastavissa olosuhteissa, tai solistien vaihtuvuus pakottaa muusikot sovittamaan kappaleita uudelleen. SuomiLOVEn tarjoama vaihtuvuus pitää kuitenkin yhtyeen innon korkealla vuodesta toiseen.

"Tämän tyyppiseen ohjelmaan tarvitaan bändi, joka pystyy missä tahansa tilanteessa soittamaan minkä tahansa biisin. Siksi LOVEband koostuu suomalaisista huippumuusikoista. Tämän lisäksi bändi on tietysti hyvännäköinen!", Ako kuittaa.

Mukana Suomen eturivin muusikoita

Ako Kiiski on ollut suuressa roolissa myös SuomiLOVEn tuotannossa. Ohjelman jatkuva kehittäminen on luonnollisesti tärkeää ja Ako on ollut siinä jo vuosien ajan tiiviisti mukana.

"Tiesin, että musiikkityylien kirjo on laaja, joten meillä piti olla myös käytössä laajat soundivariaatiot. Tällaisella kokoonpanolla voidaan operoida eri genrejen välillä. Sitten kun meillä on vielä muutama multi-instrumentalisti, kuten Aleksi Ahoniemi ja Osmo Ikonen, onnistui moni mahdottomaltakin tuntunut biisi loistavasti."

Bändin solisteina toimivat seitsemännellä kaudella katsojien toivomat LOVEartistit ja heidän mukaan kutsumat yllätysvieraat. Itse LOVEbandissa soittaa Akon, Osmon ja Aleksin lisäksi puhaltimissa Antti Rissanen, Jukka Eskola ja Joonas Kaikko, koskettimissa Joonas Kasurinen ja Lasse Piirainen, rummuissa Kalle Torniainen, sekä kitaroissa Ville Nurmi ja Mikko Kosonen.

"Olen onnellinen, kun nämä ihmiset ovat LOVEbandissa mukana", Ako kiittää.

Bändi seisoo lavalla soittimet edessään.
Kuvateksti Ako Kiiski voi olla ylpeä LOVEbandista, jossa kaikki puhaltavat yhteen hiileen.
Kuva: Atte Mäläskä

Etkot ovat LOVEbandin aikaa

Vaikka ilman LOVEbandia koko ohjelma tuntuisi ontolta, on seitsemännen kauden muutokset artistikattauksessa vaikuttaneet siihen, ettei yhtyeen jäsenet esimerkiksi toimi solisteina esitettävissä kappaleissa.
Suoran lähetyksen aikana LOVEartisteiksi tituleeratut suosikkiesiintyjät laulavat omia kappaleitaan, tai versioivat muiden lauluja yhdessä LOVEbandin kanssa.

Ennen suoraa lähetystä LOVEband kuitenkin esiintyy etkoilla, joihin katsojat ovat saaneet vapaasti toivoa kappaleita esitettäväksi. Solistina toimii Osmo Ikonen, jonka kanssa lavalle nousee vaihtuva akustinen kokoonpano yhtyeestä.

Tällä hetkellä etkot ovat kaikkien katsottavissa, sillä ne lähetetään viikottain suorana SuomiLOVEn Facebookissa.

LOVEband soittaa yhdessä lavalla.
Kuvateksti SuomiLOVEn etkoilla tunnelma kuplii ennen illan suoraa lähetystä. Kuvassa: Osmo Ikonen, Kalle Torniainen, Ville Nurmi ja Ako Kiiski.
Kuva: Niki Soukkio