Hyppää pääsisältöön

Kommentointiohje

Tämä versio kommentointiohjeesta korvaantui keskusteluohjeella 6.3.2019.

Ohjeet kommentoijille Ylen ylläpitämillä verkkosivuilla ja some-tileillä

Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Yle tukee demokratiaa ja kansalaisten osallistumismahdollisuuksia moniäänisellä keskustelulla ylläpitämissään palveluissa ja sosiaalisen median tileillään.

Yle voi käyttää kommentteja sellaisenaan tai apuna uusien sisältöjen kehittämisessä televisiossa, radiossa tai verkossa.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään tai muuta lähettämästään materiaalista. Yle ei julkaise kommentteja, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai journalististen hyvän tavan vastaisia.

Ylen kommentointipalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

Kerro, kuuntele, kysy, perustele. Näkemyksesi on tärkeä, ja niin ovat muidenkin näkemykset.

Pysy aiheessa. Pyri ilmaisuun, jota muutkin jaksavat lukea. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi. Liian pitkät kommentit voidaan hylätä.

Älä toista samaa asiaa. Kommenttien sisältö on tärkeämpää kuin niiden määrä.

Emme julkaise vihapuhetta, kuten uhkauksia, pilkkaavia, rasistisia tai rikoksiin yllyttäviä kommentteja. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.

Pääsääntöisesti emme julkaise linkkejä.

Harkitse mitä kirjoitat. Lähetä vain materiaalia, johon sinulla on julkaisuoikeudet.

Kaikki sellainen, mikä olisi laitonta muutoinkin, on laitonta myös internetissä. Asiattomuuksien tai laittomuuksien ilmetessä saatamme sulkea keskustelupalstat väliaikaisesti tai kokonaan. Yle voi estää kommentoinnin käyttäjältä, joka ei noudata keskusteluohjeita tai joka jollain muulla tavalla häiritsee keskustelua.

Vältä kirosanoja ja isoja kirjaimia: älä huuda!

Kommenttien moderointi

Ylen verkkosivuilla on käytössä joko kommenttien esimoderointi tai jälkimoderointi. Esimoderoinnissa sivujen ylläpitäjät joko hyväksyvät tai hylkäävät kommentin. Kommentti tulee näkyviin vasta esimoderoinnin jälkeen.

Kommenttien moderointia tehdään pääosin klo 8–16 välisenä aikana, mutta myös muulloin, kuten ohjelmien sivuilla niiden lähetysaikoina. Esimoderoinnissa kommentit julkaistaan mahdollisimman nopeasti. Iltaisin ja viikonloppuisin moderointiprosessi kestää pitempään.

Uutispalvelussa kommentteja voidaan esimoderoida myös muina aikoina.

Jälkimoderoiduilla sivustoilla asiattomuudet ja laittomuudet poistetaan niin pian kuin mahdollista. Jos jokin kommentti on mielestäsi epäasiallinen, voit ilmoittaa siitä sivun ylläpitäjälle painamalla Ilmoita asiaton kommentti -painiketta.

Palaute

Palautetta voit lähettää täällä: https://asiakaspalvelu.yle.fi/

Ohjetta päivitetty 11.12.2018.
Ohjetta päivitetty 25.1.2019. Ohjeen loppuun lisätty virke palautteen antamisesta.